Technisch beheerder/ ondersteuner fermentatielaboratorium

Vacaturenummer
v23.0085

Omvang
0,8-1,0 fte

Organisatie
Hanzehogeschool Groningen

Afdeling
Kenniscentrum Biobased Economy

Bij het Kenniscentrum Biobased Economy van de Hanzehogeschool Groningen is een vacature ontstaan voor een Technisch beheerder/ ondersteuner fermentatielaboratorium (0,8-1,0 fte).

Wil jij werken voor het Kenniscentrum Biobased Economy? Voor de leeropdracht Bioconversie en fermentatietechnologie binnen het lectoraat Biorefinery zoeken wij iemand die onze fermentatielabs beheert en het onderzoek daarin ondersteunt.


Wat ga je doen?


Als technisch beheerder ondersteun je (docent-)onderzoekers en studenten in de lab- en pilotfaciliteit, beheer je ruimte en apparatuur en voer je er de dagelijkse supervisie uit. Je helpt studenten in hun ontwikkeling naar professionele onderzoekers en je lost in samenwerking met anderen technische problemen op.

Indien de functie het toelaat, doe je zelf ook (opschalings)onderzoek.

Waar ga je werken?


Je gaat werken binnen het Kenniscentrum Biobased Economy (KCBBE), een van de kenniscentra van de Hanzehogeschool Groningen. Het kenniscentrum wil met onderzoek in de Life Sciences een positieve bijdrage leveren aan een duurzame en gezonde maatschappij. Het KCBBE werkt samen met bedrijven en instellingen aan vraagstukken die om nieuwe oplossingen en innovaties vragen. Het onderzoek draagt bij aan de kennisontwikkeling en toepassing in de beroepspraktijk en de maatschappij en leidt daarmee tot innovatie en (economische) ontwikkeling. Daarnaast levert het onderzoek nieuwe kennis en inzichten op voor ons onderwijs.

Binnen het KCBBE werkt de onderzoeksgroep van de leeropdracht Bioconversie en fermentatietechnologie aan de biologische ontsluiting van agrarische reststromen (biomassa), de fermentatie van ontsloten biomassa en biologische modificatie van groene chemicaliën. Dit onderzoek vindt plaats in het fermentatielab en in de toekomst ook in de pilotfaciliteiten Zernikelaan.


Functie-eisen


- Hbo-opleiding op relevant gebied (chemische technologie, procestechnologie; microbiologie).
- Kennis van software/sensors in de reactoren.
- Aantal jaren relevante werkervaring waarbij je interdisciplinair hebt gewerkt (combi procestechnologie en microbiologie), onderwijservaring is een pré.
- Je vindt het leuk om studenten te begeleiden en bent praktisch ingesteld.
- Je durft aan de knoppen te draaien (letterlijk; van de apparatuur op laboratorium- en pilotschaal (fermentatielab Van DoorenVeste en pilotfaciliteiten Zernikelaan).
- Je bent oplossingsgericht: je kunt bij technische problemen aan de apparatuur oorzaak en consequenties overzien en op basis daarvan oplossingen aanbrengen.
- Je kunt CT- en microbiologische kennis combineren.
- Je kunt goed communiceren met allerlei verschillende mensen (verschillende opleidingsniveaus en specifieke kennis): instrueren en corrigeren en hebt goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.


Wat bieden wij?

Wij bieden eerst een dienstverband voor 1 jaar met de mogelijkheid tot verlenging. Datum van indiensttreding is per 1 september. Het salaris bedraagt minimaal € 2.813,- en maximaal € 4.158,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband conform schaal 9 cao-hbo. De Hanzehogeschool Groningen heeft een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een vakantie-uitkering van 8%, een structurele eindejaarsuitkering van 8,3% en maximaal 53 vakantiedagen. Daarnaast stimuleert de Hanzehogeschool medewerkers om zich voortdurend te professionaliseren. Onze Hanze PL Academy faciliteert en ondersteunt hierin. .

Informatie


Voor inhoudelijke informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Janneke Krooneman (j.krooneman@pl.hanze.nl; 06 46176758). Let op! Dit emailadres niet gebruiken voor je sollicitatie. Klik daarvoor op de sollicitatiebutton.

Word jij onze nieuwe collega?


Stuur dan je cv en motivatie via de sollicitatiebutton.

- De gesprekken vinden plaats op: maandag 19 juni 2023.
- Deze vacature is gelijktijdig intern en extern opengesteld. Medewerkers die werkzaam zijn bij de Hanzehogeschool Groningen hebben voorrang op externe kandidaten.
- Wij vragen nieuwe medewerkers om bij indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan te vragen. De kosten hiervoor worden door de Hanzehogeschool vergoed.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Sluitingsdatum

11-06-2023

Solliciteren


Reageer op deze vacature