Procesbegeleider Jongerenparticipatie

Onze missie: Al het beleid dat jongeren raakt, wordt mét jongeren gemaakt.

Over tien jaar is het ondenkbaar dat bij het maken van beleid of het nemen van beslissingen die raken aan het leven van jongeren en de toekomst waar zij in leven, jongeren zelf niet actief en intensief zijn betrokken. Elk ministerie, elke gemeente en elke grote maatschappelijke organisatie heeft jongerenparticipatie structureel ingebed. En wij helpen ze daarbij.
Dat doen we door (met onze partners) aanwezig te zijn op plekken waar jongeren zijn en door hun verhalen, signalen, ervaringen, ideeën, input en oplossingen op te halen. Samen met hen vertalen we hun stem naar waardevolle input voor beleidsvraagstukken. Zo helpen we overheden en organisaties om jongeren structureel een plek te geven in beleid, strategie, projecten en beslissingen.
Daarom zoeken we nu een Procesbegeleider Jongerenparticipatie die participatietrajecten met ons uitvoert en ons zo helpt om jongeren meer kansen te geven.

Jouw rol?

Als procesbegeleider bij Jimmy’s Platform ben je springplank en vangnet voor jongeren zodat zij uitgenodigd en uitgedaagd worden om hun mening en ervaring in te zetten voor toffe projecten en beter beleid.
Dit houdt in:

 • Je hebt op alle mogelijke manieren contact met jongeren. Je creëert een metaforische springplank en vangnet waardoor meedoen voor jongeren uitdagend én veilig is.
 • Je kan je creativiteit en social skills uitleven in het vormgeven en begeleiden van ontmoetingen, brainstormsessies, experiences en projecten waarin jongeren hun stem laten horen over diverse thema’s én daadwerkelijk de kans krijgen om te doen wat zij belangrijk vinden. Dit doe je natuurlijk altijd samen mét jongeren (en ook met partners of opdrachtgevers).
 • Je deelt de ervaringen, meningen en ideeën van jongeren met je collega’s zodat er een vertaalslag gemaakt kan worden tussen de input van jongeren en beleid wat hen raakt en vice versa. Je zorgt dat de input van jongeren op een aansprekende manier terecht komt bij beleidsmakers. Je houdt er van om mooie producten te maken. Samen met jongeren en je collega projectleider maken jullie pakkende adviesrapporten, flitsende presentaties of een filmpje wat raakt. Elke keer afwegend wat het best past bij de vraag die er ligt en de impact die je wilt maken.
 • Je werkt in een team aan één of meer structurele trajecten (meerjarige opdrachten waarin we jongerenparticipatie een vaste plek geven in beleid of strategie) en/of relatief zelfstandig aan kortere verkenningstrajecten (van 4-8 maanden waarin we rond een specifiek vraagstuk jongeren laten participeren). Je werkt vaak in een team met een projectleider, partnerorganisaties en natuurlijk jongeren zelf. Waar de projectleider verantwoordelijk is voor de planning, contact met opdrachtgevers en het behouden van totaaloverzicht; kan jij je helemaal storten op het samenwerkingsproces met de jongeren.

Voor wie?

 • Je gelooft tot in je tenen dat jongeren in staat zijn om bij te dragen aan de wereld om hen heen; als de omstandigheden maar uitnodigend genoeg zijn. Je staat te popelen om daaraan bij te dragen.
 • Je bent enthousiast en hebt zin om samen te bouwen aan positieve impact op onze samenleving.
 • Je bent jong van geest, werkt vanuit je hart, bent gericht op samenwerken met mensen en professionals met diverse referentiekaders.
 • Je bent “nomadisch” ingesteld en vind het niet erg om te reizen (binnen NL) voor je werk. Je werkt voornamelijk in het noorden van Nederland. Dus als je in één van onze zuidelijke provincies woont is deze baan misschien niet voor jou. Je vindt het net als wij belangrijk dat het werk gedaan wordt. Waar, wanneer en hoe laat je werkt hangt af van de afspraken met de jongeren, het team én je eigen voorkeuren.
 • Ervaring in werken met jongeren (12-27) vanuit diverse doelgroepen en achtergronden is vereist.
 • Ervaring in het begeleiden van activiteiten en ontmoetingen met jongeren is vereist.
 • Het hebben van een rijbewijs is een pré.

Nog een paar wensen…

 • We worden extra blij als je handig bent met tools als Canva, Googleslides (etc) en als je je hand niet omdraait voor het maken van content voor socials als instagram.
 • We houden van mensen die zichzelf meenemen naar hun werk. We hoeven niet per se op je verjaardag te komen, maar zijn niet echt van het strikt scheiden van werk en privé. Dus filmpjes van je schattige puppy, ons verbazen dat je elke dag een milkshake drinkt in de zomer en horen waarom je een ochtendhumeur hebt horen er voor ons allemaal bij.
 • We houden van diversiteit. Dus we hopen dat je iets toevoegt aan ons team wat we nu nog niet of weinig hebben. Wat dat is vinden we graag samen uit!

Wij bieden

Veel vrijheid, ruimte om eigen initiatieven te ontplooien en bij te dragen aan een grotere missie: Geen beleid voor jongeren zonder jongeren.
We bieden je een rol in een jonge, groeiende organisatie met partners en opdrachtgevers uit het hele land. We geloven allemaal in de waarde van participatief werken én dat jongeren meer kunnen en willen dan waar ze nu ruimte voor krijgen. We werken al jaren aan participatieve trajecten en staan nu op het punt om Jimmy’s als platform met een flinke ambitie te lanceren.

Heel praktisch bieden we:

 • Een salaris tussen €3150 en €3400 bruto afhankelijk van je ervaring passend bij schaal 8 uit CAO Sociaal Werk.
 • Reis- en onkosten worden natuurlijk 100% vergoed.

Voor jou?

Reageren kan door ons te laten weten wie je bent en waarom je voor deze rol geknipt bent. Dit mag je doen op een manier die bij jou past.
Je hebt tot 23 februari de tijd om te reageren.
Doe dit per e-mail naar Fanny Koerts, . Heb je vragen over de vacature? Die mag je ook naar Fanny sturen.
Uiterlijk 26 februari hoor je of we je uitnodigen voor een gesprek. Dat gesprek voeren we dan graag 29 februari met je. Lekker snel duidelijkheid toch?