Projectleider Leren in de Praktijk (domein Zorg)

Vacaturenummer
v22.0221

Omvang
0,6-0,8 fte

Organisatie
Hanzehogeschool Groningen

Afdeling
Academie voor Verpleegkunde

Kun jij externe ontwikkelingen in de zorg verbinden met interne doorontwikkeling van leren in de praktijk? Dan is dit echt een functie voor jou!

Voor de Academie voor Verpleegkunde zijn we op zoek naar een Projectleider Leren in de Praktijk (domein Zorg) (0,6-0,8 fte).

Wat ga je doen?


Als projectleider Leren in de Praktijk werk je naast de Hogeschooldocent (HSD) Leren in de praktijk. Je analyseert, samen met de regiocoördinatoren, hoe het praktijkleren momenteel vorm is gegeven binnen de Academie voor Verpleegkunde. Wat zijn de sterktes en zwaktes in het licht van onze ambities en het flexibiliseren van ons onderwijs. Op basis hiervan bouw je, samen met het werkveld en collega’s, aan de doortonwikkeling van praktijkleren. Daarnaast zorg je ervoor dat de omvang van de stageplekken wordt vergroot, dusdanig dat we in het schooljaar 2023-2024 meer studenten kunnen opleiden. Naast de groei in stageplekken verwerf je, in samenwerking met de regiocoördinatoren en het beroepenveld, nieuwe leerplekken/stageplekken of leergemeenschappen in de praktijk.

Samen met je projectgroep en de HSD zorg je voor de verbinding van het onderwijs, Netwerk Zon en het beroepenveld. Je signaleert en volgt de trends en ontwikkelingen binnen het werkveld en doet voorstellen voor de te ontwikkelen nieuwe leeromgevingen. Daarnaast draag je actief bij aan het verbeteren van interne processen ten behoeve van uitvoer van onderwijs voor professionals.

Wie zoeken wij?


Je bent een verbinder, je bent oplossingsgericht en organisatiesensitief. Je kunt een projectteam enthousiasmeren en weet resultaat te bereiken, waarbij je oog hebt voor historie en kunt door ontwikkelen naar de toekomst. Je bent klantgericht, zowel intern als extern. Je kunt goed plannen en organiseren en hebt ervaring in projectmatig werken. Je bent een echte verbinder en kunt professionals overtuigen en tot actie aanzetten. Je weet kansen om te zetten in acties en durft verantwoordelijkheid te nemen. Daarnaast ben je deskundig en professioneel. Je werkt zelfstandig en doelgericht, maar je kunt ook goed samenwerken met anderen om zaken tot een goed einde te brengen.


Wat vragen we van jou?


- je bent in het bezit van een voor de functie relevante hbo-opleiding, waarbij het hebben van een master een pré is;
- je hebt kennis van diverse vormen van leren in de praktijk, leergemeenschappen en je bent op de hoogte van flexibilisering van onderwijs;
- je hebt ervaring met projecten leiden binnen een complexe organisatie;
- je bent bekend met de werkvelden binnen het domein Zorg en je kent de trends in de (arbeids)markt;
- je hebt affiniteit met en kennis van het onderwijs, waardoor je in staat bent om je een beeld te vormen van (het actuele) leren in de praktijk. Dit weet je, samen met collega’s, om te zetten in concrete programma’s;
- je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden.

Plaats in de organisatie, waar ga je werken


Je wordt gepositioneerd onder de teamleider van het team Praktijkleren. Je legt als projectleider verantwoording aan de teamleider af over de voortgang. De HSD Leren in de Praktijk is jouw sparringpartner op de inhoud. Je werkt nauw samen met de regio coördinatoren en stemt af met de projectleiders van flexibilisering onderwijs van de Academie.
De Academie voor Verpleegkunde is een snelgroeiende en zich ontwikkelende academie. De Academie is onderdeel van de Hanzehogeschool Groningen en biedt de volgende opleidingen aan: bacheloropleiding Verpleegkunde (voltijd, deeltijd en duaal), master Advanced Nursing Practice (mANP) en bij- en nascholingscursussen via Hanze Pro. Er studeren ruim 2200 studenten bij de Academie voor Verpleegkunde waarbij de deeltijdopleiding een sterke groei doormaakt. Daarnaast zijn er 5 lectoren met hun verpleegkundige leeropdrachten die deel uitmaken van de Academie.
Als Academie willen we van toegevoegde waarde zijn voor de regio, ons motto: ‘Samen maken wij het Noorden beter!’

Daartoe bieden en ontwikkelen wij kennis en kunde die waarde toevoegt aan de zorg in Noord-Nederland. Dit doen wij met bevlogen vakmensen en in co-creatie met het werkveld. Wij organiseren en faciliteren een leeromgeving waarin professionals hun vakmanschap inzetten. Daarbij stimuleren wij onze studenten om de regie te pakken op een eigen leerproces tot zorgprofessional. In gezamenlijke verantwoordelijkheid richten wij ons continu op de verbetering van mensen en processen. Met als toegevoegde waarde: erkenning, waardering en zorg voor elkaar zodat er een balans ontstaat tussen werkdruk en werkplezier.


Wat bieden wij?

De datum van indiensttreding is zo spoedig mogelijk. Het betreft een tijdelijke functie met een duidelijke opdracht, waarbij wij in eerste instantie een contract aanbieden van één jaar. Na een jaar verkennen we gezamenlijk de mogelijkheden tot verlenging. Benoeming vindt plaats volgens de bepalingen van de cao-hbo. Inschaling vindt plaats in de functie van Projectleider (A), schaal 11. Het salaris bedraag minimaal € 3.663,- en maximaal € 5.332,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Wij bieden je een prettige, inspirerende en informele werksfeer met leuke collega’s. Er is ruimte voor initiatief en ontwikkeling. Bij ons kun je flexibel en eventueel thuiswerken. De Hanzehogeschool Groningen heeft een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een vakantie-uitkering van 8%, een structurele eindejaarsuitkering van 8,3% en maximaal 53 vakantiedagen. Daarnaast stimuleert de Hanzehogeschool medewerkers om zich voortdurend te professionaliseren. Onze Hanze PL Academy faciliteert en ondersteunt hierin. .

Informatie


Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Jacqueline Beverwijk, Dean Verpleegkunde, bereikbaar op het nummer 050-595 7099.

Word jij onze nieuwe collega?


Stuur dan je cv en motivatie via de sollicitatiebutton.

- De eerste gesprekken vinden plaats op: vrijdag 30 september 2022
- Wij vragen nieuwe medewerkers om bij indiensttreding een Verklaring omtrent het Gedrag (VOG) aan te vragen. De kosten hiervoor worden door de Hanzehogeschool vergoed.

Status vacature


Deze vacature is gelijktijdig intern en extern opengesteld. Medewerkers die werkzaam zijn bij de Hanzehogeschool Groningen hebben voorrang op externe kandidaten.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Sluitingsdatum

25-09-2022

Solliciteren


Reageer op deze vacature