Senior onderzoeker/ Postdoc Human Capital

Vacaturenummer
v23.0096

Omvang
0,8-1,0 fte

Organisatie
Hanzehogeschool Groningen

Afdeling
Instituut voor Rechtenstudies

Heb jij affiniteit met Human Capital en wil jij dit thema naar een hoger niveau brengen binnen ons lectoraat? Ben jij in staat de verbinding te leggen tussen arbeidsmarktvraagstukken en aanpalende gebieden zoals leven lang ontwikkelen, digitalisering, healthy ageing, energie etc. zodat we beter op de toekomst voorbereid zijn? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Binnen het Intituut voor Rechtenstudies en het Centre of Expertise Ondernemen zoeken wij een nieuwe collega in de rol van Senior onderzoeker/ Postdoc Human Capital (0,8-1,0 fte).

Wat ga je doen?


Als senior onderzoeker Human Capital ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, acquireren en uitvoeren van meerjarig onderzoeksprogramma’s, de ontwikkeling van innovatieve (opleidingsoverstijgende) meerjaren onderwijsprogramma’s en het begeleiden van studenten. Je fungeert als dé verbinder tussen onderzoek en praktijk en draagt bij aan het verder positioneren van ons lectoraat. Je werkt nauw samen met studenten, docenten, managers, onderzoekers, lectoren, het bedrijfsleven en andere kennisinstellingen. Binnen het lectoraat ga je met name werken aan de volgende opdrachten:

- Als postdoc in Talent in de Regio ben je verantwoordelijk voor het monitoren en reflecteren op arbeidsmarktprojecten in de regio, in samenwerking met andere arbeidsmarktinitiatieven zoals Werken aan ontwikkeling 2020.
- Je werkt binnen de Hanzehogeschool Groningen nauw samen met andere lectoraten van het Centre of Expertise Ondernemen, evenals met lectoraten van andere Centre of Expertises.
- In Noord-Nederland werk je samen met tal van werkveldpartners en partners (lectoraten, practoraten, leerstoelen) van andere kennisinstellingen.
- Als postdoc in het SPRONG-programma Human Capital Innovatie voor Maatschappelijk Verdienvermogen werk je samen met 4 vergelijkbare lectoraten in andere regio’s en hun regionale en landelijke werkveldpartners, om onze (inter)nationale doorontwikkeling als excellente onderzoeksgroep te bevorderen. Als postdoc speel je hierin een centrale rol.
- Je zult ook onderwijstaken uitvoeren voor de Bachelor en Master van het Instituut voor Rechtenstudies, evenals voor de Master Interdisciplinary Business Professional.
Wat vragen we?


- Je hebt een afgeronde promotie en ervaring met het opstellen, acquireren en uitvoeren van (onderzoeks)projecten op het gebied van Human Capital, in samenwerking met andere kennisinstellingen, het bedrijfsleven en overheden.
- Je hebt ervaring op het gebied van, of affiniteit met, ontwikkeling, uitvoering en evaluatie van onderwijs, leermethoden en programma’s voor (leven lang) leren.
- Je hebt kennis van onderwijs, arbeidsmarkt, economie, sociaaleconomische governance, inclusief wet- en regelgeving en bij voorkeur ook van de sectoren/thema’s digitalisering, healthy ageing en energie.
- Je hebt inzicht en visie op de genoemde thema’s en bent bedreven in het doen van onderzoek, het ontwikkelen van onderzoeksprojecten, het opbouwen van netwerken en het onderhouden van relaties.
- Je bent zelfreflectief, communicatief vaardig en hebt het vermogen om te reflecteren op de bredere context.

Waar ga je werken?


Het Lectoraat Human Capital richt zich primair op de wisselwerking tussen de werking van de arbeidsmarkt en de regels rond arbeid, onderwijs & scholing en economie. Het lectoraat kent twee leeropdrachten: Human Capital en Regionale Arbeidsmarkt, beide onder leiding van een eigen lector. Als senior onderzoeker leg je verantwoording af aan de betrokken lectoren voor de onderzoeken en aan de betrokken teamleiders voor je onderwijsinzet. Je valt hiërarchisch onder de verantwoordelijkheid van één van de opleidingsmanagers van het Instituut voor Rechtenstudies, maar werkt voornamelijk vanuit het lectoraat en samen met de lectoren en andere leden van de onderzoekgroep van het lectoraat.
Arbeidsvoorwaarden

- Het betreft een structurele functie startend met een jaarcontract en de mogelijkheid tot verlenging. De startdatum is zo spoedig mogelijk. - Het bruto maandsalaris varieert tussen € 5.163,- en € 6.579,- bij een fulltime aanstelling, conform cao-hbo (docent-onderzoeker C, schaal 13). - De Hanzehogeschool Groningen biedt uitgebreide secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een vakantie-uitkering van 8%, een structurele eindejaarsuitkering van 8,3% en maximaal 53 vakantiedagen. - De Hanzehogeschool stimuleert medewerkers om zich voortdurend te professionaliseren. Onze Hanze PL Academy faciliteert en ondersteunt hierin. .

Inlichtingen


Voor meer informatie kun je contact opnemen met Harm van Lieshout, lector Human Capital, telefoonnummer 050-595 7223.

Word jij onze nieuwe collega?


Stuur dan je motivatie en je CV via de sollicitatiebutton.

- De sollicitatiegesprekken vinden plaats op maandag 19 juni 2023.
- Een pitch waarin je je visie op het thema toelicht, is onderdeel van de sollicitatieprocedure.
- Wij vragen nieuwe medewerkers om bij indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan te vragen. De kosten worden door de Hanzehogeschool vergoed.
- Deze vacature is gelijktijdig intern en extern opengesteld. Medewerkers die werkzaam zijn bij de Hanzehogeschool Groningen hebben voorrang op externe kandidaten.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Sluitingsdatum

11-06-2023

Solliciteren


Reageer op deze vacature