Programmamanager onderzoek Healthy Ageing

Vacaturenummer
v23.0204

Omvang
0,8 fte

Organisatie
Hanzehogeschool Groningen

Afdeling
Centre of Expertise Healthy Ageing

De Hanzehogeschool Groningen doet aan praktijkgericht onderzoek met positieve en duurzame invloed op onze omgeving. We ontwikkelen kennis en vertalen deze naar praktische oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. We doen dit niet alleen. We werken samen met uiteenlopende partners, van bedrijven en inwoners tot overheden en internationale onderzoeksinstellingen, in steeds wisselende leergemeenschappen. We hebben elkaar nodig om de opgaven van nu aan te pakken. De wereld van morgen begint vandaag bij het samen ontwikkelen en delen van kennis en inzichten.

Healthy Ageing is één van de strategische zwaartepunten van de Hanzehogeschool Groningen én van Noord-Nederland. Ondanks alle inspanningen zijn de gezondheidsverschillen en kansenongelijkheid de afgelopen jaren eerder groter dan kleiner geworden. Tegelijkertijd komen de grenzen van de (betaalbaarheid van) zorg in zicht. De urgentie van de transitie naar meer gezondheid en participatie is nu ongekend groot. Het Centre of Expertise Healthy Ageing (CoE HA) van de Hanzehogeschool Groningen draagt bij aan meer gezonde jaren voor de inwoners in de noordelijke regio door te werken aan de thema’s kansengelijkheid & participatie, gezonde leefstijl & leefomgeving en kwetsbaarheid & passende zorg.

Wil jij graag werken in een veelzijdige omgeving waar geen dag hetzelfde is? Wil jij een relevante bijdrage leveren aan een urgente maatschappelijke opgave? Dan is deze leuke en dynamische baan misschien wel op jouw lijf geschreven.

Door een stevige groei van het projectenportfolio zoeken wij voor het Centre of Expertise een Programmamanager onderzoek Healthy Ageing.


Dit ga je doen


Als programmamanager ben je verantwoordelijk voor de totstandkoming van de agenda en het (project)portfolio op een aantal thema’s uit de kennisagenda van het CoE HA. Vanuit de thema’s worden door de onderzoekers binnen het Centre in samenwerking met jou als programmamanager grote multidisciplinaire, meerjarige en complexe onderzoeksprogramma’s ontwikkeld. Je hebt bij het ontwikkelen van die grote programma’s (wisselende) rollen als initiator, coördinator, verbinder en facilitator.

Een belangrijk onderdeel van deze rol is het opbouwen en onderhouden van relevante netwerken, zowel regionaal, landelijk als internationaal. De komende jaren willen we vooral de verbinding tussen landelijke en regionale netwerken ten behoeve van programma ontwikkeling versterken.

Vanuit de rol programmamanager draag je daarnaast als teamlid van het programmateam van het Centre of Expertise bij aan het resultaat van het team en de (onderzoeks-)ondersteunende processen. Zo heb je een leidende rol op het gebied van kwaliteitszorg in samenwerking met collega’s van de stafdienst onderwijs en onderzoek. We willen op dit gebied graag door ontwikkelen en we vragen nadrukkelijk jouw eigen ervaring en visie hierop in te brengen. Je moet hierbij denken aan het begeleiden van evaluaties en visitaties en aan de vormgeving en implementatie van onderzoek ondersteunend beleid, dat de kwaliteit van onderzoek helpt verhogen.


Dit vragen we van jou


Wij zijn op zoek naar een enthousiaste verbinder en procesbegeleider die zich thuis voelt in een dynamische omgeving met onderzoekers en deskundige professionals. We vragen van jou kennis en ervaring op het aandachtsgebied van programmamanagement en daarbij inzicht in organisatorische, procesmatige en vakinhoudelijke samenhang in bredere context dan je eigen aandachtsgebied. In deze rol werk je aan verandering met anderen. Daarom zijn communicatieve vaardigheid, organisatiesensitiviteit in complexe organisaties/netwerken en het kunnen ontwikkelen, uitdragen en verbinden van ideeën en concepten belangrijke vaardigheden. Kwaliteitsprocessen vragen daarnaast om het zorgvuldig en consciëntieus kunnen werken. Je hebt daarnaast een relevant netwerk in de onderwijs-, welzijns- en/ of zorgsector.

Verder vragen we:
- Een masteropleiding.
- Werkervaring in een vergelijkbare rol.
- Ervaring met project- en procesmanagement.
- Affiniteit met de thema’s van het Centre of Expertise Healthy Ageing en met praktijkgericht onderzoek en innovatie.
- Kennis van en inzicht in relevante politiek-bestuurlijke en financieel-economische aspecten van de Hanzehogeschool als onderzoek- en onderwijsorganisatie.
- Kennis van en contacten met subsidieverstrekkers, ervaring met programma-ontwikkeling en fondsenwerving.

Hier ga je werken


Je bent werkzaam binnen het Centre of Expertise Healthy Ageing. Het Centre geeft richting aan en is het uithangbord van het onderzoeksportfolio op het gebied van Healthy Ageing. Het programmateam van het Centre helpt onderzoekers om maximale impact te realiseren.


Dit krijg je ervoor terug

- We bieden een dienstverband van 0,8 fte. Startdatum is zo spoedig mogelijk. - Het betreft een structurele functie waarbij we in eerste instantie een jaarcontract bieden. - Salaris van minimaal € 5.492,- en maximaal € 6.997,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (schaal 13, conform cao hbo). - 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van 8,3%. - Maximaal 53 verlofdagen op jaarbasis, mogelijkheid tot inzet van duurzame inzetbaarheidsuren en thuiswerkfaciliteiten. - De Hanzehogeschool stimuleert medewerkers om zich voortdurend te professionaliseren, onze Hanze PL Academy faciliteert en ondersteunt hierin. .

Nieuwsgierig naar meer?


Ben je nieuwsgierig geworden? Jeroen Pronk, directeur van het Centre of Expertise Healthy Ageing vertelt je graag meer over deze vacature. Mail je vraag en/of je telefoonnummer naar j.p.pronk@pl.hanze.nl. Let op! Dit emailadres niet gebruiken voor je sollicitatie. Klik daarvoor op de sollicitatiebutton.

Word jij onze nieuwe collega?


Solliciteer dan als programmamanager met je cv en een korte motivatie via de sollicitatiebutton.

Beantwoord in je motivatie in ieder geval onderstaande vragen, dat helpt ons bij het zo objectief mogelijk werven en selecteren:
- Wat trekt je aan in deze functie?
- Met welke relevante werkervaring versterk je ons team?
- Waar ben je het meest trots op dat je professioneel bereikt hebt?

Overige informatie


- Gesprekken zijn op maandag 16 oktober 2023.
- Wij vragen nieuwe medewerkers om bij indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan te vragen. De kosten hiervan worden door de Hanzehogeschool vergoed.
- Deze vacature is gelijktijdig intern en extern opengesteld. Medewerkers die werken bij de Hanzehogeschool Groningen hebben bij gelijke kwalificatie voorrang op externe kandidaten.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Sluitingsdatum

08-10-2023

Solliciteren


Reageer op deze vacature