Financieel Manager

Centrale positie met financieel overzicht over meerdere bedrijven.

BEDRIJFSPROFIEL

De Interwinngroep is vanuit Winschoten en Groningen actief binnen Europa als toonaangevende specialist in interieurbouw, kantoor- en totaalinrichting, technische installatie, kantoorartikelen en document solutions en alles op het gebied van audiovisuele communicatie. De klanten bevinden zich in alle sectoren en om een paar sectoren te noemen: de zorgsector, laboratoria, (wetenschappelijk) onderwijs, overheid, financiële dienstverlening, industrie, zakelijke dienstverlening, juridische sector.
De Interwinngroep is een in Nederland gevestigd familiebedrijf met 130 medewerkers. Het hoofdkantoor, overige kantoren en productielocaties van de onderneming zijn van oorsprong gevestigd in Winschoten en door een recente overname nu ook met een bedrijf in Groningen.

Onze medewerkers zijn betrokken, ondernemende professionals met een passie voor hun vak. Zij kennen het belang van samenwerken van huis uit met als doel het best mogelijke resultaat te bereiken voor hun klanten. Door open en integer te zijn, bouwen de medewerkers aan wederzijds vertrouwen en respect.

De Interwinngroep heeft oog voor zijn waardeketen, die zich uitstrekt van toeleveranciers tot opdrachtgevers en eindgebruikers. Zie www.interwinn.com voor meer informatie. Daartoe behoort sinds kort ook www.dbaudiovisueel.nl

FUNCTIEPROFIEL

De Financieel Manager neemt een centrale positie in binnen de totale groep van op dit moment 5 bedrijven. De Financieel Manager heeft een goed overzicht over de verschillende bedrijven en de daarbij behorende belangen. Is sparring-partner van de algemeen directeur, maar ook van de verschillende directeuren van de werkmaatschappijen en de vakcollega’s. Dat vraagt een flexibele houding en toch doelgerichtheid, veel zelfstandigheid, advies vaardigheden en senioriteit. De Financieel Manager past binnen de visie van de organisatie welke goed samen te vatten is als: persoonlijk contact, servicegerichte aanpak, onafhankelijkheid, betrouwbare levering en eerlijke adviezen.
Naast de vakinhoudelijke kennis en ervaring is een ondernemende en initiatiefrijke houding belangrijk, soms is terugkijken van belang om in de toekomst verder vooruit te kunnen, je anticipeert, legt scenario’s voor, beschouwt deze kritisch en onafhankelijk. Je presteert beter onder tijdsdruk. Je bent een professional met ambitie om een familiebedrijf te richten op groei en continuïteit. Je voelt je thuis in en met Groningen en omgeving en je hebt, net als alle anderen binnen de onderneming, de drive om zaken af te maken en op te leveren. Feilloos, tijdig en de verwachtingen overtreffen daar gaat Interwinngroep voor.

FUNCTIE-EISEN

Als rechterhand van de Algemeen Directeur ben je eindverantwoordelijk voor de gehele financiële administratie en rapporteer je aan alle directieleden. Samen met de directeur ben je aanspreekpunt voor onder andere de bank en de accountant. Het team waar je coachend leiding aan geeft bestaat uit 5 administratief managers/controllers, verdeeld over de verschillende ondernemingen. In deze functie ben je meewerkend en adviserend op operationeel niveau en ben je daarnaast op tactisch en strategisch niveau professioneel partner van de directie. Als financieel eindverantwoordelijke, ben je verantwoordelijk voor het verzorgen van de maandrapportages, jaarrekeningen en de consolidatie en waarborg je een tijdige en nauwkeurige oplevering van financiële informatie.

Functie-eisen:

  • Afgeronde HBO/WO opleiding (bijv.: HEAO, Bedrijfseconomie of Accountancy);
  • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring als (business) controller/ financieel manager in een industrieel bedrijf. Bij voorkeur ben je momenteel al financieel eindverantwoordelijke;
  • Ervaring met Exact of een ander omvangrijk financieel-administratief pakket;
  • Je hebt kennis van actuele wet- en regelgeving (financiën en fiscaal, ICT, juridisch, HR)
  • Ondernemend met bedrijfskundig analytisch overzicht over meerdere ondernemingen
  • Je hebt een resultaatgerichte houding en houdt van competitie
  • Je bent communicatief zeer vaardig en dat op meerdere niveaus binnen en buiten de onderneming
  • Je hebt daarbij de juiste overtuigingskracht en beschikt over een goed gevoel van verhoudingen
  • Je bent een vaardige en coachende leidinggevende, maar daarnaast ook pragmatisch en besluitvaardig.

INTERESSE?

Ben je toe aan een centrale positie binnen een interessant familiebedrijf en wil je graag overzicht over meerdere bedrijven? Dan komen we graag met je in gesprek! Wij van Talent in Bedrijf kunnen je meer informatie geven. Je kunt contact opnemen met Bart Boerema, Talent in Bedrijf. Bereikbaar onder 06-53149041 of je reageert op de vacature via de button "reageren"

Reageren