Adviseur HR

Zie jij het als een uitdaging om HR-beleid te ontwikkelen dat past bij een school die actief bezig is met onderwijsontwikkeling?

Je opdracht

Je ontwikkelt en implementeert (strategisch) personeelsbeleid met samenhang tussen het meer feitelijke aspect hiervan (zoals personeelsplanning, werving & selectie, verzuim, arbeidsvoorwaarden, gesprekkencyclus) en de meer ontwikkelingsgerichte kant. Daarmee doelen we onder andere op een groeimatrix voor de profielen LB-, LC- en LD, een professionaliseringsplan en een gedegen inductieprogramma voor startende docenten. Hierin werk je nauw samen met de schoolleiding. Je ontwerpt, implementeert en monitort diverse werkwijzen en adviseert de schoolleiding in hun HR-verantwoordelijkheid.

De context

Het Hogeland College is een scholengemeenschap voor openbaar onderwijs in de regio Noord-Groningen voor vwo, havo, vmbo en ISK en heeft ca. 1.300 leerlingen die verdeeld zijn over vier scholen: in Warffum (havo - vwo - vwo-plus en een ISK), Uithuizen en Winsum (beide vmbo en tl-havo). Alle scholen hebben een duidelijke streekfunctie.
Onze schoolteams zijn volop in ontwikkeling en werken toe naar meer motiverend en kwalitatief sterk onderwijs, met rijke keuzemogelijkheden in het lesaanbod. Samenwerking met regionale partners binnen en buiten het onderwijs staat hierin centraal.
Als Adviseur HR maak je deel uit van het Stafbureau, dat voor alle scholen werkt en de schoolleiding dient met advies en ondersteuning. Je werkt hier samen met de andere stafmedewerkers Onderwijs en Kwaliteit, Personeels- en salarisadministratie, Financiën, Communicatie en ICT.
Je standplaats is onze school aan de A.G. Bellstraat 2 in Warffum.

Jouw profiel

  • Je hebt een proactieve houding en een planmatige werkstijl.
  • Je hebt aantoonbaar ervaring met HR in het onderwijs, waaronder met (meerjaren-)personeelsplanning.
  • Je beschikt over goede communicatieve –en adviesvaardigheden, bent makkelijk benaderbaar voor medewerkers en je houdt ervan om beleid en werkwijzen voor iedereen duidelijk te maken.
  • Je bent vasthoudend, monitort de uitvoering van beleid en adviseert de schoolleiding in acties. Dit proces zet je ingang en je bewaakt het.
  • Je hebt een hbo(+) werk- en denkniveau met relevante diploma’s op het gebied van HR.

Wij bieden

Een afwisselende en uitdagende functie met een baanomvang van 24 -32 uur per week in een organisatie die volop in ontwikkeling is. Het Hogeland College biedt een prettig werkklimaat met een open cultuur. Daarnaast zijn natuurlijk de arbeidsvoorwaarden belangrijk.

  • Wij bieden een salaris conform de cao-VO schaal 11 (van €3.186 tot €5.862)
  • In eerste instantie een tijdelijke aanstelling van een jaar.
  • Een laptop om je optimaal te faciliteren in je werk.

Procedure

Herken je jezelf in bovenstaande beschrijvingen en zie je jezelf al werken bij onze mooie organisatie? Dan horen we graag van je! We ontvangen je brief met je motivatie en je cv graag uiterlijk vrijdag 15 december 2023. Deze kun je uploaden via onze sollicitatie-pagina op meesterbaan.nl:

Solliciteren

Voor meer informatie over deze functie: Lily Holsteijn, rector, 06-30083365