Docent-onderzoeker Verpleegkunde

Vacaturenummer
v22.0240

Omvang
min. 0,6 fte

Organisatie
Hanzehogeschool Groningen

Afdeling
Academie voor Verpleegkunde

Bij de academie voor Verpleegkunde ontstaat vacatureruimte voor nieuwe collega’s in de functie van Docent-onderzoeker Verpleegkunde (minimaal 0,6 fte).

Wat ga je doen?


Heb jij het in je om de verpleegkundige professional van de toekomst op te leiden?

De vraag naar hbo-opgeleide verpleegkundigen neemt toe. Daarom zijn wij op zoek naar enthousiaste professionals en/of docenten met een zorggerelateerde achtergrond, die een bijdrage willen leveren aan de verdere ontwikkeling van de bacheloropleiding Verpleegkunde en die de verpleegkundige professionals van de toekomst willen opleiden.

Als docent ben je breed inzetbaar en word je zowel binnen de voltijdopleiding als binnen de modulaire deeltijdopleiding ingezet. Met jouw ervaring uit het werkveld weet je de studenten te inspireren en te motiveren. Je verzorgt vakinhoudelijke lessen (theorie en vaardigheidsonderwijs; denk aan communicatieve en onderzoeksvaardigheden). Je begeleidt de student bij het onderwijsleerproces en je ontwikkelt samen met collega’s onderdelen van het curriculum.

Daarnaast volg je de ontwikkelingen in het verpleegkundig vakgebied op de voet en kun je deze veranderingen (praktisch) vertalen naar het curriculum (denk bijvoorbeeld aan het elektronisch patiëntendossier (EPD), eHealth, robotica en domotica).

Wat vragen we van jou?


- minimaal een relevante masteropleiding;
- brede ervaring en kennis van de ontwikkelingen in het (verpleegkundige) werkveld;
- kennis en vaardigheden op het gebied van (toegepast) onderzoek, inclusief onderzoeks- en analysetechnieken en het begeleiden van onderzoek;
- nationaal en internationaal georiënteerd;
- een goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in het Nederlands en Engels;
- bereid zijn je onderwijsbevoegdheid te halen.

Voor komend jaar zijn we op zoek naar collega’s die affiniteit hebben met:
- critical care en/of;
- het verzorgen van onderwijs aan deeltijdstudenten en/of;
- het begeleiden van stages.

Competenties


Je vindt het leuk om kennis en vaardigheden over te dragen en verder te ontwikkelen, in de basis heb je een coachende houding. Binnen de academie werken we samen op basis van collegialiteit, professionaliteit en eigenaarschap. We vinden het dan ook belangrijk dat je gericht bent op interprofessionele samenwerking (zowel met collega’s, het werkveld en de studenten) en eigen verantwoordelijkheid.

Je bent ontwikkelingsgericht, je wilt het beste uit de student halen, het curriculum ontwikkelen en uiteraard ook jezelf. Daarnaast ben je analytisch vaardig, studentgericht en je kunt goed plannen en organiseren.


Wat bieden wij?

Het betreft in eerste instantie een tijdelijk dienstverband voor de duur van een jaar, eventuele verlenging is afhankelijk van functioneren en ontwikkelingen binnen de Academie. De datum van indiensttreding is 1 februari 2023. Benoeming vindt plaats volgens de bepalingen van de cao-hbo. De functieschaal is 11. Het salaris bedraagt minimaal € 3.663,- en maximaal € 5.332,- bruto per maand bij een volledige betrekking. De Hanzehogeschool Groningen heeft een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een vakantie-uitkering van 8%, een structurele eindejaarsuitkering van 8,3% en maximaal 53 vakantiedagen. Naast deze primaire arbeidsvoorwaarden bieden wij de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen als docent, middels training en coaching. Wij vragen nieuwe medewerkers om bij indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan te vragen. De kosten worden door de Hanzehogeschool vergoed.

Waar ga je werken?

De Academie voor Verpleegkunde is een snelgroeiende en zich ontwikkelende academie. De academie is onderdeel van de Hanzehogeschool Groningen en biedt de volgende opleidingen aan: bacheloropleiding Verpleegkunde (voltijd, deeltijd en duaal), master Advanced Nursing Practice (mANP) en bij- en nascholingscursussen via HanzePro. Er studeren ruim 2200 studenten bij de Academie voor Verpleegkunde waarbij de modulaire deeltijdopleiding een sterke groei doormaakt. Daarnaast maakt het lectoraat Verpleegkundige Diagnostiek deel uit van de academie. Wij hebben als academie de volgende missie: het stimuleren van studenten, medewerkers en zorgprofessionals, met als doel hun talent te ontwikkelen en kennis te delen, om samen continu te verbeteren. Binnen de academie wordt gewerkt vanuit de lean-filosofie. Passend bij onze missie is ook hier het doel: continu verbeteren waarbij we met elkaar steeds denken vanuit de waarde voor de klant en waarbij verspilling wordt tegengegaan. Bovendien wordt daarbij eigen regie en eigenaarschap van de medewerker gestimuleerd. Daarnaast ligt de nadruk op het vieren van successen en het werken vanuit vertrouwen. Onze Groninger kleur - Healthy Ageing, onderzoekende houding en verpleegkundige diagnostiek - is ondersteunend aan onze missie. Verpleegkundige Diagnostiek komt nadrukkelijk tot uiting in de samenwerking met het lectoraat Verpleegkundige Diagnostiek. Healthy Ageing is steeds de rode draad in onderwijs en onderzoek. De onderzoekende houding en het doen van onderzoek zit als vanzelfsprekend in ons onderwijs en in het lectoraat. Daarnaast wordt deze onderzoekende houding ook in onze organisatie steeds zichtbaarder in de praktische aanpak van onze verbetercultuur. .

Nieuwsgierig?


Jurren Schoonbeek, teamleider Onderwijs, vertelt je graag meer over deze vacature. Hij is op werkdagen bereikbaar tussen 16.00 en 17.00 uur op: 06 - 53 86 50 67.

Word jij onze nieuwe collega?


Stuur dan je cv en motivatie via de sollicitatiebutton. In je motivatie lezen we graag waarom jij docent zou willen worden.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op woensdagmiddag 2 november 2022.

Status vacature


Deze vacature is gelijktijdig intern en extern opengesteld. Medewerkers die werkzaam zijn bij de Hanzehogeschool Groningen hebben voorrang op externe kandidaten.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Sluitingsdatum

26-10-2022

Solliciteren


Reageer op deze vacature