Project Controller

Vacaturenummer
v22.0224

Omvang
0,8-1,0 fte

Organisatie
Hanzehogeschool Groningen

Afdeling
Stafbureau Financieel Economische Zaken

Voor onze opdrachtgever de Hanzehogeschool Groningen, één van de grootste werkgevers in Noord-Nederland, zijn wij op zoek naar een Project Controller (0,8 - 1,0 fte) die toe is aan de tweede stap in zijn/haar loopbaan.

Het stafbureau Financieel Economische Zaken (FEZ) is de expert binnen de Hanzehogeschool Groningen als het gaat om verantwoord financieel economisch beleid en een integere besturing. De werkwijze binnen FEZ is gericht op het realiseren van gezamenlijke ambities en heeft focus op het continue verbeteren van financiële processen en systemen.

De Hanzehogeschool hecht veel waarde aan het waarborgen van de onderlinge samenhang tussen de wijze van sturen, beheersen en toezicht houden op de organisatie, om op die manier een efficiëntere en effectievere realisatie van doelstellingen te waarborgen. FEZ is hierin een betrouwbare en transparante partner van het bestuur en management.

Het stafbureau bestaat uit circa 80 medewerkers en is onderverdeeld in drie teams: Students, Accounting en Control.

De project controller die wij zoeken wordt gepositioneerd binnen de afdeling Control, in het team Onderzoekscontrol. Hiërarchisch valt dit team onder de manager Control, functioneel stem je dagelijks af met een senior project controller uit jouw team, met wie je nauw samenwerkt. Je komt terecht in een team waarbinnen een levendige dynamiek heerst en waar verandering een constante is.

Functieomschrijving


Je bent project controller voor de onderzoeksprojecten binnen de betreffende organisatie eenheid van een kenniscentrum of een Centre of Expertise. De functie is voornamelijk uitvoerend en ondersteunend aan een senior project controller, waaraan je wordt gekoppeld. Samen bedienen jullie een organisatie eenheid waarvoor jullie verantwoordelijk zijn voor de bewaking en advisering over financiën. Daarom zit je frequent om tafel met diverse stakeholders zoals projectleiders, lectoren, deans en onderzoekers, op verschillende locaties op het Zernike terrein.

Als project controller stel je de financiële maandrapportages op, verzorg je de tussen- en eindverantwoordingen naar de subsidieverstrekker(s) en lever je een bijdrage aan het opstellen van de begrotingen van projectaanvragen. Je monitort de financiële voortgang van de projecten. Je informeert proactief de projectleiders als het gaat om de financiële stand van zaken en stuurt bij waar nodig.

Tevens draag je zorg voor een volledige dossieropbouw, tijdens de accountantscontrole voor vaststelling van een subsidieproject. In deze functie heb je veel contact, je schakelt veelvuldig met je collega’s, opdrachtgevers en andere stakeholders. Verder voer je (gezamenlijk) verbeterprojecten uit bijvoorbeeld op het gebied van rapportages, processen en uniform werken.

Wie zoeken wij?


Wij zoeken een proactieve en communicatief vaardige project controller, gericht op samenwerking en verbetering. Je bent vaardig in het opstellen van (voortgang)rapportages en begrotingen binnen een projectenorganisatie. Je werkt graag in een team dat in ontwikkeling is en je beschikt over een gezonde dosis humor. Daarnaast beschik je over verantwoordelijkheidsgevoel en eigenaarschap.

Je profiel


- Je beschikt minimaal over een afgeronde HBO- opleiding in een financiële richting
- Je hebt minimaal 2 jaar werkervaring als (assistent) controller, bij voorkeur binnen een grote (complexe) organisatie of minimaal 2 jaar werkervaring binnen de accountancy
- Je hebt ervaring met projectadministratie/subsidieprojecten (pré)
- Je kan goed overweg met financiële applicaties, bij voorkeur met AFAS
- Je bent een teamplayer
- Je bent flexibel, creatief en organisatiesensitief

Aanbod

De Hanzehogeschool biedt een brede en afwisselende functie waarin ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Je komt terecht in een leuke werkomgeving met een informele werksfeer en een stafafdeling die erg in ontwikkeling is. Samenwerken en teambuilding staan hoog in het vaandel binnen het stafbureau FEZ. Daarnaast is er aandacht voor een gezonde werk-privé balans. Thuiswerken wordt gefaciliteerd. Het salaris is afhankelijk van je werkervaring, maar ligt tussen de € 4.000 en € 5.000-, (indicatie) bruto per maand op fulltime basis, conform cao hbo. De datum van indiensttreding is z.s.m. De Hanzehogeschool Groningen heeft een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een vakantie-uitkering van 8%, een structurele eindejaarsuitkering van 8,3% en een ruim aantal vakantiedagen. Daarnaast stimuleert de Hanzehogeschool medewerkers om zich voortdurend te professionaliseren. Onze Hanze PL Academy faciliteert en ondersteunt hierin..

Solliciteren


Voor de sollicitatieprocedure maakt de Hanzehogeschool gebruik van de diensten van de Jong & Laan Groningen. Voor vragen over de functie of procedure kun je contact opnemen met Maret Moek, Recruitment Consultant van de Jong & Laan, bereikbaar op 06-13193913.

Mocht je interesse hebben in deze functie, dan ontvangen wij graag z.s.m. je CV mét korte motivatiebrief via deze link. Klik dus niet onderaan deze pagina op de solliciteer-knop.

De eerste selectiegesprekken vinden plaats met de Jong & Laan. De tweede sollicitatieronde zal plaatsvinden op de Hanzehogeschool.

De Hanzehogeschool en de Jong & Laan werken bewust en vol vertrouwen samen op basis van exclusiviteit, acquisitie naar aanleiding van deze vacature is daarom niet nodig en niet gewenst.

Sluitingsdatum

10-10-2022

Solliciteren


Reageer op deze vacature