Praktijkdocent ICT en business

Praktijkdocent ICT en business
Zwolle, 24-40 uur per week

Als het om ICT gaat weet je precies waar je het over hebt en wil je die kennis graag delen. In Zwolle begeleid jij onze studenten naar hun toekomstige carrière. Nog nooit voor de klas gestaan? Geen probleem! Sluit je aan als praktijkdocent ICT en business bij het team hbo-ICT docenten, een mooie club ICT-enthousiastelingen. Jouw nieuwe baan begint bij Windesheim in Zwolle.

Zinvol werk
Bij Windesheim gaan we voor goed onderwijs. We willen professionals opleiden die meer te bieden hebben dan een goede kennisbasis. We begeleiden, coachen en ondersteunen studenten in hun ontwikkeling. En wie kan dit nou beter dan iemand die uit het werkveld komt? Voorbeelden van hoe het in de praktijk gaat zijn het leukst als deze rechtstreeks vanuit de praktijk komen. En verhalen heb jij genoeg. Je weet als geen ander waar de behoeftes uit het bedrijfsleven liggen. Dankzij jou zijn onze studenten hier goed op voorbereid. Met jouw expertise kan jij dus vakinhoudelijk invulling geven aan de opleiding ICT. Je zet je in voor een maatschappelijk doel: een inclusieve en duurzame samenleving met ICT als enabler. Meer in detail ben jij als praktijkdocent ICT en business bezig met:
 • het bezoeken van studenten en onderhouden van contacten met praktijkopdrachtgevers;
 • naast het geven van je eigen lessen hou je je ook bezig met het begeleiden van praktijkopdrachten uit het bedrijfsleven;
 • het begeleiden van studenten in hun persoonlijke ontwikkeling;
 • het delen van je eigen ervaring uit het bedrijfsleven en vertaal je die naar ons ICT-onderwijs;
 • laat je onze studenten kennismaken met de nieuwste ICT-technieken en -ontwikkelingen.

Samen bouwen aan de toekomst
Een hogeschool waar iedereen zich gewaardeerd én thuis mag voelen. Gelijke kansen staan bij ons centraal en onze kracht ligt in samenwerking. Zo dragen we bij aan relevant onderzoek gericht op een inclusieve en duurzame samenleving en helpen we nieuwe professionals op weg in hun loopbaan. Dat doen we door te werken aan eigen leerroutes voor de studenten en door onze opleidingsmogelijkheden steeds beter af te stemmen op wat nodig is.

Op onze campus in Zwolle kun je meer dan werken alleen. Het is een energieke gemeenschap, met veel mensen, activiteiten en een grote hoeveelheid voorzieningen. Een uitgebreide campuswinkel, restaurants, cafés en als je wilt sporten kan dat in onze sportschool of het zwembad. De campus ligt net buiten het bruisende centrum van Zwolle.

Jij sluit je aan bij 90 collega’s van de opleiding HBO-ICT. Kenmerkend aan dit team zijn het werkplezier en de betrokkenheid naar studenten en elkaar. Met het hele team zetten we ons in om studenten te ontwikkelen op het vakgebied maar zeker ook op persoonlijk vlak. We gaan uit van elkaars kwaliteiten en we zoeken voor iedere student een passende leerroute. Zo proberen we ook voor iedere collega een passende baan samen te stellen. Ook als je niet helemaal voldoet aan het gevraagde profiel gaan we graag het gesprek aan! Onderwijservaring is niet noodzakelijk. Daar helpen we je mee op weg! Bekijk het verhaal van Ilse (www.werkenbijwindesheim.nl/ervaringen/ilse-heideveld,-docent-hbo-ict) die de stap van het bedrijfsleven naar het onderwijs al maakte.

Jouw bijdrage
Ieder mens heeft een eigen unieke achtergrond. En wij geloven dat waar verschillen samenkomen, resultaten kunnen bloeien. Dat jij veel energie krijgt van goed samenwerken spreekt dus wat ons betreft voor zich. Verder zien we graag dat jij voor de vacature van praktijkdocent ICT en business een stuk ICT ervaring (bijvoorbeeld als ICT architect, ICT consultant óf een managementfunctie binnen een ICT-organisatie) meebrengt. Daarnaast heb je:
 • Een master of minimaal een bachelorgraad op het gebied van ICT. Als je nog geen master hebt, ben je bereid deze op termijn te halen. Uiteraard bieden we daarvoor mogelijkheden.
 • Werkervaring in de ICT op een technisch profiel.
 • Door je passie voor ICT weet je kennis te delen met studenten.
 • Je bent innovatief, hebt een probleemoplossend vermogen en werkt graag in een dynamische omgeving.

Je hoeft geen onderwijservaring te hebben. Voor de student is het belangrijk dat je deze kennis op een eigen wijze kunt delen. Hoe je dat moet doen? Daar begeleiden wij je bij. Het helpt wanneer je al eens trainingen hebt gegeven en het leuk vindt zaken uit te leggen of wanneer je ervaring hebt opgedaan met bijvoorbeeld begeleiding van stagiaires of young professionals. Wij helpen jou in twee jaar tijd om het vak van docent te leren. We bieden je persoonlijke coaching en trainingen die aansluiten op jouw ontwikkeling als docent.

Jouw vooruitzicht
Werken in een stimulerende omgeving waarin we je aanmoedigen kansen te benutten. En waarin jij jezelf mag en kunt zijn. Als hogeschooldocent a kun jij voor 24 - 40 uur per week impact maken op mensen, het werkveld, de maatschappij en daarmee op de toekomst. Daarnaast mag je (op basis van 40 uur per week) rekenen op:
Lees meer over Windesheim als werkgever en onze arbeidsvoorwaarden op www.werkenbijwindesheim.nl/werken-bij-windesheim/arbeidsvoorwaarden.

Solliciteer en sluit je aan bij Windesheim
Wil jij jouw ICT-kennis delen met de nieuwe generatie? Solliciteer dan als praktijkdocent ICT en business met een motivatie en je cv via het sollicitatieformulier op onze website. Beantwoord in je motivatie in ieder geval onderstaande vragen. Dat helpt ons bij het zo objectief mogelijk werven en selecteren:
 • Waarom wil je graag de stap richting het onderwijs maken?
 • Welke ICT-ervaring breng je mee?
 • Welk type docent denk jij dat je bent?
 • Omschrijf jezelf in maximaal 5 regels.

Wat je kunt verwachten
 • Wij hanteren geen sluitingsdatum, maar nodigen geschikte kandidaten uit als we hun sollicitatie ontvangen hebben. Wacht dus niet te lang met solliciteren!
 • Een assessment of proefles kan onderdeel zijn van de selectieprocedure.
 • Deze vacature is gelijktijdig intern en extern geplaatst. Geschikte interne kandidaten hebben voorrang op externe kandidaten.

Contact
Heb je belangstelling voor deze functie? Ilja Clabbers, manager hbo-ICT, geeft je graag antwoord op functie-inhoudelijke vragen. Hij is bereikbaar via: 06-14273241.
Johanna Hutte, adviseur recruitment, geeft je graag antwoord op overige, procedurele vragen. Zij is bereikbaar via j.hutte@windesheim.nl of 088-4697219.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.