Docent-onderzoeker Voeding & Diëtetiek met aandachtsgebied vitaliteit

Vacaturenummer
v22.0287

Omvang
0,8-1,0 fte

Organisatie
Hanzehogeschool Groningen

Afdeling
Academie voor Gezondheidsstudies

De Academie voor Gezondheidsstudies biedt veelzijdige, innovatieve en internationaal georiënteerde bachelor- en masteropleidingen op het gebied van Health.
Onderdeel van deze academie is de opleiding Voeding en Diëtetiek met ruim 500 studenten. Studenten worden opgeleid tot competente voedingsexperts binnen een community of learners in verbinding met de regio en de (inter)nationale brede beroepspraktijk. Het lectoraat Healthy Ageing, Allied Health Care and Nursing levert daaraan een bijdrage door praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek.

Ben je een voedingskundige of diëtist met een brede blik naar het sociale domein en gezondheidsbevordering, dan zoeken we jou! Het belang van gezonde en duurzame voeding voor een goede gezondheid is groot en volop in ontwikkeling. Denk aan het ontwikkelen en uitvoeren van preventieve interventies, zoals gezonde schoollunches, gecombineerde leefstijl interventies en voedseleducatie.


Wat ga je doen?


Je begeleidt als coach en vakexpert studenten zowel individueel als in groepen bij hun leerproces door ze eigen keuzes te laten maken en regie te laten voeren over hun eigen leerproces.
Studenten binnen de opleiding Voeding en Diëtetiek worden ontwikkelingsgericht opgeleid om zodoende vakinhoud en generieke competenties onder de knie te krijgen die belangrijk zijn voor de toekomstige professionals. Dit doen we competentie- en beroepsgericht.
Als docent ben je enerzijds inzetbaar vanuit je expertise en daarnaast zet je jouw werk- en levenservaring in om studenten te inspireren en te motiveren.
Je geeft vakinhoudelijke lessen - in jouw geval over o.a. gezondheidsbevordering, gedrag, voedingsvoorlichting, voedseleducatie, interventie-ontwikkeling etc.. Hierbij gebruik je een heel palet aan werkvormen en (digitale) technieken. In je andere rol treed je op als coach en mentor, studenten begeleid je zowel individueel als in groepen bij hun leerproces. Binnen het onderwijs werken we met vraagstukken uit de praktijk, je werkt dus ook deels in en met die praktijk in zogenoemde leernetwerken.
Met ons onderwijsprogramma zijn we wendbaar, omdat de ontwikkelingen elkaar snel opvolgen. Daarom zorg je ervoor dat je op de hoogte blijft van actuele ontwikkelingen in het werkveld, dit neem je mee naar je studenten en naar het team.

Wat neem je mee?


- een (bijna) afgeronde relevante masteropleiding waarin voeding centraal staat, zoals Nutrition and Health, gezondheidswetenschappen met voeding als afstudeerrichting of een opleiding voeding en diëtetiek gecombineerd met een relevante masteropleiding;
- bij voorkeur werkervaring in een gezondheidsbevorderende setting (zoals GGD, gemeente, wijken, scholen, landelijke instanties);
- visie op en expertise binnen het brede kennisgebied van voeding en gezondheid;
- een relatienetwerk met relevante connecties in de brede praktijk (ook internationaal);
- ervaring met het verbinden van uiteenlopende partijen, opzetten en onderhouden van netwerken;
- goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en schrift;
- een pedagogisch didactische bevoegdheid (of bereidheid deze te behalen).

Wie ben je?


Je bent enthousiast, hebt een proactieve en ondernemende houding en bent gericht op samenwerken. Ontwikkelgericht werken met studenten en je collega’s past bij jou en je kunt goed plannen en organiseren. Je ziet en benut kansen, staat open voor vernieuwing in het onderwijs, kunt hierin koers houden en lost vragen en vraagstukken op een creatieve manier op. Je bent flexibel en past je gemakkelijk aan wanneer omstandigheden veranderen.

Waar ga je werken?


De Academie voor Gezondheidsstudies kenmerkt zich als een dynamische werkomgeving met ruime mogelijkheden voor de ontwikkeling van studenten en medewerkers. Je voert je werkzaamheden uit binnen de opleiding Voeding en Diëtetiek, hiërarchisch val je onder de opleidingsmanager Voeding en Diëtetiek.


Wat bieden wij?

Datum van indiensttreding is z.s.m. De omvang van dienstbetrekking die wij kunnen bieden is minimaal 0,8 en maximaal 1,0 fte. Het betreft een structurele functie, waarbij we in eerste instantie een jaarcontract aanbieden. Benoeming vindt plaats volgens de bepalingen van de cao-hbo. Indien je een afgeronde master hebt word je ingeschaald in de functie van Docent-onderzoeker A, schaal 11. Het salaris bedraagt minimaal € 3.663,- en maximaal € 5.332,- bruto per maand bij een volledige betrekking. Heb je nog geen afgeronde master dan word je ingeschaald in de functie van instructeur onderwijs en onderzoek E, schaal 10. Het salaris bedraagt minimaal € 2.813,- en maximaal € 4.569,- bruto per maand bij een volledige betrekking. De Hanzehogeschool Groningen heeft een uitgebreid pakket secundaire De Hanzehogeschool Groningen heeft een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een vakantie-uitkering van 8%, een structurele eindejaarsuitkering van 8,3% en maximaal 53 vakantiedagen. Daarnaast stimuleert de Hanzehogeschool medewerkers om zich voortdurend te professionaliseren. Onze Hanze PL Academy faciliteert en ondersteunt hierin. Het vak van docent mag je bij ons komen leren, als beginnend docent volg je direct bij aanstelling het introductieprogramma ‘Klaar voor de Start’ met tips en tools voor het docentschap. Tevens is het behalen van je didactische bekwaamheid onderdeel van jouw 2-jarig inwerkprogramma. Wij vragen nieuwe medewerkers om bij indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan te vragen. De kosten worden door de Hanzehogeschool vergoed. .

Inlichtingen


Informatie over deze functie kun je inwinnen bij Monique Weitering, opleidingsmanager Voeding en Diëtetiek, telefoonnummer 06-20304444.

Word jij onze nieuwe collega?


Stuur dan je cv en motivatie via de sollicitatiebutton.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op dinsdag 13 december 2022.

Status vacature


Deze vacature is gelijktijdig intern en extern opengesteld. Medewerkers die werkzaam zijn bij de Hanzehogeschool Groningen hebben voorrang op externe kandidaten.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Sluitingsdatum

08-12-2022

Solliciteren


Reageer op deze vacature