Senior onderzoeker Taal en motoriek bij cognitieve achteruitgang en dementie

Vacaturenummer
v23.0192

Omvang
0,8-1,0 fte

Organisatie
Hanzehogeschool Groningen

Afdeling
Centre of Expertise Healthy Ageing

Jij wilt als onderzoeker een relevante bijdrage leveren aan een urgente maatschappelijke opgave. Het doen van praktijkgericht onderzoek waarvan de resultaten direct impact hebben in de regio is jou dan ook op je lijf geschreven. De Hanzehogeschool is op zoek naar meerdere onderzoekers om het praktijkgericht onderzoek een flinke boost te geven.

Voor het Centre of Expertise Healthy Ageing zijn wij op zoek naar een senior onderzoeker Taal en motoriek bij ouderen met cognitieve achteruitgang en dementie.Dit ga je doen


Healthy Ageing is één van de strategische zwaartepunten van de Hanzehogeschool Groningen én van Noord-Nederland. Ondanks alle inspanningen zijn de gezondheidsverschillen en kansenongelijkheid de afgelopen jaren eerder groter dan kleiner geworden. Tegelijkertijd komen de grenzen van de (betaalbaarheid van) zorg in zicht. De urgentie van de transitie naar meer gezondheid en participatie is nu ongekend groot. Het Centre of Expertise Healthy Ageing (CoE HA) van de Hanzehogeschool Groningen draagt bij aan meer gezonde jaren voor de inwoners in de noordelijke regio door te werken aan de thema’s kansengelijkheid & participatie, gezonde leefstijl & leefomgeving en kwetsbaarheid & passende zorg.

Als senior onderzoeker op het gebied van taal en motoriek bij ouderen met cognitieve achteruitgang en dementie werk je in co-creatie met het werkveld en de doelgroepen gericht aan het oplossen van complexe vraagstukken vanuit de praktijk. Hiermee draag je onder andere actief bij aan het thema kwetsbaarheid en passende zorg van het Centre of Expertise Healthy Ageing, aan de landelijke transitie van zorg naar gezondheid en aan de Kennis- en Innovatie Agenda Gezondheid en Zorg (Health~Holland) missie 4: in 2030 is de Kwaliteit van leven van mensen met dementie met 25% toegenomen.
Je gaat werken aan een uiterst urgent en actueel maatschappelijk vraagstuk: Hoe kunnen we door middel van regionale en transmurale interprofessionele samenwerking de zorg rondom taal en motoriek bij ouderen met cognitieve achteruitgang en dementie optimaliseren?
In deze sleutelpositie doe je onderzoek binnen interdisciplinaire en lectoraatsoverstijgende projecten en programma’s. Je bent inhoudelijk expert, zet op basis van vragen uit de praktijk onderzoek op in de vorm van meerjarige onderzoeksprogramma’s en verwerft hiervoor middelen. Je coördineert een multidisciplinaire onderzoekslijn en/of grote onderzoeksprogramma’s.
Als uitvoerder en aanjager van onderzoek en innovatie in de praktijk werk je samen met alle stakeholders in de praktijk zoals inwoners, professionals, ondernemers, beleidsmakers en -adviseurs en collega onderzoekers om samen kennis te ontwikkelen en valideren. Je maakt verbinding tussen het onderzoek, onderwijs en het werkveld, door deel te nemen aan de leergemeenschappen of hebt een meer regisserende rol. En begeleidt daarnaast studenten, docent-onderzoekers en promovendi bij onderzoek en vanuit jouw expertise draag je bij aan het (ontwikkelen van) onderwijs.

Hier ga je werken


Je versterkt het team Gezonde leefstijl en leefomgeving van het Centre of Expertise Healthy Ageing (CoE HA) en daarbinnen in het lectoraat Healthy Ageing, Allied Health Care and Nursing. Je werkt nauw samen met de lector Healthy Ageing en Public Health en de onderzoekers en partners die aan deze onderzoekslijn verbonden zijn. Zoals GGD’en, gemeenten, UMCG/RUG en het RIVM.


Dit vragen wij van jou


- Je bent een inhoudelijk expert op het terrein van Publieke Gezondheid.
- Je hebt een drive om aan innovatie van het gezondheidsdomein bij te dragen met (innovatief) praktijkgericht onderzoek en onderwijs.
- Je bent een ervaren, gepromoveerd onderzoeker.
- Je hebt aantoonbare ervaring met het verwerven van onderzoeksmiddelen zoals het schrijven van subsidieaanvragen.
- Je kunt de eindverantwoordelijkheid aan van een multidisciplinair, complex en groot onderzoeksprogramma met meerdere praktijkpartners en collega-onderzoekers en bent in staat de resultaten van het onderzoek aansprekend over te brengen.
- Je bent in staat om een eigen onderzoekslijn op te bouwen, te onderhouden en hierbij meerdere disciplines bij te betrekken, waarbij ruimte is voor innovatieve methoden die bijdragen aan praktijkverandering.
- Je hebt een relevant netwerk of bent in staat dit op te bouwen, te onderhouden en te benutten.
- Je bent samenwerkingsgericht en kunt verbinding leggen met diverse stakeholders in de regio, docenten, coördinatoren van leergemeenschappen en collega-onderzoekers.


Dit krijg je ervoor terug

Je hebt de mogelijkheid om jouw vak te vernieuwen en een bijdrage te leveren aan vraagstukken uit Healty Aging en Public Health. Wij bieden een ambitieuze multidisciplinaire onderzoeksomgeving waar je samenwerkt met lectoren, onderzoekers, docenten en studenten uit verschillende disciplines. - We bieden een dienstverband van 0,8-1,0 fte, startdatum is zo spoedig mogelijk. - Het betreft een structurele functie waarbij we in eerste instantie een jaarcontract - bieden. - Salaris van minimaal € 4.901,- en maximaal € 6.698,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (schaal 12, conform cao hbo). - 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van 8,3%. - Maximaal 53 verlofdagen op jaarbasis, mogelijkheid tot inzet van duurzame inzetbaarheidsuren en thuiswerkfaciliteiten. - De Hanzehogeschool stimuleert medewerkers om zich voortdurend te professionaliseren, onze Hanze PL Academy faciliteert en ondersteunt hierin. .

Nieuwsgierig naar meer?


Wil je meer weten over deze baan? We vertellen je er graag over. Je kunt contact opnemen met Margreet Luinge, lector Talig functioneren & Gezond ouder worden (m.r.luinge@pl.hanze.nl) of Hans Hobbelen, lector Lectoraat Ageing & Allied Health Care (j.s.m.hobbelen@pl.hanze.nl). Let op! Deze emailadressen niet gebruiken voor je sollicitatie. Klik daarvoor op de sollicitatiebutton.

Word jij onze nieuwe collega?


Stuur dan je cv en motivatie via de sollicitatiebutton.

- Gesprekken zijn na 8 oktober en worden individueel afgestemd met de kandidaten die we gaan uitnodigen.
- Wij vragen nieuwe medewerkers om bij indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan te vragen. De kosten worden door de Hanzehogeschool vergoed.
- Deze vacature is gelijktijdig intern en extern opengesteld. Medewerkers die werken bij de Hanzehogeschool Groningen hebben voorrang op externe kandidaten.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Sluitingsdatum

08-10-2023

Solliciteren


Reageer op deze vacature