Senior Project Controller

Vacaturenummer
v22.0225

Omvang
0,8-1,0 fte

Organisatie
Hanzehogeschool Groningen

Afdeling
Stafbureau Financieel Economische Zaken

Voor onze opdrachtgever de Hanzehogeschool Groningen, één van de grootste werkgevers in Noord-Nederland, zijn wij op zoek naar een bewezen succesvolle Senior Project Controller (0,8 - 1,0 fte).

Het stafbureau Financieel Economische Zaken (FEZ) is de expert binnen de Hanzehogeschool Groningen als het gaat om verantwoord financieel economisch beleid en een integere besturing. De werkwijze binnen FEZ is gericht op het realiseren van gezamenlijke ambities en heeft focus op het continue verbeteren van financiële processen en systemen.

De Hanzehogeschool hecht veel waarde aan het waarborgen van de onderlinge samenhang tussen de wijze van sturen, beheersen en toezicht houden op de organisatie, om op die manier een efficiëntere en effectievere realisatie van doelstellingen te waarborgen. FEZ is hierin een betrouwbare en transparante partner van het bestuur en management.

Het stafbureau bestaat uit circa 80 medewerkers en is onderverdeeld in drie teams: Students, Accounting en Control.

De senior project controller die wij zoeken wordt gepositioneerd binnen de afdeling Control, in het team Onderzoekscontrol. Hiërarchisch valt dit team onder de manager Control. Je komt terecht in een team waarbinnen een levendige dynamiek heerst en waar verandering een constante is.

Functieomschrijving


In deze veelzijdige functie heb je een adviserende, uitvoerende alsmede coördinerende rol. Je bent enerzijds business controller voor een Centre of Expertise (CoE) of kenniscentrum en anderzijds project controller voor de onderzoeksprojecten binnen een organisatie-eenheid.

Je dient samen met een directeur van een CoE een onderzoeksvoorstel in en bent gedreven om de betreffende subsidie binnen te halen. Nadat de subsidie is binnengehaald zorg jij er voor dat de voortgang periodiek wordt verantwoord, onder jouw regie.
Je adviseert over het opstellen van de begrotingen van projectaanvragen, je monitort de financiële voortgang van de projecten en je verzorgt de eindafrekening naar de subsidieverstrekker of penvoerder. Ook begeleid je de accountantscontrole voor vaststelling van een subsidieproject en fungeer je als contactpersoon. Je informeert proactief de projectleiders als het gaat om de financiële stand van zaken en stuurt bij waar nodig.

Waar nodig ga je als penvoerder naar een internationale bijeenkomst met betrokken partijen en houd je een presentatie over de (financiële) voortgang van het project en spreek je met collega instellingen. Daarnaast stel je de financiële maandrapportages op, in overleg met de directeur, en bewaakt en adviseert over financiën binnen de eenheden. Je hebt hierin een signalerende en adviserende rol en bent sparringpartner voor de lectoren, de dean en het College van Bestuur. Je schakelt veelvuldig met je collega’s, opdrachtgevers en andere stakeholders.

Tevens heb je een coördinerende rol binnen het team Onderzoekscontrol, vanwege je ervaring, je helicopterview en je adviesvaardigheden. Dit betekent ook dat je regelmatig deelneemt aan overleggen binnen FEZ, met coördinatoren van andere teams, teamleiders en de managers binnen FEZ. Gericht op samenwerking en verbetering op het gebied van control en risicobeheersing- en management.

Als senior project controller lever je dan ook een actieve bijdrage aan de verdere ontwikkeling binnen het team Onderzoekscontrol. Tevens lever je een bijdrage aan het gehele team Control en daarmee FEZ als geheel. Bijvoorbeeld bij het structureel verbeteren van de producten en processen. Je neemt daarom actief deel aan diverse projecten, bijvoorbeeld als projectleider van een innovatie- en/of verbeterproject.

Wie zoeken wij?


Wij zoeken een bewezen succesvolle en proactieve project controller die zelfstandig zaken signaleert en oppakt. Je hebt inlevingsvermogen en kunt risico’s goed inschatten. Daarnaast ben je een stevige gesprekspartner en schakelt gemakkelijk op verschillende niveaus, zowel met het College van Bestuur, de directeur, lectoren, deans, alsmede met je collega’s binnen Onderzoekscontrol en je collega project administrateur in het team Accounting. Daarnaast ben je analytisch en ben je ben je bewezen succesvol als adviseur. Je werkt graag in een team dat in ontwikkeling is en je beschikt over een gezonde dosis humor. Daarnaast beschik je over verantwoordelijkheidsgevoel en eigenaarschap.

Je profiel


- Je beschikt minimaal over een afgeronde HBO- opleiding in een financiële richting
- Je hebt minimaal 3 jaar ervaring als project controller binnen een non-profit organisatie of je hebt een achtergrond in de accountancy (controle praktijk) waarin je te maken hebt (gehad) met onderzoeksprojecten/subsidieprojecten
- Je bent bij voorkeur ervaring met verbeterprojecten
- Kennis van (Europese) subsidieregelingen zoals Interreg, Horizon 2020, SIA en RVO en ervaring met subsidieverstrekkers zoals SNN is een pré
- Je bent ervaren in een coördinerende rol (pré)
- Je kan goed overweg met financiële applicaties, bij voorkeur met AFAS
- Je hebt de gave om het geheel goed te overzien vanuit je helicopterview
- Je bent flexibel, creatief en organisatiesensitief

Aanbod

De Hanzehogeschool biedt een brede en afwisselende functie waarin ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Je komt terecht in een leuke werkomgeving met een informele werksfeer en een stafafdeling die erg in ontwikkeling is, waar jij en je collega’s een bijdrage aan mogen leveren. Samenwerken en teambuilding staan hoog in het vaandel binnen het stafbureau FEZ. Daarnaast is er aandacht voor een gezonde werk-privé balans. Thuiswerken wordt gefaciliteerd. Het salaris bedraagt minimaal € 4.508,- en maximaal € 6.064,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband conform cao-hbo schaal 12. De datum van indiensttreding is z.s.m. De Hanzehogeschool Groningen heeft een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een vakantie-uitkering van 8%, een structurele eindejaarsuitkering van 8,3% en een ruim aantal vakantiedagen. Daarnaast stimuleert de Hanzehogeschool medewerkers om zich voortdurend te professionaliseren. Onze Hanze PL Academy faciliteert en ondersteunt hierin..

Solliciteren


Voor de sollicitatieprocedure maakt de Hanzehogeschool gebruik van de diensten van de Jong & Laan Groningen. Voor vragen over de functie of procedure kun je contact opnemen met Maret Moek, Recruitment Consultant van de Jong & Laan, bereikbaar op 06-13193913.

Mocht je interesse hebben in deze functie, dan ontvangen wij graag z.s.m. je CV mét korte motivatiebrief via deze link. Klik dus niet onderaan deze pagina op de solliciteer-knop.

De eerste selectiegesprekken vinden plaats met de Jong & Laan. De tweede sollicitatieronde zal plaatsvinden op de Hanzehogeschool.

Sluitingsdatum

10-10-2022

Solliciteren


Reageer op deze vacature