Opleidingsmanager Ondernemen

Vacaturenummer
v23.0208

Omvang
0,8-1,0 fte

Organisatie
Hanzehogeschool Groningen

Afdeling
Instituut voor Business, Marketing en Finance

Ben jij een bevlogen en betrokken leider die in staat is om een positieve teamdynamiek te creëren en te behouden? Heb jij de visie en het doorzettingsvermogen om onze opleidingen naar nieuwe hoogten te leiden en onze strategische doelen te realiseren? Herken jij jezelf in dit profiel? Dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren en deel uit te maken van ons enthousiaste team!

Het Instituut voor Business, Marketing & Finance is op zoek naar een creatieve en verbindende Opleidingsmanager Ondernemen (0,8-1,0 fte).

Wat ga je doen?


Als opleidingsmanager zorg je dat jouw docenten optimaal kunnen presteren. Dit doe je door hen te inspireren en te faciliteren, en je maakt het mogelijk dat ze (door)groeien in hun persoonlijk leiderschap. Je organiseert de (onderwijs)processen en zorgt hierbij, in samenspraak met het managementteam, voor duidelijke grenzen, kaders en haalbare doelen. Samen met je team bewaak je de kwaliteit van het curriculum en het studentsucces en neem je maatregelen ter verbetering. Naast het uitvoeren van een goed HRM-beleid ben je hét aanspreekpunt en de verbinder voor de docenten in je team, de mensen van de Hanzehogeschool, het werkveld en andere samenwerkingspartners.

Je wordt (CROHO) verantwoordelijk voor de opleiding Ondernemerschap & Retailmanagement (ORM) en voor de Ad Ondernemen. Samen met je team zorg je voor een consistente en kwalitatieve dienstverlening passend bij de strategische beleidslijnen. Jouw team bestaat uit ongeveer 25 professionals waarbij het team van de Ad Ondernemen wordt aangestuurd door een coördinator/teamleider. Er studeren ruim 240 studenten aan deze opleidingen. Beide opleidingen zijn gevestigd op de Zernike Campus Groningen.

Het managementteam


Ons managementteam (MT) bestaat uit de dean, zes opleidingsmanagers en een manager bedrijfsvoering. Als MT lid leg je verantwoording af aan de dean van het instituut, ben je medeverantwoordelijk voor het formuleren van de strategie, uitgangspunten en kaders van het instituut en de realisatie daarvan. Je initieert nieuwe oplossingen die voortkomen uit (beleids-) ontwikkelingen en je onderhoudt je (externe) netwerk zodat je aangesloten blijft op het werkveld. Verder verwachten we van jou dat je het MT helpt bouwen aan de onlangs gerealiseerde fusie waarbij we met name aandacht (blijven) hebben voor de integratie van de diverse onderdelen binnen de school. Ook neem je deel aan diverse landelijke overleggen en projecten.


Wat breng je mee?


Onze ideale kandidaat heeft een combinatie van de volgende competenties en vaardigheden:
- Ervaring en Affiniteit: Je hebt een afgeronde masteropleiding, bij voorkeur op het gebied van Marketing en Ondernemen, en aantoonbare ervaring in een soortgelijke functie en in het coachen van zelforganiserende teams. Ook heb je ervaring met het vormgeven van veranderprocessen.
- Inspirerend Leider: Je bent een inspirerende leider die anderen niet vertelt wat te doen, maar hen het vertrouwen geeft om zelf de beste oplossingen te vinden. Je geeft duidelijke grenzen aan, begrijpt de impact van jouw woorden en acties op het team en bent toegewijd aan het creëren van een positieve en ondersteunende teamcultuur.
- Betrokken Bruggenbouwer: Je fungeert als een bruggenbouwer tussen verschillende afdelingen, het managementteam en de opleiding. Je bent in staat om effectieve communicatie te bevorderen en gezamenlijke doelen te bepalen door teamdiscussies en besluitvorming te faciliteren.
- Resultaatgericht: Je monitort en evalueert voortdurend de voortgang en kwaliteit van het onderwijs en neemt proactief maatregelen om verbeteringen te implementeren. Het behalen van meetbare resultaten is voor jou vanzelfsprekend.
- Coach en Mentor: Je hebt sterke coachende vaardigheden en je bent toegewijd aan het begeleiden van individuele teamleden om hun volledige potentieel te bereiken. Je bent empathisch en hebt oog voor de behoeften en zorgen van elk teamlid.
- Innovatieve Denker: Je bent een creatieve en innovatieve denker die constant op zoek is naar manieren om processen en resultaten te verbeteren. Je bent proactief en bereid om nieuwe benaderingen te verkennen.
- Betrouwbaar en Authentiek: Je komt je afspraken na en bent eerlijk en oprecht in je interacties. Je staat open voor feedback en voor zowel successen als fouten.
- Flexibel en Adaptief: Je hebt het vermogen om in te zoomen op details en uit te zoomen om het grotere systeem te begrijpen. Je past je gemakkelijk aan veranderende omstandigheden aan en bent flexibel in je aanpak.

Wie zijn wij?


Het Instituut voor Business, Marketing & Finance, onderdeel van de Hanzehogeschool, biedt een innovatief en praktijkgericht aanbod van opleidingen. Ons instituut is verbonden aan het Marian van Os Centre of Expertise Ondernemen dat zich richt op kennisontwikkeling via toegepast onderzoek. Zij ondersteunen (student)starters van de Hanzehogeschool Groningen en MKB-ondernemers in de noordelijke regio.


Wat bieden wij?

We hebben veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en praktijkleren in de leergemeenschap, waar bedrijven/instellingen, studenten en docenten elkaar ontmoeten, onderzoeken en van elkaar leren. Thema’s als ondernemerschap, duurzaamheid en digitalisering vinden wij belangrijk. Als leidinggevende krijg je daarnaast de mogelijkheid om deel te nemen aan een inspirerend leiderschapsprogramma. Spreekt jou dit aan? Dan zien we je sollicitatie graag tegemoet! Arbeidsvoorwaarden - Een structurele functie, startend met een jaarcontract, datum in dienst zo spoedig mogelijk. - Salaris van minimaal € 5.492,- en maximaal € 6.997,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband en volgens cao-hbo (manager D, schaal 13). - Een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een vakantie-uitkering van 8%, een structurele eindejaarsuitkering van 8,3% en maximaal 53 vakantiedagen. Daarnaast kun je gebruik maken van duurzame inzetbaarheidsuren en thuiswerkfaciliteiten. - De mogelijkheid je voortdurend te professionaliseren via onze Hanze PL Academy. .

Inlichtingen


Wil je meer weten over deze vacature? Bel dan met Peter Idema, dean Instituut voor Business, Marketing & Finance, telefoonnummer +31 (0)6 51 51 28 26.

Word jij onze nieuwe collega?


Stuur dan je brief en CV via de sollicitatiebutton.

- De sollicitatiegesprekken zijn op donderdag 19 oktober 2023.
- Een assessment maakt deel uit van de procedure.
- Nieuwe medewerkers wordt verzocht, bij indiensttreding, een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan te vragen. De kosten hiervoor worden door de Hanzehogeschool vergoed.
- Deze vacature is gelijktijdig intern en extern opengesteld. Medewerkers die werkzaam zijn bij de Hanzehogeschool Groningen hebben voorrang op externe kandidaten.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Sluitingsdatum

10-10-2023

Solliciteren


Reageer op deze vacature