Hogeschooldocent master Advanced Nursing Practice (senior docent-onderzoeker)

Vacaturenummer
v23.0098

Omvang
0,8 fte

Organisatie
Hanzehogeschool Groningen

Afdeling
Academie voor Verpleegkunde

Wil jij een bijdrage leveren aan de ontwikkeling en vernieuwing van het onderwijsprogramma van een maatschappelijk relevante masteropleiding? En weet jij te inspireren en samenwerking met het werkveld en binnen de opleiding tot stand te brengen? Dan zijn we op zoek naar jou!

Binnen de Master Advanced Nursing Practice van de Academie voor Verpleegkunde zijn twee vacatures voor Hogeschooldocent master Advanced Nursing Practice (senior docent onderzoeker), vanaf 0,8 fte.


Wat ga je doen?


Het onderwijs van de master Advanced Nursing Practice (mANP) is voortdurend in ontwikkeling en sluit aan bij het beroepsprofiel van de verpleegkundig specialist en het landelijke opleidingsprofiel. De opleiding bestaat uit drie leerlijnen, te weten Diagnostiek & Behandeling, Professionele identiteit & Leiderschap, Onderzoek & Innovatie. Daarnaast is het leren in de praktijk dat plaatsvindt in de zorginstelling een belangrijk onderdeel van deze duale opleiding. Wij zijn op zoek naar twee hogeschooldocenten die het onderwijs van deze leerlijnen en het praktijkleren door ontwikkelen en bewaken. De verdeling van de leerlijnen en het aandachtsgebied praktijkleren zal op basis van de expertise van de kandidaten onderling worden verdeeld.

Als hogeschooldocent ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en de kwaliteit van het gehele curriculum van de opleiding en in het bijzonder van een of meerdere aandachtsgebieden en/of leerlijnen. Daarnaast zorg je ervoor dat, op basis van evaluaties, het onderwijs in de leerlijnen op een kwalitatief hoogwaardig niveau blijven en up-to-date zijn. Daarbij hanteer je als vanzelfsprekend de PDCA-cyclus. Daarnaast ben je studiecoach van een aantal vios en verzorg je onderwijs aan studenten. Je innoveert, samen met het team, het curriculum binnen het kader van het landelijke beroepsprofiel en opleidingsprofiel en de leeruitkomsten van de master. Je werkt hierbij ‘van buiten naar binnen’ en haalt relevante ontwikkelingen, onderzoek en innovaties naar de opleiding. Ook ben je verantwoordelijk voor het opzetten en uitvoeren van multidisciplinaire, meerjaren (toegepaste) onderzoekslijnen.
Vanuit de rol(len) die je vervult draag je als teamlid bij aan het resultaat van het team en de ambities van de organisatie.


Wat vragen we van jou?


- Je hebt minimaal een master in een voor de opleiding relevante wetenschap;
- Je hebt affiniteit met de zorg en bent op de hoogte van actuele ontwikkelingen in de zorg en het beroep van de verpleegkundig specialist. Je kunt deze kennis vertalen naar beleid en onderwijs;
- Je hebt ervaring in (hoger) onderwijs en hebt een visie op didactiek en blended learning. Bovendien ben je in staat om deze visie om te zetten naar beleid;
- Je hebt aantoonbare ervaring in het leiden van multidisciplinaire projecten en het niet-hiërarchisch leidinggeven aan mensen;
- Je bent wendbaar en gericht op continue verbetering.

Binnen de master werken we samen op basis van collegialiteit, professionaliteit en eigenaarschap. We vinden het dan ook belangrijk dat je gericht bent op samenwerking, zowel met collega’s, het werkveld en de studenten en het nemen van verantwoordelijkheid. Hierbij ben je in staat om vanuit natuurlijk leiderschap mensen voor je te winnen en initiatieven te stimuleren. Je kunt richting en sturing te geven aan een groep, weet duidelijke doelen te stellen en geeft aan welke resultaten worden verwacht.
Je bent ontwikkelingsgericht en wilt het beste uit je collega’s en de vios te halen en niet in de laatste plaats, uit jezelf. Je bent in staat je netwerk verder uit te breiden en te onderhouden.
Daarnaast ben je communicatief- en taalvaardig en beschik je over goede presentatievaardigheden. Je bent in staat om constructieve feedback te geven (en uiteraard te ontvangen) aan zowel vios, als collega’s.


Wat bieden wij?

De datum van indiensttreding is met ingang van 1 september 2023. Het betreft een structurele functie, waarbij we eerst een tijdelijke aanstelling van een jaar bieden. Benoeming geschiedt volgens de bepalingen van de cao-hbo. De functieschaal is 12, docent-onderzoeker B. Het salaris bedraagt minimaal € 4.508,- en maximaal € 6.064,- bruto per maand bij een volledige betrekking. De Hanzehogeschool Groningen heeft een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een vakantie-uitkering van 8%, een structurele eindejaarsuitkering van 8,3% en maximaal 53 vakantiedagen. Naast deze primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden bieden wij de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen als hogeschooldocent, via training en coaching. Je wordt gekoppeld aan een coach om jou zo goed mogelijk te begeleiden naar het hogeschooldocentschap. Wij vragen nieuwe medewerkers om bij indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan te vragen. De kosten worden door de Hanzehogeschool vergoed.

Waar ga je werken?

De master Advanced Nursing Practice maakt onderdeel uit van de Academie voor Verpleegkunde van de Hanzehogeschool en biedt naast de master de volgende opleidingen aan: bacheloropleiding Verpleegkunde (voltijd, deeltijd en duaal) en bij- en nascholingscursussen via HanzePro. Er studeren ruim 2200 studenten bij de Academie voor Verpleegkunde, waarvan ca. 100 studenten bij de mANP. Daarnaast maakt het lectoraat Verpleegkundige Diagnostiek deel uit van de academie. De opleiding mANP is een duale opleiding die opleidt tot de graad ‘Master of Science’ en tot het beroep van verpleegkundig specialist in de algemene of geestelijke gezondheidszorg. Studenten worden in een flexibele en beroepsgerichte onderwijsomgeving die nauw aansluit bij de beroepspraktijk en bij ontwikkelingen in de regio, opgeleid tot competente professionals. Voor meer informatie over de master verwijzen wij je graag naar de website De hogeschooldocenten vallen hiërarchisch onder de opleidingsmanager van de opleiding. Je komt te werken in een compact en slagvaardig team met een open houding en een goede sfeer. De werkdagen zijn voor het komend studiejaar in ieder geval op de dinsdag, donderdag en vrijdag. .

Nieuwsgierig?


Je kunt nadere informatie inwinnen bij Ageeth Bergsma, Opleidingsmanager van de master Advanced Nursing Practice, a.s.bergsma@pl.hanze.nl. Let op! Dit emailadres niet gebruiken voor je sollicitatie. Klik daarvoor op de sollicitatiebutton. Telefonisch vragen stellen kan op werkdagen tussen 17.00 en 18.00 uur op telefoonnummer 06-53 860 733.

Word jij onze nieuwe collega?


Stuur dan je cv en motivatie via de sollicitatiebutton. In je motivatie lezen we graag terug wat jij het onderwijs en de vios te bieden hebt.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op woensdag 14 juni 2023.

Status vacature


Deze vacature is gelijktijdig intern en extern opengesteld. Medewerkers die werkzaam zijn bij de Hanzehogeschool Groningen hebben voorrang op externe kandidaten.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Sluitingsdatum

11-06-2023

Solliciteren


Reageer op deze vacature