(Docent)onderzoeker gezonde stedelijke leefomgeving

Vacaturenummer
v23.0016

Omvang
0,4-0,8 fte

Organisatie
Hanzehogeschool Groningen

Afdeling
Kenniscentrum NoorderRuimte

Voor het lectoraat Gezonde Stad zijn we op zoek naar een (Docent)onderzoeker gezonde stedelijke leefomgeving (0,4-0,8 fte).

Wat ga je doen


Binnen verschillende projecten werk je aan een gezonde en groene stedelijke leefomgeving. Je maakt deel uit van de Innovatiewerkplaats Gezonde Stad. Binnen deze IWP doen docent-onderzoekers en studenten onderzoek naar interventies om de fysieke leefomgeving te verbeteren. Zij werken hierbij vanuit een locatie in het hart van de wijk, in nauwe samenwerking met diverse medewerkers van de gemeente, organisaties in de wijk en bewoners. Binnen de projecten draait het om wijkvernieuwing, ontwerpen, bevorderen van gezond gedrag en ontmoeting, verbinden van het fysieke en sociale domein, koppelen van een gezonde leefomgeving met andere doelen (o.a. klimaatadaptatie) en samenwerking met alle stakeholders (gemeente, wijkorganisaties, bewoners).
Naast onderzoek organiseer je projectactiviteiten, ondersteun je bij het schrijven van projectaanvragen en schrijf je rapporten en artikelen. Ook participeer je in de onderzoeksgroep van het lectoraat Gezonde Stad.

Waar ga je werken


Het Kenniscentrum NoorderRuimte doet praktijkgericht onderzoek naar de gebouwde omgeving in Noord-Nederland. Daarbij richten wij ons op de thema’s aardbevingen, duurzaamheid, gezondheid & welzijn en leefbaarheid. Onze aanpak is integraal. Onze lectoren, docent-onderzoekers en studenten verbinden de vakgebieden architectuur, bouwkunde, civiele techniek, facility management, ruimtelijke ontwikkeling en vastgoed. Dat doen wij altijd samen met de praktijk. Het kenniscentrum is een samenwerking van zeven lectoraten, waaronder het lectoraat Gezonde Stad.


Wat breng je mee


- Een relevante afgeronde masteropleiding, bijvoorbeeld ruimtelijke ordening, gebiedsontwikkeling, (grootstedelijke) sociologie, bestuurskunde, publieke gezondheid, toegepaste psychologie, bewegingswetenschappen, etc.
- Minimaal vier jaar relevante werkervaring.
- Bij voorkeur ervaring met of belangstelling voor participatief onderzoek/living labs/innovatiewerkplaatsen waarin onderzoek, onderwijs en praktijk samenwerken aan oplossingen voor complexe vraagstukken.
- Aantoonbare affiniteit met praktijkgericht onderzoek.
- Gericht op samenwerken en co-creatie.
- Interesse om in de toekomst promotieonderzoek te doen is een pré.
- Onderwijservaring is een pré.
- Zeer goede mondelinge/schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid Nederlands en Engels.

Wat bieden wij

Je komt terecht in een inspirerende werkomgeving met een informele werksfeer. We bieden in eerste instantie een contract voor de duur van één jaar met de mogelijkheid tot verlenging. Startdatum is zo spoedig mogelijk. Het salaris bedraagt minimaal € 3.663,- en maximaal € 5.332,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband conform schaal 11 cao-hbo. De Hanzehogeschool Groningen heeft een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een vakantie-uitkering van 8%, een structurele eindejaarsuitkering van 8,3% en maximaal 53 vakantiedagen. Daarnaast stimuleert de Hanzehogeschool medewerkers om zich voortdurend te professionaliseren. Onze Hanze PL Academy faciliteert en ondersteunt hierin. .

Informatie


Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Jeannette Nijkamp, lector Gezonde Stad via telefoonnummer 06-40984393.

Word jij onze nieuwe collega?


Stuur dan je cv en motivatie via de sollicitatiebutton.

- De eerste gesprekken vinden plaats op: woensdag 22 februari 2023.
- Deze vacature is gelijktijdig intern en extern opengesteld. Medewerkers die werkzaam zijn bij de Hanzehogeschool Groningen hebben voorrang op externe kandidaten.
- Wij vragen nieuwe medewerkers om bij indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan te vragen. De kosten hiervoor worden door de Hanzehogeschool vergoed.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Sluitingsdatum

15-02-2023

Solliciteren


Reageer op deze vacature