Senior onderzoeker/ Postdoc Human Capital

Vacaturenummer
v23.0040

Omvang
0,8-1,0 fte

Organisatie
Hanzehogeschool Groningen

Afdeling
Instituut voor Rechtenstudies

Heb jij affiniteit met Human Capital en wil jij dit thema naar een hoger niveau brengen binnen ons lectoraat? Weet jij de verbinding te leggen tussen arbeidsmarktvraagstukken en aanpalende gebieden zoals leven lang ontwikkelen, digitalisering, healthy ageing, energie etc. zodat we beter op de toekomst voorbereid zijn? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Binnen het Intituut voor Rechtenstudies (SIRE) en het Center of Expertise Ondernemen zoeken wij een nieuwe collega in de rol van Senior onderzoeker/ Postdoc Human Capital (0,8-1,0 fte).


Wat ga je doen?


Als senior onderzoeker Human Capital (HC) ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, acquireren en uitvoeren van meerjarig onderzoeksprogramma’s, de ontwikkeling van innovatieve (opleidingsoverstijgende) meerjaren onderwijsprogramma’s en het begeleiden van studenten. Ook ben jij dé verbinder tussen onderzoek en praktijk en draag je bij aan het verder positioneren van ons lectoraat. Hierbij werk je nauw samen met studenten, docenten, managers, onderzoekers, lectoren, het bedrijfsleven en andere kennisinstellingen. Voor het lectoraat ga je met name werken aan de volgende opdrachten:

- Als postdoc in Talent in de regio. Arbeidsmarktregio breed monitoren en reflecteren met verwante arbeidsmarktprojecten in Werken aan ontwikkeling 2020.
- Je werkt daarbij binnen de HG nauw samen met andere lectoraten in het Marian van Os Centre of Expertise Ondernemen, en lectoraten van andere CoE’s
- In Noord-Nederland werk je samen met vele werkveldpartners, en partners (lectoraten, practoraten, leerstoelen) van andere kennisinstellingen.
- Als postdoc in het SPRONG programma Human Capital Innovatie voor Maatschappelijk Verdienvermogen werk je samen met 4 vergelijkbare lectoraten in andere regio’s en hun en onze regionale en landelijke werkveldpartners aan onze (inter)nationale doorontwikkeling als excellente onderzoeksgroep. De postdoc vervult hierin een centrale rol.
- Onderwijstaken voor de Bachelor en Master van het Instituut voor Rechtenstudies en voor de Master Interdisciplinary Business Professional.

Wat vragen we?


- Je bent gepromoveerd en hebt ervaring met het opstellen, acquireren en uitvoeren van (onderzoeks)projecten op het gebied van Human Capital in samenwerking met andere kennisinstellingen, het bedrijfsleven en overheden.
- Je hebt ervaring op het gebied van, of affiniteit met, ontwikkeling, uitvoering en toetsing van onderwijs, leer en (leven lang) ontwikkelaanbod.
- Je hebt kennis van onderwijs, arbeidsmarkt, economie, sociaaleconomische governance, inclusief wet- en regelgeving en bij voorkeur kennis van of affiniteit met de sectoren/thema’s digitalisering, healthy ageing en energie.
- Je hebt inzicht en visie op de bovengenoemde thema’s en bent vaardig in het doen van onderzoek, onderzoeksprojectontwikkeling, netwerkontwikkeling en relatiemanagement.
- Je beschikt over zelfreflectie, bent communicatief vaardig en je hebt reflecterend vermogen over de totale omgeving.

Waar ga je werken?


Het Lectoraat Human Capital richt zich primair op de wisselwerking tussen de werking van de arbeidsmarkt en de regels rond arbeid, onderwijs & scholing en economie en kent twee leeropdrachten: Human Capital en Regionale Arbeidsmarkt. Beide leeropdrachten hebben een eigen lector. Voor de onderzoeken leg je verantwoording af aan de betrokken lectoren en voor je onderwijsinzet aan de betrokken teamleiders. Hiërarchisch val je onder de verantwoordelijkheid van één van de opleidingsmanagers van het Instituut voor Rechtenstudies maar je werkt met name vanuit, en samen met, de lectoren en andere leden van de onderzoekgroep van het lectoraat.

Wat bieden we?


Wij bieden een dynamische functie met ruimte voor eigen ontwikkeling, goede arbeidsvoorwaarden en de mogelijkheid tot het werken in een veelzijdige kennisomgeving. Wil jij deel uitmaken van onze onderzoeksgroep? Dan zien we je sollicitatie graag tegemoet!


Arbeidsvoorwaarden

- Het betreft een structurele functie startend met een jaarcontract en de mogelijkheid tot verlenging. De datum van indiensttreding is zo spoedig mogelijk. - Het bruto maandsalaris is tussen € 5.163,- en € 6.579,- bij een fulltime aanstelling en volgens cao-hbo (docent-onderzoeker C, schaal 13). - De Hanzehogeschool Groningen heeft een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een vakantie-uitkering van 8%, een structurele eindejaarsuitkering van 8,3% en maximaal 53 vakantiedagen. - De Hanzehogeschool stimuleert medewerkers om zich voortdurend te professionaliseren. Onze Hanze PL Academy faciliteert en ondersteunt hierin. .

Inlichtingen


Wil je graag meer weten over deze vacature? Neem dan contact op met Harm van Lieshout, lector Human Capital, telefoonnummer 050-595 7223.

Word jij onze nieuwe collega?


Stuur dan je motivatie en je CV via de sollicitatiebutton.

- De sollicitatiegesprekken vinden plaats op dinsdag 4 april 2023. Een eventuele tweede ronde is gepland op donderdag 13 april 2023.
- Een pitch waarin je je visie op het thema toelicht, is onderdeel van de sollicitatieprocedure.
- Wij vragen nieuwe medewerkers om bij indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan te vragen. De kosten worden door de Hanzehogeschool vergoed.
- Deze vacature is gelijktijdig intern en extern opengesteld. Medewerkers die werkzaam zijn bij de Hanzehogeschool Groningen hebben voorrang op externe kandidaten.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Sluitingsdatum

29-03-2023

Solliciteren


Reageer op deze vacature