Coördinator HSE bij scheepswerf Niestern Sander

Scheepswerf Koninklijke Niestern Sander bevindt zich in een fase van verdere professionalisering, ook op het gebied van Health, Security, Environment en Quality (HSEQ). Wegens het vertrek van een collega is Niestern Sander op zoek naar een HSEQ Coördinator om de afdeling te versterken. De afdeling bestaat naast de HSEQ Coördinator uit een HSE Medewerker. De HSEQ Coördinator valt organisatorisch rechtstreeks onder Algemeen Directeur.

Wat ga je doen?

Als HSEQ Coördinator breng je veiligheid, gezondheid, milieu- en arbo-zaken in onze productiehallen, helling, buitendijkse droogdokken en kantoren naar een hoger plan. Hiervoor ontwikkel je een effectief HSEQ-beleid en stel je een HSEQ jaarplan op. Je zorgt ervoor dat het beleid voor alle locaties aansluit op de eisen van certificerende instanties (ISO 9001 en ISO 45001) en je zorgt ervoor dat we aan wet- en regelgeving (blijven) voldoen.

Samen met onze HSE Medewerker draag je zorg voor de implementatie en naleving van de afgesproken procedures en instructies. Je stimuleert en coacht collega’s op de werkvloer om het veiligheidsbewustzijn te vergroten én om ervoor te zorgen dat werkzaamheden op een veilige, gezonde en milieubewuste wijze uitgevoerd worden. Je voert ook regelmatig audits uit op de diverse locaties.

Verder signaleer je potentieel onveilige situaties en onderneem je actie om dit op te lossen én in de toekomst te voorkomen. Bij incidenten of bijna ongevallen zorg je voor een snelle en adequate reactie naar alle betrokken partijen. Je zorgt voor het onderzoek, achterhaalt de geleerde lessen en geeft hier opvolging aan om herhaling in de toekomst te voorkomen. Je bent op de hoogte van gangbare HSEQ systematiek en tooling.

Als voorzitter van de interne VGM werk- en projectgroepen neem jij initiatieven om gezondheid, veiligheid en milieuzaken te verbeteren. Ook ben je verantwoordelijk voor het organiseren en bijhouden van de periodieke Risico-inventarisatie en Evaluatie (RI&E), het bijbehorende Plan van Aanpak en het Preventief Medisch Onderzoek.

Over Niestern Sander
Koninklijke Niestern Sander is een veelzijdige, krachtige en innovatieve scheepswerf. Wij ontwerpen, (ver)bouwen en repareren schepen. Daarnaast zijn we gespecialiseerd in (vaak complexe) klantgerichte scheepsconversies. We zijn gevestigd in Farmsum en Delfzijl en sinds 2008 volledig onderdeel van internationaal maritiem dienstverlener Koninklijke Wagenborg. We beschikken over een aantal productiehallen voor nieuwbouw, een helling en (buitendijks) twee droogdokken voor de reparatie van schepen. Daarnaast hebben we een afdeling verspaning. Koninklijke Niestern Sander mag zich tot een van de beste scheepswerven van Noord-Nederland rekenen.

Wie ben jij?
Je bent een specialist op het vlak van veiligheid, gezondheid en milieu. Je bent communicatief vaardig en weet je boodschap over te brengen. Verder werk je nauwkeurig en gestructureerd en kun je je werk goed en zelfstandig organiseren. Je hebt een flexibele instelling en bent gedreven om resultaten te behalen – ook als dit behoorlijk wat uithoudingsvermogen en creatief denkwerk/probleem oplossend vermogen vraagt!

Wie zoeken wij?

 • Je bent IVK of HVK-gediplomeerd
 • Je hebt actuele kennis op het gebied van ISO 9001 / ISO 45001 en bent in staat om audits te leiden
 • Kennis van International Ship & Port facility Security code (ISPS) is gewenst
 • Je hebt actuele kennis van wet- en regelgeving rondom het VGM werkgebied
 • Je spreekt en schrijft goed Nederlands en Engels
 • Je hebt een rijbewijs B en de mogelijkheid om gemakkelijk langs onze locaties te reizen

Wat bieden wij?

 • Een gevarieerde baan bij een solide scheepswerf, gelieerd aan de internationale logistieke onderneming Royal Wagenborg
 • Veel vrijheid en verantwoordelijkheid om op je eigen manier invulling te geven aan je werk
 • Studiemogelijkheden die aansluiten bij jouw talent en loopbaanwensen
 • Een goed marktconform salaris op basis van de CAO Metalektro
 • Ruime vakantiedagen regeling
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals het fiscaal voordeel op sportactiviteiten

Herken jij jezelf in onze ideale kandidaat of denk je dit binnen afzienbare tijd te kunnen zijn? Dan komen wij graag met je in contact! Je kunt reageren door je motivatie en CV te richten aan Chantal Hazenberg.

Klik hier om te reageren. Je hoort snel van ons over de verdere procedure!

Eerst meer weten?
Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met HSEQ Manager Eddie Stam via 06 - 46 40 57 85.


Voor vragen rondom de wervingsprocedure kun je contact opnemen met onze HR Manager Chantal Hazenberg via 06 - 82 07 88 48.


Het inwinnen van referenties en het afnemen van een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.