Senior onderzoeker Ondervoeding, sarcopenie en fysieke kwetsbaarheid

Vacaturenummer
v23.0202

Omvang
0,6 fte

Organisatie
Hanzehogeschool Groningen

Afdeling
Centre of Expertise Healthy Ageing

Jij wilt als onderzoeker een relevante bijdrage leveren aan een urgente maatschappelijke opgave. Het doen van praktijkgericht onderzoek waarvan de resultaten direct impact hebben in de regio is jou dan ook op je lijf geschreven. De Hanzehogeschool is op zoek naar meerdere onderzoekers om het praktijkgericht onderzoek een flinke boost te geven.

Voor het Centre of Expertise Healthy Ageing zijn wij op zoek naar een senior onderzoeker Ondervoeding, sarcopenie en fysieke kwetsbaarheid.

Healthy Ageing is één van de strategische zwaartepunten van de Hanzehogeschool Groningen én van Noord-Nederland. Ondanks alle inspanningen zijn de gezondheidsverschillen en kansenongelijkheid de afgelopen jaren eerder groter dan kleiner geworden. Tegelijkertijd komen de grenzen van de (betaalbaarheid van) zorg in zicht. De urgentie van de transitie naar meer gezondheid en participatie is nu ongekend groot. Het Centre of Expertise Healthy Ageing (CoE HA) van de Hanzehogeschool Groningen draagt bij aan meer gezonde jaren voor de inwoners in de noordelijke regio door te werken aan de thema’s kansengelijkheid & participatie, gezonde leefstijl & leefomgeving en kwetsbaarheid & passende zorg.

De onderzoeksopdracht


Je draagt bij aan de landelijke transitie van zorg naar gezondheid en aan de Kennis- en Innovatie Agenda Gezondheid en Zorg (Health~Holland) missie 3: In 2030 is van de mensen met een chronische ziekte of levenslange beperking het deel dat naar wens en vermogen kan meedoen in de samenleving met 25% toegenomen. In het kader van het FAITH onderzoeksprogramma lopen er diverse onderzoekslijnen op het gebied van regionale en transmurale interprofessionele samenwerking ter optimalisatie van zorg rondom ondervoeding, sarcopenie en fysieke kwetsbaarheid bij verschillende doelgroepen.


Dit ga je doen


In deze sleutelpositie doe je onderzoek binnen interdisciplinaire projecten en programma’s. Je bent inhoudelijk expert, zet op basis van vragen uit de praktijk, onderzoek op in de vorm van meerjarige onderzoeksprogramma’s en verwerft hiervoor middelen. Je coördineert een multidisciplinaire onderzoekslijn en/of grote onderzoeksprogramma’s.
Als uitvoerder en aanjager van onderzoek en innovatie in de praktijk werk je samen met diverse stakeholders in de regio (zoals patiënten, familieleden, zorgprofessionals, sociaal werkers, bestuurders), docenten, coördinatoren van leergemeenschappen en collega onderzoekers om samen kennis te ontwikkelen en valideren.
Je maakt verbinding tussen het onderzoek- en onderwijswerkveld door het deelnemen aan of regisseren van leergemeenschappen, het begeleiden van studenten, docent-onderzoekers en promovendi bij het doen van onderzoek en vanuit jouw expertise bij te dragen aan het (ontwikkelen van) onderwijs.

Hier ga je werken


Je versterkt het lectoraat Healthy Ageing, Allied Health Care and Nursing. je werkt binnen een inspirerende interprofessionele en dynamische onderzoeksomgeving waarin veel ruimte is voor zelfstandigheid en dat wordt gekenmerkt door een informele sfeer en werkcultuur.
In deze functie draag je actief bij aan het thema kwetsbaarheid en passende zorg van het Centre of Expertise Healthy Ageing. Dit onderzoek is verbonden aan het onderwijs, zoals het wordt verzorgd binnen een diverse range van schools, zoals de Academie voor Gezondheidsstudies, Academie voor Verpleegkunde en de Academie voor Sociale Studies.


Dit vragen wij van jou


- Je bent een inhoudelijk expert op het terrein van ondervoeding, sarcopenie en fysieke kwetsbaarheid.
- Je bent een ervaren, gepromoveerd onderzoeker op een gebied dat relevant is voor het thema kwetsbaarheid en passende zorg.
- Je hebt aantoonbare ervaring met het verwerven van onderzoeksmiddelen zoals het schrijven van subsidieaanvragen.
- Je kunt de eindverantwoordelijkheid aan van een multidisciplinair, complex en groot onderzoeksprogramma met meerdere praktijkpartners en collega onderzoekers en bent in staat de resultaten van het onderzoek aansprekend over te brengen.
- Je bent in staat om een eigen onderzoekslijn op te bouwen, te onderhouden en hier meerdere disciplines bij te betrekken.
- Je hebt een relevant netwerk of bent in staat dit op te bouwen, te onderhouden en te benutten.
- Je bent samenwerkingsgericht en kunt verbinding leggen met diverse stakeholders in de regio, docenten, coördinatoren van leergemeenschappen en collega onderzoekers.


Dit krijg je ervoor terug

Je hebt de mogelijkheid om jouw vak te vernieuwen en een bijdrage te leveren aan vraagstukken uit de onderzoekslijn ondervoeding, sarcopenie en fysieke kwetsbaarheid. Wij bieden een ambitieuze multidisciplinaire onderzoeksomgeving waar je samenwerkt met lectoren, onderzoekers, docenten en studenten uit verschillende disciplines. - We bieden een dienstverband van 0,6 fte, startdatum is zo spoedig mogelijk. - Het betreft in eerste instantie een functie voor de duur van 2 jaar. Waarbij we je een jaarcontract bieden met de mogelijkheid dit te verlengen. - Salaris van minimaal € 4.901,- en maximaal € 6.698,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (schaal 12, conform cao hbo). - 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van 8,3%. - Maximaal 53 verlofdagen op jaarbasis, mogelijkheid tot inzet van duurzame inzetbaarheidsuren en thuiswerkfaciliteiten. - De Hanzehogeschool stimuleert medewerkers om zich voortdurend te professionaliseren, onze Hanze PL Academy faciliteert en ondersteunt hierin. .

Nieuwsgierig naar meer?


Wil je meer weten over deze baan? We vertellen je er graag over. Je kunt contact opnemen met Harriët Jager-Wittenaar, lector Malnutrition and Healthy Ageing, lectoraat Healthy Ageing, Allied Health Care and Nursing via ha.jager@pl.hanze.nl. Let op! Dit emailadres niet gebruiken voor je sollicitatie. Klik daarvoor op de sollicitatiebutton.

Word jij onze nieuwe collega?


Stuur dan je cv en motivatie via de sollicitatiebutton.
- Sluitingsdatum is 15 oktober 2023.
- Gesprekken zijn op maandagochtend 30 oktober 2023.
- Wij vragen nieuwe medewerkers om bij indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan te vragen. De kosten hiervan worden door de Hanzehogeschool vergoed.
- Deze vacature is gelijktijdig intern en extern opengesteld. Medewerkers die werken bij de Hanzehogeschool Groningen hebben voorrang op externe kandidaten.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Sluitingsdatum

15-10-2023

Solliciteren


Reageer op deze vacature