Product Owner Online

Vacaturenummer
v23.0009

Omvang
1,0 fte

Organisatie
Hanzehogeschool Groningen

Afdeling
Stafbureau Marketing & Communicatie

Het Noorden van Nederland is volop in het nieuws. Aan de ene kant als de plek waar mensen het gelukkigst zijn en ruimte is en aan de andere kant door de gasproblematiek, vergrijzing en krimp. De Hanzehogeschool is een leidende kennisinstelling, die met onderwijs, onderzoek en innovatie, midden in de maatschappij staat en aanjager is van de transitie naar een duurzame en leefbare omgeving. Wil jij hier een bijdrage aan leveren door onze online klantbediening te verbeteren?

Stafbureau Marketing & Communicatie zoekt namelijk een enthousiaste en gedreven Product Owner Online (1,0 fte).

Wat ga je doen?


Als Product Owner Online zorg je er samen met je stakeholders en het ontwikkelteam voor dat jouw productvisie voor Hanze.nl, en de integratie met het CRM, werkelijkheid wordt. Met als doel het verbeteren van de online klantbediening van onze klanten (o.a. studiekiezers, studenten, bedrijven, partners). Je haalt de wensen en behoeften op bij in- en externe stakeholders en vertaalt deze naar een roadmap en backlog. Door goed relatiemanagement borg je continu de optimale balans tussen klantbehoeften en strategische doelstellingen van de Hanze. Je vertaalt behoeften en doelstellingen met een ontwerpteam naar passende deelstrategieën en concepten. Je stuurt het (externe) ontwikkelteam inhoudelijk aan en inspireert je collega’s met nieuwe ideeën en oplossingen. Daarnaast beheer je de product backlog en monitor je de voortgang van nieuwe ontwikkelingen en breng je je stakeholders hiervan op de hoogte. Je vertegenwoordigt vanuit deze rol de business en het klantbelang en werkt goed samen met collega’s in de keten.

Met wie ga je werken?


Sinds 1 januari 2022 werken we binnen de stafafdeling Marketing & Communicatie met drie nieuwe teams, te weten Marketing & Online, Corporate & Content en Schools, Centres & Events. Je wordt onderdeel van het team Marketing & Online. Dit team bestaat onder andere uit Adviseurs, Campagnecoördinatoren, een Marketing Analist en een Online Marketeer. Daarnaast zal je veel samenwerken met het CRM-team en de Technische Product Owner binnen de Stafafdeling Informatisering en met het externe ontwikkelteam.


Wat breng je mee?


Je bent een doortastende professional, zorgvuldig, resultaatgericht, zelfstandig en proactief. Je luistert goed naar de wensen van de gebruikers, je ontwikkelt visie samen met inhoudsdeskundigen en maakt keuzes en prioriteert. Daarnaast ben je iemand die goed kan omgaan met andere meningen of belangen in de organisatie. Je weet te redeneren vanuit win-winsituaties en verbindt perspectieven.

Verder herken jij jezelf in:


- Minimaal WO werk- en denkniveau en bij voorkeur een afgeronde bedrijfskundige of IT gerelateerde opleiding;
- Minimaal 2 jaar werkervaring als Product Owner;
- Je kwaliteit om samen met je collega’s een visie op de online klantbediening van een organisatie te ontwikkelen en deze tot uitvoering te brengen;
- Je vermogen om met behulp van meerdere stijlen je stakeholders positief te beïnvloeden. Het hierbij pro-actief opzoeken van het goede gesprek met kritische stakeholders, zodat je samen tot de essentie komt;
- Goed kunnen schakelen met zowel inhoudelijke professionals als developers, analisten, strategen, online marketeers en ontwerpers. Je spreekt de verschillende 'talen’, begrijpt verschillende perspectieven en weet deze te verbinden;
- Het gebruiken van data bij het maken van beslissingen en het prioriteren en plannen van werk;
- Ervaring met Bloomreach en Microsoft Dynamics 365;
- Ervaring met agile werken en design thinking.

Waar wij voor staan?


De Hanzehogeschool Groningen is een kennisinstelling die werkt aan een duurzame wereld. We zijn verbonden met de wereld om ons heen en betrokken bij de mensen in de regio. Zo bouwen we mee aan een krachtige regio met onderzoek, onderwijs en innovatie. Centraal hierbij staat de leergemeenschap waarin wij, samen met onze studenten en met uiteenlopende partners, actief aan de slag zijn met het oplossen van maatschappelijke vragen in de regio en daarbuiten. Wij moedigen studenten aan om zich te ontplooien: als professional, en ook als mens die zich verantwoordelijk voelt voor de wereld om zich heen.


Wat bieden wij?

Een enerverende baan bij een afdeling die volop in ontwikkeling is, midden in de praktijk van onderwijs en onderzoek. Je wordt benoemd in de functie van Adviseur B. Het salaris bedraagt minimaal € 3.663,- en maximaal € 5.332,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband conform schaal 11 cao-hbo. Het betreft een structurele functie, maar wij bieden eerst een dienstverband voor 1 jaar. Datum van indiensttreding is bij voorkeur 1 april 2023. De Hanzehogeschool Groningen heeft een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een vakantie-uitkering van 8%, een structurele eindejaarsuitkering van 8,3% en maximaal 53 vakantiedagen. Daarnaast stimuleert de Hanzehogeschool medewerkers om zich voortdurend te professionaliseren. Onze Hanze PL Academy faciliteert en ondersteunt hierin. .

Meer informatie


Ben je nieuwsgierig en wil je meer weten? Bel met Bert-Jan Steenbergen, Manager Marketing, telefoonnummer 050-595 3186.

Word jij onze nieuwe collega?


Stuur dan je cv en motivatie via de sollicitatiebutton.

- De eerste ronde sollicitatiegesprekken vindt plaats op dinsdag 7 februari 2023. De tweede ronde vindt plaats op maandag 13 februari 2023.
- Deze vacature is gelijktijdig intern en extern opengesteld. Medewerkers die werkzaam zijn bij de Hanzehogeschool Groningen heben voorrang op externe kandidaten.
- Wij vragen nieuwe medewerkers om bij indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan te vragen. De kosten hiervoor worden door de Hanzehogeschool vergoed.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Sluitingsdatum

01-02-2023

Solliciteren


Reageer op deze vacature