Lector Human-Centred Technologies

Vacaturenummer
122
Afdeling
Instituut voor Communicatie, Media & IT
Schaal
15 (min. € 6.050,- en max. € 8.445,-)

Heb je praktische kennis van innovatieve digitale technologieën en een bijzondere interesse in de ethische en maatschappelijke aspecten ervan? Weet je met deze kennis een brug te slaan tussen onderwijs, onderzoek en bedrijfsleven? Dan willen we je graag ontmoeten!

Dit ga je doen
Als lector Human-Centred Technologies (HCT) ligt jouw voornaamste missie in het begrijpen en aanpakken van de impact van digitale transformatie op mens en maatschappij, met specifieke aandacht voor ethische en maatschappelijke aspecten. Jouw ambitie strekt zich uit tot het verwerven van een vooraanstaande positie op het gebied van HCT-benaderingen binnen digitale transformatie. Hierbij beoog je niet alleen vooruitgang binnen de Hanzehogeschool Groningen (Hanze) te stimuleren, maar ook invloed uit te oefenen op de bredere regionale context.

Als sleutelfiguur speel je een cruciale rol in het bevorderen van de missie van de Hanze. Je draagt bij aan het vergroten van het begrip en de positieve invloed van digitale transformatie binnen zowel het academische als het maatschappelijke landschap. Jouw verantwoordelijkheden zijn onder andere:

Het tonen van leiderschap en autoriteit binnen jouw vakgebied, waarbij je een meetbare invloed uitoefent op zowel de organisatie als de professionele praktijk.

Het beheren van een onderwijsopdracht en het leiden van de ontwikkeling van onderzoeksprogramma's, inclusief diverse onderzoekslijnen, en strategische lectoraatsplannen die zijn afgestemd op maatschappelijke vraagstukken en de organisatiestrategie.

Richting geven aan en uitvoeren van innovatief, complex en multidisciplinair onderzoek op zowel nationaal als internationaal niveau.

Het verzorgen van onderwijs, begeleiding bieden aan studenten en docent-onderzoekers in (promotie)onderzoek, en functioneel leidinggeven aan de uitvoering van onderzoeksinitiatieven.

Hier ga je werken
Het Instituut voor Communicatie, Media en IT (CMI) biedt een breed scala aan veelzijdige, innovatieve en internationaal georiënteerde bacheloropleidingen, een Master International Communication en een Master Digitale Technologie. Daarnaast biedt de 'IT Academy Noord-Nederland' opleidingen voor IT-professionals in samenwerking met het regionale bedrijfsleven. Er studeren zo'n 3.000 nationale en internationale studenten bij ons instituut. Ook wordt er nauw samengewerkt met de Digital Society Hub, de digitale leergemeenschap van de Hanze.

Ons instituut is aangesloten bij het Centre of Expertise Ondernemen, dat zich richt op kennisontwikkeling door middel van toegepast onderzoek. Het kenniscentrum heeft 10 lectoraten waaronder Digitale Transformatie. Hier zijn 3 lectoraten aan verbonden: New Business & ICT, Digital Health en Human-Centred Technologies. Als lector leg je verantwoording af aan de dean van CMI, en tegelijkertijd lever je een actieve en integrale bijdrage aan zowel het bredere instituut als het Centre of Expertise Ondernemen.

Dit vragen we van jou
Je hebt een duidelijke visie op ontwikkelingen binnen HCT. Je kunt verbinding maken met onderwijs en onderzoek en met het realiseren van toegepaste/praktische onderzoeksprojecten. Als expert op je vakgebied heb je de nodige praktijkervaring en meerdere publicaties op je naam staan. Je toont leiderschap en kunt een netwerk opbouwen, uitbreiden en beheren. Je weet om te gaan met tegengestelde belangen en kunt je staande houden in een complexe omgeving. Subsidie aanvragen, veel organiseren; het is een vanzelfsprekend onderdeel van je takenpakket. In je communicatie schakel je makkelijk en effectief tussen inhoud, procedure en proces. Wat vragen we nog meer?

 • Een afgeronde master en gepromoveerd op het gebied van (creatieve) digitale technologie.
 • Uitstekende onderzoeksvaardigheden en ervaring in het aansturen van (onderwijs)professionals.
 • Goede communicatieve en sociale vaardigheden om mensen uit verschillende disciplines met elkaar te verbinden en samen nieuwe kennis en concepten te ontwikkelen.
 • Aantoonbare ervaring met het aanvragen van subsidies en andere externe vormen van projectfinanciering en aantoonbare publicaties op het gebied van Digitale Technologieën.
 • Een relevant netwerk en in staat dit netwerk uit te breiden en maximaal te benutten.
 • Goede beheersing van de Engelse en Nederlandse taal.

Dit krijg je ervoor terug

 • Een dienstverband van 0.6 tot 0.8 fte. Startdatum is zo spoedig mogelijk.
 • Het betreft een tijdelijk contract voor 4 jaar voor de duur van de lectoraatsperiode.
 • Schaal 15 (min. € 6.050,- en max. € 8.445,-), conform cao-hbo. Het salaris is bruto per maand bij een fulltime dienstverband.
 • Een vakantie-uitkering van 8% en een structurele eindejaarsuitkering van 8,3%.
 • Maximaal 53 verlofdagen op jaarbasis, en daarnaast kun je gebruik maken van duurzame inzetbaarheidsuren en thuiswerkfaciliteiten.
 • De mogelijkheid om je voortdurend te professionaliseren via onze Hanze PL Academy.

Nieuwsgierig naar meer?
Wil je meer weten over deze functie? Neem voor vragen contact op met Kuneke Schraagen, dean CMI, via +31 6 524 903 73 of Hugo Velthuijsen, directeur Centre of Expertise Ondernemen, via +31 6 539 604 39.

Word jij onze nieuwe collega?
Stuur dan je cv en motivatie via de sollicitatiebutton.

 • Sluitingsdatum is: 3-3-2024
 • De eerste ronde gesprekken is op: vrijdag 15 maart 2024. De tweede ronde op: maandag 25 maart 2024.
 • Wij vragen nieuwe medewerkers om bij indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan te vragen. De kosten worden door de Hanzehogeschool vergoed.
 • Deze vacature is gelijktijdig intern en extern opengesteld. Medewerkers die werken bij de Hanzehogeschool Groningen hebben voorrang op externe kandidaten.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Sluitingsdatum
03-03-2024
Solliciteren