Senior onderzoeker Kunst & Zorg

Vacaturenummer
v23.0179

Omvang
0,6 fte

Organisatie
Hanzehogeschool Groningen

Afdeling
Kenniscentrum Kunst & Samenleving

Jij wilt als senior onderzoeker een relevante bijdrage leveren aan een urgente maatschappelijke opgave. Het doen van praktijkgericht onderzoek waarvan de resultaten direct impact hebben in de regio is jou dan ook op je lijf geschreven. De Hanzehogeschool is op zoek naar meerdere onderzoekers om het praktijkgericht onderzoek een flinke boost te geven.

Voor het Kenniscentrum Kunst en Samenleving (KCKS) zoeken wij een Senior onderzoeker Kunst & Zorg.


Dit ga je doen


Als Senior Onderzoeker Kunst en Zorg ga je aan de slag met een boeiende opdracht: het ontwikkelen en coördineren van praktijkgerichte onderzoeksprojecten op het groeiende domein waarin beeldende kunst, muziek en zorg elkaars praktijken bevragen en versterken. Hierbij bouw je voort op een bestaand portfolio, waarbij je op zoek gaat naar nieuwe partners en met hen nieuwe werkwijzen verkent.
Je levert een waardevolle bijdrage aan het vormgeven en uitbouwen van het onderzoeksportfolio van KCKS op het gebied van zorg. Je fungeert als verbinder tussen de lectoraten Image in Context (verbonden aan Academie Minerva) en Music in Context (verbonden aan Prins Claus Conservatorium) en je verkent met hen nieuwe manieren om beeldende kunst en muziek van waarde laten zijn voor elkaar in het artistiek onderzoekswerk in zorgcontexten. Bovendien draagt jouw werk bij aan de tweede van de vier maatschappelijke opgaven die de Hanzehogeschool zichzelf heeft gesteld: het bevorderen van de transitie naar een gezonde en actieve samenleving.
Binnen deze uitdagende opdracht is ontwikkeling en coördinatie van projecten jouw kracht. Je werkt nauw samen met de lectoren en andere betrokken onderzoekers om ideeën om te zetten in concrete initiatieven. Je weet niet alleen innovatieve concepten te bedenken, maar je bent ook bedreven in het werven van benodigde fondsen om deze concepten tot leven te brengen.
Als uitvoerder en aanjager van onderzoek en innovatie in de praktijk werk je samen met alle stakeholders in de praktijk zoals inwoners, professionals en ondernemers. Je legt verbindingen tussen onderzoek, onderwijs en werkveld. Daarbij maak je deel uit van de bestaande leergemeenschappen of pak je een meer regisserende rol. Je begeleidt studenten, docent-onderzoekers en promovendi bij onderzoek en vanuit jouw expertise draag je bij aan het inrichten en ontwikkelen van onderwijs.
Je maakt deel uit van het Noordelijk Netwerk Beeldende Kunst/Muziek en Zorg en het landelijke SPRONG-netwerk Creating Cultures of Care, waardoor jouw invloed en inzichten een bredere impact hebben.

Hier ga je werken


Het Kenniscentrum Kunst & Samenleving onderzoekt en ontwikkelt nieuwe artistieke praktijken in verbinding met uiteenlopende sectoren in de samenleving. Het doet praktijkgericht onderzoek naar hoe kunstenaars, ontwerpers, musici en docenten kunsteducatie kunnen bijdragen aan een menswaardiger en duurzamere wereld. Dat bereiken we door vanuit de kunsten intensief samen te werken met andere sectoren.
Je thuisbasis wordt het lectoraat Music in Context. Het lectoraat Music in Context verricht praktijkgericht onderzoek naar de muziekpraktijk waarbinnen zowel artistieke als sociaal-maatschappelijke drijfveren een rol spelen. Onderzoeksprojecten richten zich op rollen en werkwijzen van musici als zij zulke sociaal-artistieke settings creëren, al dan niet voor een specifieke plek of specifiek publiek. Je werkgebied als Senior onderzoeker Kunst & Zorg is niet uitsluitend verbonden aan muzikale kunstpraktijken. Je komt terecht in een klein team van onderzoekers en een lector die zich gezamenlijk focussen op het thema Kunst & Zorg en je maakt deel uit van een breder georiënteerde kenniskring.


Dit vragen wij van jou


- Je bent (bijna) gepromoveerd.
- Een artistieke achtergrond/praktijk is een pre.
- Ervaring met praktijkgericht onderzoek op het snijvlak van beeldende kunst/muziek en zorg.
- Je beschikt over een relevant netwerk dat je onderhoudt en verder weet uit te bouwen.
- Je spreekt de Nederlandse taal of bent bereid deze te leren in het eerste jaar van aanstelling.

Verder:
- Zie en grijp je kansen in het aanboren van nieuwe projecten.
- Ben je open-minded in vormen van onderzoek doen.
- Weet je ideeën en informatie zelfstandig te vertalen naar actie en kun je parallelle taken managen en daartussen makkelijk schakelen.
- Ben je een verbinder met oog voor de ander, borg je afspraken en communiceer je situationeel.
- Beweeg je je makkelijk in het werkveld van beeldende kunst- en muziek.
- Ben je enthousiasmerend.
- Heb je voeling met innovatie en nieuwe trends in de beeldende kunst- en muziekpraktijk.


Dit krijg je ervoor terug

Je hebt de mogelijkheid om jouw vak te vernieuwen en een bijdrage te leveren aan vraagstukken uit praktijk. Wij bieden een ambitieuze multidisciplinaire onderzoeksomgeving waar je samenwerkt met lectoren, onderzoekers, docenten en studenten uit verschillende disciplines. - We bieden een dienstverband van 0,6 fte, startdatum is zo spoedig mogelijk. - Het betreft een structurele functie waarbij we in eerste instantie een jaarcontract bieden. - Salaris van minimaal € 4.901,- en maximaal € 6.698,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (schaal 12, conform cao hbo). - 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van 8,3%. - Maximaal 53 verlofdagen op jaarbasis, mogelijkheid tot inzet van duurzame inzetbaarheidsuren en thuiswerkfaciliteiten. - De Hanzehogeschool stimuleert medewerkers om zich voortdurend te professionaliseren, onze Hanze PL Academy faciliteert en ondersteunt hierin. .

Nieuwsgierig naar meer?


Wil je meer weten over deze baan? We vertellen je er graag over. Je kunt contact opnemen met Karolien Dons, lector Music in Context, via tel. 050 595 1326 of email: k.s.k.dons@pl.hanze.nl. Let op! Dit emailadres niet gebruiken voor je sollicitatie. Klik daarvoor op de sollicitatiebutton.

Word jij onze nieuwe collega?


Stuur dan je cv en motivatie via de sollicitatiebutton.

- Gesprekken zijn op maandag 9 oktober 2023.
- Wij vragen nieuwe medewerkers om bij indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan te vragen. De kosten hiervan worden door de Hanzehogeschool vergoed.
- Deze vacature is gelijktijdig intern en extern opengesteld. Medewerkers die werken bij de Hanzehogeschool Groningen hebben voorrang op externe kandidaten.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Sluitingsdatum

01-10-2023

Solliciteren


Reageer op deze vacature