Docent-onderzoeker Industrieel Product Ontwerpen

Vacaturenummer
v23.0034

Omvang
0,8-1,0 fte

Organisatie
Hanzehogeschool Groningen

Afdeling
Instituut voor Engineering

Bij het instituut voor Engineering zoeken we voor de opleiding Industrieel Product Ontwerp een Docent-onderzoeker Industrieel Product Ontwerpen (0,8-1,0 fte).

Ben jij een industrieel productontwerper? En wil je jouw kennis delen en studenten begeleiden? Dan is dit echt een functie voor jou!


Wat ga je doen?


Je kennis en ervaring delen. Studenten begeleiden. Samen met het werkveld nieuwe kennis, inzichten ontwikkelen en onderzoek doen. Dat zijn de belangrijkste ingrediënten van je functie als docent onderzoeker. Een prachtige functie waarbij je aan de wieg staat van nieuw ontwerptalent.

Je brengt je praktische kennis als (industrieel) productontwerper graag over op je studenten en weet hoe je dit in moet zetten in hun persoonlijke en professionele ontwikkelingstrajecten. Daarnaast begeleidt en coach je studenten in hun leerproces en afstuderen.

Om het leerproces te bevorderen denk je actief mee met je collega’s en draag je bij aan de continue vernieuwing van ons onderwijs. Je ontwikkelt (delen van) het bestaande curriculum, onderwijsvormen, studiemateriaal en beoordelingsinstrumenten. Verder ontwikkel je zelfstandig én samen met het team stimulerende projecten die beroepspraktijk en onderwijs met elkaar verbinden. Naast onderwijs ga je aan de slag met praktijkgericht onderzoek, bij voorkeur gericht op duurzame thema’s. Je zet het onderzoek op, voert uit en participeert in toegepaste onderzoeksprogramma’s vanuit het eigen vakgebied.

Waar ga je werken?


Een baan bij de Hanzehogeschool Groningen betekent werken in een broedplaats van mensen die de wereld om ons heen mooier, gezonder en duurzamer willen maken.

Je gaat werken binnen een inspirerende en ambitieuze werkomgeving. Je maakt deel uit van een bevlogen team met 12 hoogopgeleide, ervaren docenten en ondersteuners. Docenten die zowel onderwijs geven als innoverend onderzoek doen en dit in samenwerking met tal van (inter)nationale bedrijven/organisaties. Binnen de voltijdopleiding Industrieel Product Ontwerpen studeren ongeveer 200 studenten.


Wat breng je mee?


Een vereiste is dat je in het bezit bent van een afgeronde hbo of wo bacheloropleiding industrieel product ontwerpen met een aansluitende master. Je bent initiatiefrijk, resultaatgericht en hebt (recente) ervaring als ontwerper bij voorkeur in het vakgebied Industrieel Product Ontwerp. Verder heb je:
- ervaring in het ondersteunen en coachen van studenten;
- kennis van verschillende maak- en productiewijzen;
- affiniteit met de ontwikkeling van innovatieve en duurzame (industrieel te vervaardigen) producten en diensten en met de relatie tussen technologie en gebruiksgericht productontwerp.


Wat bieden wij?

Wij bieden je een veelzijdige functie waarin je de kans krijgt toekomstig ontwerptalent op te leiden en te begeleiden. Er is ruimte voor initiatief en persoonlijke ontwikkeling binnen een opleiding waar we willen vernieuwen, verbinden en steeds meer multidisciplinair werken. Het betreft een structurele functie, waarbij wij in eerste instantie een contract aanbieden van één jaar. De datum van indiensttreding is zo spoedig mogelijk. Het salaris bedraagt minimaal € 3.663,- en maximaal € 5.332,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband conform schaal 11 van de cao-hbo. De Hanzehogeschool Groningen heeft een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een vakantie-uitkering van 8%, een structurele eindejaarsuitkering van 8,3% en maximaal 53 vakantiedagen. Daarnaast stimuleert de Hanzehogeschool medewerkers om zich voortdurend te professionaliseren. Onze Hanze PL Academy faciliteert en ondersteunt hierin. Heb je nog geen ervaring in het onderwijs? Ook dan nodigen we je van harte uit te solliciteren. We kennen een uitgebreid (inwerk)programma voor het opleiden van docenten en investeren graag in je Basiskwalificatie Didactische Bekwaamheid (BDB). Ben je wel geïnteresseerd, maar voor een beperkter aantal uren? Bijvoorbeeld omdat je je huidige werk niet wil opgeven, maar ook graag actief wil worden in het onderwijs? Ook dan nodigen we je van harte uit te solliciteren of tenminste je interesse kenbaar te maken. We kijken graag samen met jou wat de wederzijdse mogelijkheden zijn. .

Informatie


Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Gert ter Haar, opleidingsmanager IPO, telefoonnummer 050-595 5408.

Word jij onze nieuwe collega?


Stuur dan je cv en motivatie via de sollicitatiebutton.

- De eerste ronde gesprekken vindt plaats op dinsdag 28 maart 2023.
- Deze vacature is gelijktijdig intern en extern opengesteld. Medewerkers die werkzaam zijn bij de Hanzehogeschool Groningen hebben voorrang op externe kandidaten.
- Wij vragen nieuwe medewerkers om bij indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan te vragen. De kosten hiervoor worden door de Hanzehogeschool vergoed.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Sluitingsdatum

19-03-2023

Solliciteren


Reageer op deze vacature