Junior Software Engineer in Noord-Nederland

Wil jij je laten omscholen naar de IT mét baangarantie? Dat kan bij omscholingstraject Make IT Work! Vanuit de IT Academy Noord-Nederland, onderdeel van de Hanzehogeschool Groningen, brengen we werkgevers en kandidaten bij elkaar en organiseren we de gehele opleiding tot junior software engineer. Heb jij de ambitie en drive om er vol voor te gaan, dan biedt Make IT Work je de gelegenheid deze om te zetten naar een carrière in de IT!

Functieomschrijving

Make IT Work is een kwalitatief en duurzaam omscholingstraject mét baangarantie. Dit traject maakt het voor jou, als hoogopgeleide zonder specifieke IT-achtergrond, mogelijk je te laten omscholen naar de IT én direct in een baan van start te gaan. De omscholing Software Engineering heeft als doel om jou als cursist comfortabel met het ICT vakgebied te maken. Na de omscholing start je bij de werkgever op junior-niveau als bijvoorbeeld software engineer, software developer, tester of technisch consultant. Je leert programmeren (Java, SQL) in een agile (Scrum) omgeving en toont deze vaardigheden door in een groep een webapplicatie te bouwen (Spring, HTML/CSS, Bootstrap, Javascript). Iedereen moet met de hele stack kunnen werken. Tijdens het project komen ook onderwerp als testing, TTD en CI aan bod. De nadruk ligt op algemene vaardigheden zodat andere talen en technieken na het traject makkelijk op te pakken zijn door jou als junior software engineer.

Informatiebijeenkomsten

Het traject start op meerdere momenten per jaar in Noord-Nederland. Make IT Work wordt in het Noorden aangeboden door de IT Academy Noord-Nederland. Mocht je interesse hebben om hieraan deel te nemen en wil je hier graag meer informatie over ontvangen, dan kun je je aanmelden voor één van onze online informatiebijeenkomsten. Hierin nemen we je mee in de inhoud van het traject, geven we je een beeld van de aangesloten werkgevers en bespreken we de financieringsmogelijkheden. Een overzicht van de startdata en online informatie bijeenkomsten vind je op: https://it-omscholing.nl/agenda/.

Mocht je aanvullende vragen hebben, dan kun je contact opnemen met:

Marion Koops - | 06 2874 55 51
Martine Haverkort - | 06 19 10 29 94

Functie eisen

Ben jij in het bezit van een HBO of WO diploma, heb jij een passie voor IT en ben je sterk intrinsiek gemotiveerd om jouw carrière in de IT te starten? Dan heb je alles in huis om je aan te melden voor het online assessment van Make IT Work. Wanneer je deze succesvol afrondt, doe je mee aan de matchingsronde waarbij je de kans krijgt een match te maken met één van de deelnemende werkgevers. Bij een match ben je verzekerd van een plek in de klas.

Make IT Work is een fulltime opleidingstraject van in totaal 11 maanden; het is dus een vereiste dat je fulltime beschikbaar bent voor de gehele periode van 11 maanden. Na de opleidingsperiode van 5 maanden start de arbeidsovereenkomst bij de werkgever met wie je vooraf een match hebt gemaakt. Tijdens deze werkperiode word je verder bijgeschoold d.m.v. terugkomavonden. Je rondt het traject na 11 maanden af met een diploma en een voortvarende start van jouw toekomst in de IT! Goed om te weten is dat 97% van onze deelnemers na afronding van het traject werkzaam blijft bij de werkgever.

Aanmelden

Bedrijfsinformatie

IT Academy Noord-Nederland, onderdeel van de Hanzehogeschool Groningen, is in 2014 opgericht als publiek-private samenwerking door een aantal vooraanstaande partijen in het Noorden. De IT Academy ontwikkelt onderwijs dat mede door de open samenwerking tussen bedrijfsleven, organisaties en kennisinstellingen innovatief, toekomstgericht en vraag gestuurd is. We zetten ons in voor een krachtige ICT arbeidsmarkt in Noord-Nederland. Dit doen we door middel van bijscholing door het organiseren van vraag gestuurd en functiegericht onderwijs. Daarnaast bieden we omscholing in de vorm van omscholingstraject Make IT Work. Make IT Work is een initiatief van de Hogeschool van Amsterdam en wordt daar in de regio sinds 2015 met succes uitgevoerd. In Noord-Nederland is de IT Academy uitvoerder van Make IT Work, waarbij het eerste cohort begin 2019 is gestart.