HR Adviseur

Wij vinden dat kinderen en jongeren het recht hebben om in een veilige en gezonde omgeving op te groeien. Daarom zijn wij er voor elke zoon en elke dochter. Voor elke vader en elke moeder. En voor elke professional die bij de jeugd en het gezin betrokken is. Eén ding beloven wij: Jeugdhulp Friesland helpt. Daar waar het echt nodig is. En zo lang als noodzakelijk. In moeilijke omstandigheden. En vanuit kennis en expertise gaan we aan de slag. Samen. Dag en nacht.


Jeugdhulp Friesland staat voor een grote uitdaging. Zij wil de komende jaren het hulpaanbod gaan ’transformeren’. En concreet haar kennis en expertise aanbieden in de vorm van specialistische hulp in een vroegtijdig stadium. Om te kunnen transformeren is het van belang een professionele, lerende en wendbare organisatie te zijn. Een organisatie die doorlopend investeert in het groeien en ontwikkelen en meebeweegt in de context van de samenleving en de politiek. Zo’n omgeving vraagt een ondersteunende leeromgeving van stimuleren en faciliteren. Een omgeving van vertrouwen en veiligheid, van waardering in verschillen en van open staan voor nieuwe ideeën en reflectie.


Met oprechte aandacht voor de medewerkers is HR de waardevolle speler in duurzame inzetbaarheid, talentmanagement en strategische personeelsplanning. De werkzaamheden binnen HR hangen samen met het welzijn, de capaciteiten en de betrokkenheid van de medewerkers. HR is de afdeling die verantwoordelijk is voor het ondersteunen, adviseren en faciliteren van primaire HR activiteiten. Dit doen we aan de hand van de employee experience. Van werkgeversmerk, werving en selectie, on-boarding, leren en ontwikkelen, duurzame inzetbaarheid tot een respectvol vertrek.
HR verbindt, creëert en investeert.


Om aan een succesvolle transformatie bij te dragen bieden wij een prachtige werkplek voor een
HR ADVISEUR


Standplaats: Hybride


Team HR

HR maakt onderdeel uit van Bedrijfsvoering en bestaat uit twee teams: Team HR is verantwoordelijk voor strategie, beleid en ondersteuning en de Jeugdhulp Academie is verantwoordelijk is voor leren en ontwikkelen. Beide teams worden aangestuurd door de Kwartiermaker HR. Team HR bestaat op dit moment uit een HR beleidsadviseur, een HR adviseur, een adviseur Vitaliteit en Inzetbaarheid en twee Servicedeskmedewerkers. De Jeugdhulp Academie bestaat uit twee Opleidingsadviseurs en twee Servicedeskmedewerkers. Daarnaast wordt jaarlijks gebruik gemaakt van stagiaires van de NHL/Stenden; juist omdat we leren van elkaar en met elkaar belangrijk vinden.
De HR Adviseur wordt toegevoegd aan het team HR.

Jouw rol als HR adviseur

Jij zorgt ervoor dat onze managers worden geadviseerd en ondersteund bij het realiseren van een onvergetelijke employee experience en een goede score op werkplezier. Samen met de managers draag je er zorg voor dat dit binnen de gestelde beleidskaders en richtlijnen wordt gerealiseerd.

De belangrijkste werkzaamheden zijn gericht op:

 • adviseren over een optimale kwalitatieve en kwantitatieve personeelsbezetting;
 • bijdragen aan ontwikkeling, implementatie en evaluatie van HR beleid en -instrumenten;
 • bijdragen aan teamontwikkeling en organisatieverandering;
 • adviseren over verzuimbegeleiding en personele- en arbeidsrechtelijke vraagstukken;
 • begeleiden, coachen en inspireren van managers op HR thema’s;
 • samenwerken met de collega’s van HR en Jeugdhulp Academie op het gebied van vitaliteit, recruitment, duurzame inzetbaarheid en ontwikkeling van medewerkers;
 • onderhouden van relevante in- en externe netwerken.


Wij vragen

 • een ervaren HR adviseur met een relevante afgeronde opleiding op minimaal HBO-niveau;
 • brede ervaring in het ontwikkelen van mens en organisatie;
 • aantoonbare kennis en ervaring met strategische personeelsplanning, duurzame inzetbaarheid en leiderschapsontwikkeling.


Daarnaast ben je

 • in staat om verbinding te maken met de verschillende onderdelen en op verschillende niveaus binnen Jeugdhulp Friesland en kun je hierin makkelijk schakelen;
 • energiek en communicatief sterk;
 • (organisatie)sensitief en toon je persoonlijk leiderschap.


Wij bieden

 • een aanstelling voor 28 tot 32 uur per week voor bepaalde tijd voor de duur van één jaar met intentie tot verlenging;
 • een dynamische werkplek binnen een gedreven en inspirerende organisatie die ertoe doet;
 • fijne collega’s in een collegiaal team;
 • een team dat beschikt over veel energie, inspiratie, leervermogen, samenwerking en een gezonde dosis humor;
 • een passend marktconform salaris conform CAO Jeugdzorg in schaal 9, inclusief vakantiegeld en een eindejaarsuitkering;
 • goede arbeidsvoorwaarden en prima scholingsmogelijkheden;
 • een veilige werk- en leeromgeving waarin je je welkom voelt.


Enthousiast?

Solliciteren kan tot en met 9 mei 2021 via onze website en onderstaande knop.

De gesprekken vinden plaats op woensdagmiddag 12 mei 2021.

Wij informeren je per e-mail over het verdere verloop van de procedure.

Wil je meer informatie, neem dan contact op met Annet Meibos, Kwartiermaker HR, telefoon 06-30595714. Zij beantwoordt graag al je vragen!

Solliciteren