Docent-onderzoeker Product Design/ Projectleider Master Design and Materials

Vacaturenummer
v22.0281

Omvang
0,5 fte

Organisatie
Hanzehogeschool Groningen

Afdeling
Academie voor Beeldende Kunst, Vormgeving en Popcultuur Minerva

Kom je uit de praktijk en heb je affiniteit met materiaalonderzoek en vormgeving? Wil jij onze opleiding verder helpen ontwikkelen en praktijkgericht materiaalonderzoek doen? Dan is dit een leuke baan voor jou!

Voor de opleiding Vormgeving zijn we per direct op zoek naar een Docent-onderzoeker Product Design/ Projectleider Master Design and Materials (MaDaM), totaal 0,5 fte.

Je rol als docent


Als docent word je ingezet voor de bacheloropleiding Vormgeving bij de major Product Design. Je verzorgt, samen met je collega’s binnen het team product design, onderwijs en begeleidt studenten binnen de lijnen van het curriculum. In dit curriculum staan vragen centraal die spelen rondom de omwenteling van het vakgebied, en de huidige en toekomstige rol van ontwerpers. Je combineert je relevante praktijkervaring en je brede kijk op het vakgebied van Product Design met jouw recente ervaring in of aantoonbare affiniteit met het onderwijs. Jouw expertise breng je graag over op onze studenten waarbij je zowel begeleidend, coachend als sturend bent.

Je rol als projectleider


Design and Material (MaDaM) is een nieuwe tweejarige internationale master-opleiding, die in september 2023 van start gaat. Deze Master is één van de vier studieprogramma’s van de Master of Arts in Fine Art and Design (MAFAD) van Minerva Art Academy met een focus op materiaal-gedreven kunst en design praktijken & archiveringsmethoden. Als projectleider ga je ons helpen om MaDAM verder te ontwikkelen.

Je rol als onderzoeker


Het Kenniscentrum Kunst & Samenleving onderzoekt en ontwikkelt nieuwe artistieke praktijken in verbinding met uiteenlopende sectoren in de samenleving. Als onderzoeker doe je praktijkgericht materiaalonderzoek, draag je bij aan publicaties en betrek je studenten bij de uitvoering van onderzoeksopdrachten. Je draagt actief bij aan het werven van nieuwe onderzoeksopdrachten uit het werkveld, wisselt kennis uit en integreert dit in het onderwijs.


Jouw profiel


Mensen stappen makkelijk op je af en je bent in staat mensen met elkaar te verbinden. Het is belangrijk dat je goed kunt samenwerken. Als ervaren netwerker communiceer je effectief in zowel de Nederlandse als Engelse taal. Van de interactie met studenten krijg je energie. Dat geldt ook voor de samenwerking met collega’s, met wie je actief meedenkt en bijdraagt aan de continue vernieuwing van ons onderwijs. Wat breng je verder mee:
- Een afgeronde Master of aantoonbare ervaring als onderzoeker.
- Ervaring met begeleiden/coachen van studenten in het onderwijs is een pré.
- Kennis van projectmatig werken en ervaring in het leiden van projecten.
- Brede kennis/ervaring op het gebied van materiaalonderzoek en product design.
- Een pedagogisch didactische aantekening of bereid deze te halen.

Waar je gaat werken


Academie Minerva, onderdeel van de Hanzehogeschool Groningen, bestaat uit de onderdelen Beeldende Kunst en Vormgeving, FMI Masters (locatie Groningen) en Popcultuur (locatie Leeuwarden). Academie Minerva is verbonden aan het Kenniscentrum Kunst en Samenleving en is gevestigd in de bruisende binnenstad van Groningen.

Wij geloven in de kracht van diversiteit om organisatieprestaties te verbeteren. Een inclusieve werkomgeving is voor ons een voorwaarde om een goede leeromgeving voor onze studenten te creëren. We willen medewerkers, vanuit hun talent, tot bloei en ontwikkeling laten komen. Daarom zetten we ons actief in voor inclusief werkgeverschap; een werkomgeving waarin je jezelf kunt zijn. Zo maken we samen onze belofte waar: ‘Share your talent, move the world'.


Wat we bieden

Je krijgt een afwisselende functie in een leuke en dynamische omgeving. We geven je de ruimte om zelf invulling te geven aan je takenpakket en is er volop aandacht voor ontwikkeling. Je maakt deel uit van het docententeam en legt verantwoording af aan het Hoofd van de Opleiding Vormgeving. Vind je het leuk om ons team te komen versterken? Dan zien we je sollicitatie graag tegemoet!

Arbeidsvoorwaarden

- Een structurele baan, startend met een jaarcontract. - Een bruto maandsalaris van minimaal € 3.663,- en maximaal € 5.332,- bij een fulltime aanstelling en volgens cao-hbo (schaal 11). - Een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een vakantie-uitkering van 8%, een structurele eindejaarsuitkering van 8,3% en maximaal 53 vakantiedagen. - Ruimte om flexibel te werken, thuiswerken en een goede werk-privé balans. - De mogelijkheid om je voortdurend te professionaliseren. Onze Hanze PL Academy faciliteert en ondersteunt hierin. - Startdatum zo spoedig mogelijk..

Informatie


Neem voor meer informatie contact op met Menno Conner, a.i. Hoofd Opleiding Vormgeving. Hij is bereikbaar op +31(0)6 51 32 76 22.

Word jij onze nieuwe collega?


Stuur dan je motivatie en je CV via de sollicitatiebutton.

- De sollicitatiegesprekken vinden plaats op donderdagmiddag 15 december 2022.
- Wij vragen nieuwe medewerkers om bij indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan te vragen. De kosten worden door de Hanzehogeschool vergoed.
- Deze vacature is gelijktijdig intern en extern opengesteld. Medewerkers die werkzaam zijn bij de Hanzehogeschool Groningen hebben voorrang op externe kandidaten.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Sluitingsdatum

06-12-2022

Solliciteren


Reageer op deze vacature