Manager mediatheek en onderzoeksupport

Vacaturenummer
v23.0037

Omvang
1,0 fte

Organisatie
Hanzehogeschool Groningen

Afdeling
Stafbureau Informatisering

Voor het stafbureau Informatisering van de Hanzehogeschool Groningen zoeken we een Manager mediatheek en onderzoeksupport (1,0 fte).

Wat ga je doen?


Je geeft leiding aan een team van in totaal circa 35 medewerkers. Enerzijds als manager van de mediatheek en anderzijds als manager onderzoeksupport. Je sluit aan op strategieontwikkeling van de Hanzehogeschool en van het stafbureau Informatisering. Je beheert het mediatheekbudget, je werkt samen met schools, kenniscentra en stafafdelingen aan het gebruik en de doorontwikkeling van informatiedienstverlening. Je zorgt voor de toegankelijkheid en het zorgvuldig gebruik van open bronnen in het onderwijs en stimuleert open science in het praktijkgerichte onderzoek. Je ontwikkelt diensten en tools die aansluiten op de vragen van schools, kenniscentra en studenten. Daarnaast bieden de vier mediatheeklocaties ruimte aan studenten en medewerkers voor ontspanning, samenwerken en studie. Het gebruik en de zichtbaarheid vergroten van de mediatheekvoorzieningen is vanzelfsprekend jouw uitgangspunt.
Als manager onderzoeksupport ben je verantwoordelijk voor de doorontwikkeling en implementatie van de roadmap Onderzoeksupport. Doel daarvan is om te komen tot een set van standaardvoorzieningen en -dienstverlening, zoals systemen en software, informatievoorziening, adviesgesprekken, instructie en training om onderzoekers gedurende de verschillende fasen van de onderzoekcyclus te ondersteunen. Je stimuleert ook hier de open science doelstellingen en adviseert mede op basis van landelijke ontwikkelingen het CvB hierover. Je werkt samen met kenniscentra en centres of expertise aan vraagstukken op het gebied van researchdatamanagement, open access publiceren en samenwerkingsomgevingen om samen met het werkveld en andere in- en externe onderzoekspartijen onderzoek te doen.
Je stimuleert gestandaardiseerd werken vanuit een Lean-perspectief. Continu verbeteren en innoveren is jouw motto. Je legt verantwoordelijkheden laag in de organisatie. Je bent lid van het managementteam van stafbureau Informatisering. Je legt verantwoording af aan de directeur Informatisering.

Wie zijn wij?


Je gaat werken bij het team mediatheek van het stafbureau Informatisering (INF). Bij INF werken ca. 180 interne en externe medewerkers die dagelijks meer dan 34.000 gebruikers van de Hanzehogeschool (medewerkers en studenten) voorzien van ICT-voorzieningen en advies. INF heeft een belangrijke faciliterende rol in de strategische koers van de HG en heeft een cruciale rol in de ondersteuning van de primaire processen: onderwijs & onderzoek. De Hanze mediatheek is onderdeel van INF en ondersteunt de onderwijs- en leerstrategie, het praktijkgerichte onderzoek en het kennismanagement van de Hanzehogeschool Groningen.


Wat breng je mee?


Je hebt WO werk- en denkniveau, bij voorkeur in de richting van Informatiemanagement. Je beschikt over minimaal 5 jaar ervaring in een leidinggevende functie. Daarnaast:
- Ben je een mensgerichte, proactieve manager en vernieuwer met een gezonde dosis overtuigingskracht;
- Ben je klantgericht, ondernemend en analytisch;
- Heb je affiniteit of ervaring met onderzoek, c.q. op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van open science en open education;
- Heb je ervaring met lean werken, zelfsturing en procesoptimalisatie.


Wat bieden wij?

We bieden je een afwisselende functie binnen een inspirerende en dynamische werkomgeving met een informele werksfeer. Ook is er aandacht voor een gezonde werk-privé balans. We bieden in eerste instantie een contract voor de duur van één jaar met de mogelijkheid tot verlenging. De startdatum is zo spoedig mogelijk. Het salaris bedraagt minimaal € 4.508,- en maximaal € 6.064,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband conform schaal 12 cao-hbo. De Hanzehogeschool Groningen heeft een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een vakantie-uitkering van 8%, een structurele eindejaarsuitkering van 8,3% en maximaal 53 vakantiedagen. Daarnaast stimuleert de Hanzehogeschool medewerkers om zich voortdurend te professionaliseren. Onze Hanze PL Academy faciliteert en ondersteunt hierin. .

Informatie


Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Catrinus van der Meer, a.i. directeur Informatisering via +31 50 595 6545.

Word jij onze nieuwe collega?


Stuur dan je cv en motivatie via de sollicitatiebutton.

- De eerste gesprekken vinden plaats op: donderdag 30 en vrijdag 31 maart 2023.
- Deze vacature is gelijktijdig intern en extern opengesteld. Medewerkers die werkzaam zijn bij de Hanzehogeschool Groningen hebben voorrang op externe kandidaten. Interne kandidaten worden gedetacheerd.
- Wij vragen nieuwe medewerkers om bij indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan te vragen. De kosten hiervoor worden door de Hanzehogeschool vergoed.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Sluitingsdatum

26-03-2023

Solliciteren


Reageer op deze vacature