Medewerker Documentaire Informatie Voorziening (DIV)

Functie omschrijving

Ben jij dé vakspecialist op het gebied van informatiehuishouding?

Als medewerker Documentaire Informatievoorziening (DIV) bij het Instituut Mijnbouwschade ga jij aan de slag met onze informatiehuishouding. Je houd je bezig met de vastlegging en ontsluiting van besluiten en je zorgt ervoor dat gemaakt beleid en regelgeving correct wordt uitgevoerd. Hierbij kun je denken aan de Archiefwet, de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) maar ook de Wet Open Overheid (WOO). Ook houd jij je bezig met de vastlegging en ontsluiting van besluiten.

Als DIV-medewerker ben jij dé vakspecialist op het gebied van informatiehuishouding. Je zorgt ervoor dat het IMG haar documentatie en archief op orde zijn. Je stemt hierover werkwijzen en randvoorwaarden af met interne en externe stakeholders en ketenpartners. In jouw rol ben je ook de beheerder van ons Document Management Systeem (DMS) Alfresco. Je adviseert over het gebruik hiervan en fungeert als vraagbaak voor jouw collega’s. Als medewerker DIV ben je werkzaam op tactisch en operationeel niveau en heb je een hands-on mentaliteit. Bij alles wat je doet denk je na over de impact van de handeling.

Kortom: een uitdagende functie voor een vakspecialist op het gebied van Documentaire Informatievoorziening met kennis van wet- en regelgeving die het leuk vindt om ook hands-on bezig te zijn!

Functie-eisen

  • In de rol van DIV-medewerker ben je sterk in het adviseren en heb je actuele kennis van de archiefwet, AVG en WOO. Daarnaast weet je vanuit jouw enthousiasme collega’s mee te krijgen in het gebruik van een DMS en draag je bij aan bewustwording van thema’s van het DIV-vakgebied binnen het IMG. Daarnaast vragen we van jou het volgende:
  • Kennis en ervaring met DIV-werkzaamheden binnen een complexe en groeiende organisatie.
  • Een afgeronde Mbo-opleiding.
  • Digitale vaardigheid en ervaring in het beheren van een DMS.
  • In staat om zelfstandig te werken en daarbij ook het grotere geheel van de organisatie kunnen overzien.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €2902,- tot €3896,- bruto per maand
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd
Uren per week: 32 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

Na sluitingsdatum zal de vacaturetekst en de gegevens van de vacaturehouder online niet meer zichtbaar zijn. Om te voorkomen dat je deze moet opvragen, verzoeken wij je de vacaturetekst te downloaden en te bewaren.

Werken voor het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG)

Een halve eeuw gaswinning in het Groningenveld heeft geleid tot een omvangrijk aantal aardbevingen met schade tot gevolg aan huizen en gebouwen en bij Groningers en Drenten persoonlijk.

Het IMG is het zelfstandig bestuursorgaan dat sinds 1 juli 2020 de schade afhandelt die het gevolg is van de gaswinning uit het Groningenveld en de gasopslag Norg. Hierbij gaat het om alle vormen van schade, zoals fysieke schade aan gebouwen en objecten, waardedaling van woningen en immateriële schade. Het IMG doet dat onafhankelijk, rechtvaardig, ruimhartig, voortvarend en met oog voor de menselijke maat. Behalve schades handelt het IMG ook meldingen af van mogelijk acuut onveilige situaties (AOS).

Werken voor het IMG is meer dan werken voor een loonstrook. Je zoekt uitdaging, je wilt iets betekenen en als het even kan, wil je een bijdrage leveren aan het welzijn van anderen. Tegelijkertijd moet je tegen een stootje kunnen. Want dat de koffie klaarstaat, betekent nog niet dat je als IMG’er overal met open armen ontvangen wordt. Daarvoor hebben de gevolgen van de gaswinning en de afhandeling daarvan bij menig Groninger teveel impact.

Het IMG is gevestigd in de stad Groningen en heeft ruim 750 medewerkers. Het bestuur is verantwoordelijk voor de uitvoering van de taken en de organisatie. Een uitvoeringsorganisatie ondersteunt en een ambtelijk secretaris staat bij.

De directie vormt samen met de afdelingsmanagers het managementteam (MT) dat uit één directeur en zes afdelingsmanagers bestaat. De afdelingsmanager Bestuurlijke en Juridische Zaken en Schadeafhandeling is tevens plaatsvervangend directeur.

Het MT telt verder de afdelingsmanagers Klantcontact en -dienstverlening, Schade-expertise en herstel, Regiebureau, Communicatie en Bedrijfsvoering. Gezamenlijk dragen ze zorg voor de dagelijkse aansturing van de uitvoeringsorganisatie en de afhandeling van de schade, zodat het bestuur kan besluiten over de aanvragen voor schadevergoeding.

Het IMG streeft ernaar een werkgever te zijn waar iedere medewerker, ongeacht leeftijd, sekse, geaardheid, etnische afkomst en arbeidsbeperking, voor wil werken. Werken aan maatschappelijke vraagstukken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker.

IMG / Bedrijfsvoering / team Facilitair en MO

Jouw team
De afdeling Bedrijfsvoering draagt bij aan de missie van het IMG door het optimaal ondersteunen van het primaire proces. Dit doen we samen met de teams Finance en Control, Personeel & Organisatie, Huisvesting en Facilitair (inclusief Documentaire Informatievoorziening en kantoorautomatisering) en Managementondersteuning. Bij de afdeling bedrijfsvoering werken zo’n 75 mensen. Het team DIV is de specialist op het gebied van AVG, Life Cycle Management, archivering en gescande postverwerking.


Reageer op deze vacature