Senior onderzoeker Publieke Gezondheid

Vacaturenummer
v23.0201

Omvang
0,8-1,0 fte

Organisatie
Hanzehogeschool Groningen

Afdeling
Centre of Expertise Healthy Ageing

Jij wilt als onderzoeker een relevante bijdrage leveren aan een urgente maatschappelijke opgave. Het doen van praktijkgericht onderzoek waarvan de resultaten direct impact hebben in de regio is jou dan ook op je lijf geschreven. De Hanzehogeschool is op zoek naar meerdere onderzoekers om het praktijkgericht onderzoek een flinke boost te geven.

Voor het Centre of Expertise Healthy Ageing zijn wij op zoek naar een Senior onderzoeker Publieke Gezondheid.

Healthy Ageing is één van de strategische zwaartepunten van de Hanzehogeschool Groningen én van Noord-Nederland. Ondanks alle inspanningen zijn de gezondheidsverschillen en kansenongelijkheid de afgelopen jaren eerder groter dan kleiner geworden. Tegelijkertijd komen de grenzen van de (betaalbaarheid van) zorg in zicht. De urgentie van de transitie naar meer gezondheid en participatie is nu ongekend groot. Het Centre of Expertise Healthy Ageing (CoE HA) van de Hanzehogeschool Groningen draagt bij aan meer gezonde jaren voor de inwoners in de noordelijke regio door te werken aan de thema’s kansengelijkheid & participatie, gezonde leefstijl & leefomgeving en kwetsbaarheid & passende zorg.

Dit ga je doen


Je gaat werken aan een uiterst urgent en actueel maatschappelijk vraagstuk: wat kunnen we vanuit publieke gezondheid bijdragen aan de transitie van zorg naar gezondheid, zodat ondanks de tekorten in de zorg onze volksgezondheid bevorderd wordt? Je voert praktijkgericht (innovatief) onderzoek uit op het terrein van publieke gezondheid verbonden aan het thema Gezonde leefstijl en leefomgeving met aandacht voor gezondheidsachterstanden en maatschappelijke determinanten. Bijvoorbeeld in de vorm van actieonderzoek te ondersteuning van de wijkaanpak van de gemeente Groningen. Of als nadere uitwerking van het Gezond en Actief Leven Akkoord ten behoeve van GGD en gemeenten.

In deze sleutelpositie doe je onderzoek binnen interdisciplinaire en lectoraatsoverstijgende projecten en programma’s. Je bent inhoudelijk expert, zet op basis van vragen uit de praktijk onderzoek op in de vorm van meerjarige onderzoeksprogramma’s en verwerft hiervoor middelen. Je coördineert een multidisciplinaire onderzoekslijn en/of grote onderzoeksprogramma’s.

Als uitvoerder en aanjager van onderzoek en innovatie in de praktijk werk je samen met alle stakeholders in de praktijk zoals inwoners, professionals, ondernemers, beleidsmakers en -adviseurs en collega-onderzoekers om samen kennis te ontwikkelen en valideren. Je werkt onder andere in de Innovatiewerkplaats ‘Meer Gezonde jaren voor Appingedam’ en begeleidt studenten bij sociale innovaties.
Je maakt verbinding tussen het onderzoek, onderwijs en het werkveld, door deel te nemen aan de leergemeenschappen of hebt een meer regisserende rol. En begeleidt daarnaast studenten, docent-onderzoekers en promovendi bij onderzoek en vanuit jouw expertise draag je bij aan het (ontwikkelen van) onderwijs.

Hier ga je werken


Je versterkt het team Gezonde leefstijl en leefomgeving van het CoE HA en daarbinnen in het lectoraat Healthy Ageing, Allied Health Care and Nursing. Je werkt nauw samen met de lector Healthy Ageing en Public Health en de onderzoekers en partners die aan deze onderzoekslijn verbonden zijn. Zoals GGD’en, gemeenten, UMCG/RUG en het RIVM.
Daarnaast werk je samen met het onderwijsteam van de master Healthy Ageing Professional voor het betrekken en begeleiden van studenten bij innovaties en onderzoek.


Dit vragen wij van jou


- Je bent een inhoudelijk expert op het terrein van Publieke Gezondheid.
- Je hebt een drive om aan innovatie van het gezondheidsdomein bij te dragen met (innovatief) praktijkgericht onderzoek en onderwijs.
- Je bent een ervaren, gepromoveerd onderzoeker.
- Je hebt aantoonbare ervaring met het verwerven van onderzoeksmiddelen zoals het schrijven van subsidieaanvragen.
- Je kunt de eindverantwoordelijkheid aan van een multidisciplinair, complex en groot onderzoeksprogramma met meerdere praktijkpartners en collega-onderzoekers en bent in staat de resultaten van het onderzoek aansprekend over te brengen.
- Je bent in staat om een eigen onderzoekslijn op te bouwen, te onderhouden en hierbij meerdere disciplines bij te betrekken, waarbij ruimte is voor innovatieve methoden die bijdragen aan praktijkverandering.
- Je hebt een relevant netwerk of bent in staat dit op te bouwen, te onderhouden en te benutten.
- Je bent samenwerkingsgericht en kunt verbinding leggen met diverse stakeholders in de regio, docenten, coördinatoren van leergemeenschappen en collega-onderzoekers.


Dit krijg je ervoor terug

Je hebt de mogelijkheid om jouw vak te vernieuwen en een bijdrage te leveren aan vraagstukken uit Healty Ageing en Public Health. Wij bieden een ambitieuze multidisciplinaire onderzoeksomgeving waar je samenwerkt met lectoren, onderzoekers, docenten en studenten uit verschillende disciplines. - We bieden een dienstverband van minimaal 0,8 fte en naar wens uit te breiden naar 1,0 fte. Startdatum is zo spoedig mogelijk. - Het betreft een structurele functie waarbij we in eerste instantie een jaarcontract bieden. - Salaris van minimaal € 4.901,- en maximaal € 6.698,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (schaal 12, conform cao hbo) - 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van 8,3%. - Maximaal 53 verlofdagen op jaarbasis, mogelijkheid tot inzet van duurzame inzetbaarheidsuren en thuiswerkfaciliteiten. - De Hanzehogeschool stimuleert medewerkers om zich voortdurend te professionaliseren, onze Hanze PL Academy faciliteert en ondersteunt hierin. .

Nieuwsgierig naar meer?


Wil je meer weten over deze baan? We vertellen je er graag over. Je kunt contact opnemen met Fons van der Lucht, lector Healthy Ageing en Public Health via f.van.der.lucht@pl.hanze.nl. Let op! Dit emailadres niet gebruiken voor je sollicitatie. Klik daarvoor op de sollicitatiebutton.

Word jij onze nieuwe collega?


Stuur dan je cv en motivatie via de sollicitatiebutton.

- Gesprekken zijn na 8 oktober en worden individueel afgestemd met de kandidaten die we gaan uitnodigen.
- Wij vragen nieuwe medewerkers bij indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan te vragen. De kosten hiervoor worden door de Hanzehogeschool vergoed.
- Deze vacature is gelijktijdig intern en extern opengesteld. Medewerkers die werkzaam zijn bij de Hanzehogeschool Groningen hebben voorrang op externe kandidaten.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Sluitingsdatum

08-10-2023

Solliciteren


Reageer op deze vacature