Data engineer

Functie omschrijving

Word jij enthousiast van het werken met een breed scala aan databronnen en complexe datastructuren? Wil jij met behulp van data mensen met aardbevingsschade helpen? Lees dan snel verder!

Als data engineer bij het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG) ben jij verantwoordelijk voor het correct beschikbaar maken van data uit interne en externe bronnen in het datawarehouse (ETL). Bij het IMG werken we met veel verschillende databronnen en dataformaten vanuit tekst, CSV, SQL-databases maar ook data uit low-code systemen zoals Pega. Met name de data uit low-code systemen zijn wat lastiger te analyseren. Dit maakt het ETL-proces, en daarmee jouw werk complex maar ook interessant. Je ontwerpt en bouwt datasets, je maakt logische datamodellen en stermodellen, je zorgt dat de data goed beveiligd is en klaar staat in het datawarehouse om verder geanalyseerd te kunnen worden.

Je gaat werken in het team Data & Inzicht van het IMG. Je werkt vaak in projecten voor productontwikkeling. Binnen die projecten werken we met de agile scrum-methodiek. Naast het verbeteren en ontwikkelen van nieuwe producten zorgt het team van data engineers er ook voor dat eventuele productie-issues worden opgelost.

De voordelen voor jou?

 • Een uitdagende functie waarin je jouw technische kennis en creativiteit goed kan inzetten.
 • Met jouw kennis van data kunnen we het schadeproces nog verder verbeteren hierdoor beteken je echt iets voor Groningers en Drenten met aardbevingsschade.
 • Je mag werken in een team van vakgenoten die graag met je meedenken en hun kennis en ervaring delen.
 • Ruimte om je nog verder te ontwikkelen door opleidingen, trainingen en persoonlijke groei.
 • Interessant werk in één van de agile teams van de afdeling Data & Inzicht.
 • Een afwisselende baan want het IMG is continue in beweging en ontwikkelt zich snel.

Functie-eisen

Als data engineer doe je werk dat impact heeft op mensen met aardbevingsschade. Beslissingen worden vaak genomen op basis van data en inzichten van het team waarin jij werkt. Dat vraagt om een hoog verantwoordelijkheidsgevoel en oog voor detail en kwaliteit.

Verder vragen we van jou het volgende:

 • Tenminste een afgeronde hbo-opleiding op het gebied van informatica, wiskunde, data science, of vergelijkbaar.
 • Ervaring als data engineer of een vergelijkbare functie in een complexe omgeving.
 • Kennis en ervaring met data-tooling voor data-modelering en ETL. Wij werken met SAS Data Integration Studio, als je daar ervaring mee hebt is dat heel handig. Zo niet, dan scholen we je bij.
 • Ervaring met SQL.
 • Ervaring met het beheren en verder ontwikkelen van een centraal datawarehouse.
 • Ervaring met het uitlezen van data via API’s is een pré.
 • Ervaring met data governance en datamanagement is een pré.
 • Tenminste 3 jaar relevante werkervaring.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €3662,- tot €5586,- bruto per maand
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Uren per week: 32 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Werken is meer dan een loonstrook. Je zoekt uitdaging, je hebt idealen en je wilt iets betekenen voor de wereld. En als het even kan wil je een bijdrage leveren aan het welzijn van andere mensen. Werken bij het IMG betekent dat je aan jouw ambities invulling mag gaan geven.

Naast een goed salaris krijg je:

 • 144 vakantie-uren.
 • 64 extra vrije uren (IKB-uren).
 • Vergoeding van je reiskosten voor woon-werkverkeer en/of een ov-kaart.
 • Vergoeding van dienstreizen per trein op basis van 1e klas.
 • Thuiswerkmogelijkheden en vergoeding van je thuiswerkplek.

Daarnaast krijg je bij het IMG een individueel keuzebudget (IKB) van 16,37% boven op je maandsalaris. Met een individueel keuzebudget kun je jouw salaris aanvullen of extra vrije dagen inkopen. Ook is het mogelijk om met het budget fiscaal voordelig producten of diensten aan te schaffen. Denk aan een fiets, fitnessabonnement, inrichting van je thuiswerkplek of studie en opleiding. Ook kan je het IKB-budget inzetten om je woning te verduurzamen.

Op het Instituut Mijnbouwschade Groningen is de cao van het Rijk van toepassing. Kijk voor meer voordelen van werken voor het Rijk op www.caorijk.nl

Bijzonderheden

Na sluitingsdatum zal de vacaturetekst en de gegevens van de vacaturehouder online niet meer zichtbaar zijn. Om te voorkomen dat je deze moet opvragen, verzoeken wij je de vacaturetekst te downloaden en te bewaren.

Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG)

Het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG) handelt de schade af die is ontstaan door beweging van de bodem als gevolg van de gaswinning uit het Groningenveld en de gasopslag Norg. Dit doen we door onafhankelijk te besluiten over aanvragen tot vergoeding van schade. Dit kan gaan om fysieke schade aan gebouwen en objecten, waardedaling van woningen en immateriële schade. Lees meer over het IMG.

Werken bij het IMG betekent dat je bijdraagt aan oplossingen binnen een complexe maatschappelijke context. We weten waarvoor we het doen: het helpen van Groningers en Drentenaren bij aardbevingsschade. Of je nu zaakbegeleider, ICT-er, jurist, of bouwkundig adviseur bent; je kan echt iets betekenen voor mensen.

IV/Data&Inzicht

De afdeling Data & Inzicht is verantwoordelijk voor de informatievoorziening binnen en buiten IMG. Van management en stuurinformatie voor de operationele processen tot de informatie op de website van het IMG en voor gebruik in politieke en financiele context. Daarnaast is er een data science onderdeel waarin met geavanceerde technieken data oplossingen gerealiseerd worden voor o.a. het versnellen van onderdelen van het primaire proces en ter ondersteuning aan analyses voor verbetering van klantinteractie en procesefficiency. De afdeling bestaat uit ca 30 hoogopgeleide medewerkers die in grote mate agile werken, maar ook pragmitisch omgaan met projecten en afdelingen die niet agile werken.


Reageer op deze vacature