Hoofd Bedrijfsvoering Academie Minerva

Vacaturenummer
v23.0084

Omvang
0,8 fte

Organisatie
Hanzehogeschool Groningen

Afdeling
Academie voor Beeldende Kunst, Vormgeving en Popcultuur Minerva

Ben je een ervaren en coachende manager met een duidelijke visie op bedrijfsvoering? Heb jij affiniteit met beeldende kunst, omarm je inclusiviteit en vind je het leuk om in een dynamische en complexe onderwijsomgeving te werken? Kom dan werken bij Academie Minerva!

Academie Minerva, onderdeel van de Hanzehogeschool Groningen, is op zoek naar een Hoofd Bedrijfsvoering (0,8 fte).

Wat ga je doen?


Als hoofd bedrijfsvoering heb je een belangrijke dubbelfunctie. Je geeft enerzijds leiding aan de medewerkers van het team Bureau Onderwijsondersteuning, anderzijds draag je zorg voor het inrichten en goed functioneren van de bedrijfsprocessen, zowel m.b.t. het onderwijs als ook op diverse andere beleidsterreinen. Je enthousiasmeert, motiveert en faciliteert jouw teamleden, draagt zorg voor een goede HR-cyclus en hebt oog voor ontwikkeling van de individuele medewerker en die van het team. Je doet voorstellen tot aanpassing van onderwijsondersteunende en logistieke processen, procedures en systemen en neemt waar nodig de regie als verbindende schakel tussen het primaire en het bedrijfsproces. Daarnaast verbind en implementeer je Hanze-brede bedrijfs- en informatisering processen, pak je school overstijgende taken op en ben je contactpersoon voor diverse stafbureaus waar het gaat om de dienstverlening. Je beheert een aantal schoolbrede portefeuilles waaronder financiën en HR (beide samen met de dean), kwaliteitszorg en ICT, waarbij je ondersteunt en adviseert bij het opstellen van beleidsplannen en rapportages.


Wie zoeken wij?


Je beschikt over ruime ervaring als leidinggevende in een complexe organisatie. Je hebt een coachende en verbindende stijl van leidinggeven en werkt transparant. Je kunt opleidings- en academieoverstijgend denken. Je hebt een duidelijke visie op de aansturing van de bedrijfsvoering en op de rol van het team, ook in relatie tot de strategische plannen van Minerva en van de Hanze. Je hebt een heldere communicatiestijl, bent reflectief en een stevige gesprekspartner op strategisch en tactisch niveau. Verder heb je inzicht in de bestuurlijke, organisatorische en functionele verhoudingen. Omdat je komt te werken in een internationale omgeving verwachten we dat je redelijk goed spreekt en schrijft in het Engels en goed kan handelen en communiceren binnen een andere cultuur.

Verder vragen we:
- academisch werk- en denkniveau;
- aantoonbare ervaring met financiën;
- ervaring met procesoptimalisatie (bij voorkeur ervaring met LEAN);
- affiniteit met de kunsten.

Waar ga je werken?


Academie Minerva is onderdeel van de Hanzehogeschool Groningen. Hieronder vallen de opleidingen Beeldende Kunst, Vormgeving, Docentopleiding Beeldende Kunst & Vormgeving en FMI Masters en de Joint Master Kunsteducatie in de stad Groningen en de opleiding Popcultuur te Leeuwarden. Academie Minerva is verbonden aan het Kenniscentrum Kunst & Samenleving.

Het team Bureau Onderwijsondersteuning bestaat uit 15 medewerkers verspreid over locaties in Groningen en Leeuwarden en houdt zich bezig met het ondersteunen van de bachelor- en masteropleidingen, van de dean en de opleidingshoofden, van de processen rondom toelating, stage en afstuderen, met planning & roostering, met kwaliteitszorg en met het ondersteunen van diverse projecten. Het hoofd bedrijfsvoering werkt onder verantwoordelijkheid van de dean en maakt deel uit van het managementteam. Het managementteam bestaat verder uit vijf opleidingshoofden en de dean, die ieder één of meer schoolbrede beleidsonderwerpen in portefeuille hebben.

Academie Minerva is in transitie en richt zich op het toekomstbestendig maken van de organisatie, met meer wendbaarheid en samenwerking tussen teams, en betere positionering op brede thema's zoals flexibilisering, onderzoek en inclusiviteit. Het managementteam zal leiding geven aan meerdere teams en er zal gedeeld leiderschap zijn op brede thema's en werkplaatsen. Dit vraagt om flexibiliteit en samenwerking van medewerkers en het experimenteren met nieuwe organisatiemodellen en werkwijzen.

Wat we bieden?


Bij ons kun je rekenen op fijne collega’s en een open cultuur met korte communicatielijnen waar we erkennen dat iedereen een uniek individu is. Wil jij een veelzijdige baan in een omgeving met een open sfeer, veel vrijheid en diversiteit? Solliciteer dan op deze functie!


Arbeidsvoorwaarden

- Je krijgt een jaarcontract met de mogelijkheid tot verlenging. De datum van indiensttreding is zo spoedig mogelijk. - Het bruto maandsalaris is minimaal € 4.508,- en maximaal € 6.064,- bij een volledige aanstelling en volgens cao-hbo (manager C, schaal 12). - Een vakantie-uitkering van 8%, een structurele eindejaarsuitkering van 8,3% en maximaal 53 vakantiedagen. - Flexibiliteit in werken waarbij we, samen met jou, kijken naar een goede werk & privébalans. - Een uitgebreid pakket aan opleidings- en cursusmogelijkheden en daarmee de kans om je te blijven ontwikkelen binnen je vakgebied. Onze Hanze PL Academy faciliteert en ondersteunt hierin .

Nieuwgierig geworden?


Als je meer wilt weten over de vacature kun je bellen met Dorothea van der Meulen, dean Academie Minerva, telefoon: 050-5951205/06-51666607.

Word jij onze nieuwe collega?


Stuur dan je motivatie en je CV via de sollicitatiebutton.

- De sollicitatiegesprekken vinden plaats op vrijdag 2 juni 2023.
- Deze vacature is gelijktijdig intern en extern opengesteld. Medewerkers die werkzaam zijn bij de Hanzehogeschool Groningen hebben voorrang op externe kandidaten.
- Wij vragen nieuwe medewerkers om bij indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan te vragen. De kosten hiervoor worden door de Hanzehogeschool vergoed.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Sluitingsdatum

29-05-2023

Solliciteren


Reageer op deze vacature