Lid jongerenraad

Heb jij een passie voor de natuur? Wil jij de mening van jongeren vertegenwoordigen bij adviesprojecten voor de grootste natuurorganisatie van Nederland? Dan is de Jongerenraad van Staatsbosbeheer op zoek naar jou!

Wie zijn wij?

De Jongerenraad van Staatsbosbeheer is een diverse groep van ongeveer tien enthousiaste jongeren tussen de 18 en 28 jaar oud. Wij zijn een mix van studenten en young professionals die bij willen dragen aan de natuur in Nederland.

Waarom Staatsbosbeheer?

Staatsbosbeheer is de grootste natuurorganisatie van Nederland en wil op een duurzame manier de natuur beschermen, beleven en benutten. De natuur is voor iedereen en daarom geeft Staatsbosbeheer jongeren een stem via haar Jongerenraad.

Wat doen wij?

We geven Staatsbosbeheer gevraagd en ongevraagd advies over diverse thema’s. Zo hebben we nagedacht over hoe Staatsbosbeheer nieuwe medewerkers beter kan inwerken, onderzocht hoe binnen Staatsbosbeheer het thema duurzaamheid aangepakt kan worden, en hebben we ongevraagd advies gegeven over de samenwerking met Shell. Onze adviezen zijn creatief, kritisch opbouwend en divers van vorm, zoals een rapport, presentatie, flyer of filmpje. We adviseren de directie, en ook bijvoorbeeld een boswachter of HRM-adviseur.

Wie zoeken wij?

Wij zoeken zes jongeren tussen de 18 en 28 jaar van diverse culturele komaf, met verschillende opleidingsniveaus uit verschillende regio’s. Betrokken teamspelers vol ideeën die enthousiast zijn om met adviesopdrachten aan de slag te gaan, evenementen op willen zetten en/of willen communiceren met andere jongeren over ons werk via bijvoorbeeld social media.

Wat verwachten wij van je?

 • Beschikbaar voor ongeveer drie uur per week
 • Online/fysieke aanwezigheid bij onze maandelijkse algemene vergadering in Utrecht of Zwolle
 • Inzet voor minimaal een jaar

Wat krijg je ervoor terug?

 • Ervaring met werken in een jong divers team aan adviesprojecten
 • Kennismaken met de grootste natuurorganisatie van Nederland
 • Jaarlijks uitje met de Jongerenraad
 • Gezellig betrokken team en ruimte voor andere sociale activiteiten
 • Onkostenvergoeding zoals kilometervergoeding
 • Vrijwilligerspas met korting op onder andere excursies van Staatsbosbeheer
 • Kerstpakket van Staatsbosbeheer
 • https://www.youtube.com/watch?v=3K44GEStAwY&feature=youtu.be

Interesse?

Wil jij je inzetten voor de Jongerenraad? Stuur dan voor zondag 1 oktober 2023 een mail naar ons en vertel over jezelf op een manier die bij jou past. Deze mail mag naar . Ook zijn wij benieuwd aan welke thema’s jij zou willen werken. Op vrijdagmiddag 27 oktober 2023 organiseren we een kennismakingsmiddag waarbij we meerdere kandidaten uitnodigen.

Meer info?

Stuur een mail naar of stel je vraag op Instagram: @jongerenstaatsbosbeheer.