Financial Controller

Vacaturenummer
v22.0274

Omvang
0,8-1,0 fte

Organisatie
Hanzehogeschool Groningen

Afdeling
Stafbureau Financieel Economische Zaken

Voor onze opdrachtgever de Hanzehogeschool Groningen, één van de grootste werkgevers in Noord-Nederland, zijn wij op zoek naar een proactieve Financial Controller (0,8 - 1,0 fte).

Het stafbureau Financieel Economische Zaken (FEZ) is de expert binnen de Hanzehogeschool Groningen als het gaat om verantwoord financieel economisch beleid en een integere besturing. De werkwijze binnen FEZ is gericht op het realiseren van gezamenlijke ambities en heeft focus op het continue verbeteren van financiële processen en systemen.

Het stafbureau bestaat uit circa 80 medewerkers en is onderverdeeld in drie teams: Students, Accounting en Control.
De financial controller die wij zoeken wordt gepositioneerd binnen het team Control met daarbinnen een ‘subteam’ unit control, bestaande uit een teamleider, 7 business controllers en 7 financial controllers.

Functieomschrijving


Als financial controller ben je verantwoordelijk voor de betrouwbaarheid en tijdigheid van de periodieke financiële rapportages van de Hanzehogeschool. Het is belangrijk dat je stuurt op het te allen tijde inzichtelijk hebben van de prognose, de begroting en de realisatie.

Je levert een proactieve bijdrage aan het optimaal functioneren van de planning- en control cyclus, in zowel de betrouwbaarheid als de tijdigheid. Daarnaast lever je een bijdrage aan het opstellen van de begrotingen en stel je zelfstandig rapportages op. Tevens maak je analyses van financiële gegevens. Je overlegt dagelijks met de business controller, gezamenlijk bedienen jullie een aantal organisatie eenheden (OE’s). Dit zijn schools of stafbureaus. Ook met hen heb je regelmatig overleg, je fungeert als vraagbaak voor alle financiële vragen.

Het betreft een mooie, veelzijdige functie, binnen een organisatieonderdeel dat continue in ontwikkeling is. Dit betekent concreet dat je zowel over inhoudelijke kennis moet beschikken als over competenties waarbij je goed in staat bent te kunnen schakelen.

Wie zoeken wij?


Wij zoeken een proactieve en energieke financial, die het leuk vindt om naast de financial control werkzaamheden graag procesverbeteringen initieert en oppakt. Denk hierbij aan procesbeschrijvingen, uniformiteit, efficiency en verdere automatisering.

Een financial die beschikt over een sterk probleemoplossend vermogen. Iemand met een positieve instelling en die humor meebrengt. Graag in teamverband werkt, enthousiast en gedreven is. We verwachten dat je zelfsturend bent en graag je kennis en ideeën deelt met collega’s.

Je profiel


- Je beschikt minimaal over een afgeronde HBO-opleiding in een financiële richting
- Je hebt minimaal 2 jaar relevante werkervaring, bij voorkeur als (assistent financial) controller in een grote complexe organisatie
- Je blinkt uit in het werken met financiële applicaties, bij voorkeur met AFAS
- Kennis van Power BI is een grote pré
- Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden (zowel mondeling als schriftelijk)
- Je bent punctueel, je hanteert het principe ‘afspraak is afspraak’
- Je bent zelfstandig, neemt je verantwoordelijkheid en bent proactief
- Je bent nieuwsgierig en bovenal kritisch, maar blijft flexibel en oplossingsgericht
- Je bent een echte teamplayer
- Je bent analytisch sterk

Aanbod

Een brede afwisselende functie waarin ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en groei. In een leuke werkomgeving met een informele werksfeer. Samenwerken en teambuilding staan hoog in het vaandel. Ook is er aandacht voor een gezonde werk-privé balans. De Hanzehogeschool Groningen heeft een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een vakantie-uitkering van 8%, een structurele eindejaarsuitkering van 8,3% en maximaal 53 vakantiedagen. Daarnaast stimuleert de Hanzehogeschool medewerkers om zich voortdurend te professionaliseren. Onze Hanze PL Academy faciliteert en ondersteunt hierin. Het betreft een structurele functie, je krijgt eerst een jaarcontract aangeboden, bij goed functioneren wordt dit daarna omgezet naast een vast contract. Het salaris is afhankelijk van je werkervaring, maar ligt tussen de € 2814 en € 4570 bruto per maand op fulltime basis, functieschaal 10 van de cao-hbo. Thuiswerken wordt gefaciliteerd..

Solliciteren


Voor de sollicitatieprocedure maakt de Hanzehogeschool gebruik van de diensten van de Jong & Laan Groningen.
Voor vragen over de functie of procedure kun je contact opnemen met Maret Moek, Recruitment Consultant van de Jong & Laan, bereikbaar op 06-13193913.

Interesse? Wacht niet te lang met solliciteren middels je CV én een korte motivatie via deze link. Klik dus niet onderaan deze pagina op de solliciteer-knop.

De eerste selectiegesprekken vinden plaats met de Jong & Laan. De tweede sollicitatiegesprekken vinden plaats met de Hanzehogeschool op locatie.

Sluitingsdatum

11-12-2022

Solliciteren


Reageer op deze vacature