Ervaren postdoc onderzoeker kwetsbaarheid en passende zorg

Vacaturenummer
v22.0207

Omvang
0,6 fte

Organisatie
Hanzehogeschool Groningen

Afdeling
Academie voor Gezondheidsstudies

Wil jij een relevante bijdrage leveren aan een urgente maatschappelijke opgave op het gebied van kwetsbaarheid en passende zorg? Dan is deze leuke en dynamische baan misschien wel op jouw lijf geschreven.

Voor het ontwikkelen en uitvoeren van meerdere interprofessionele onderzoekprojecten in het Eemsdeltagebied naar de zorg van de toekomst zijn we op zoek naar een Ervaren postdoc onderzoeker kwetsbaarheid en passende zorg.

Wat ga je doen?


Als onderzoeker ben je werkzaam in het onderzoek en onderwijs. Je verbindt onderzoek met het onderwijs rondom het Centre of Expertise Healthy Ageing. Het accent ligt op het gebied van praktijkgericht onderzoek om zo bij te dragen aan het oplossen van complexe vraagstukken op het gebied van kwetsbaarheid en passende zorg. In jouw rol verken je de mogelijkheden voor nieuwe onderzoekslijnen op basis van vragen uit de beroepspraktijk. Je werkt de onderzoekslijn(en) uit tot concrete projectvoorstellen en subsidieaanvragen, stuurt onderzoeksprojecten aan en voert onderzoek uit. Je werkt samen met andere onderzoekers, docenten, Innovatiewerkplaatsen (IWP’s), regionale partners uit de praktijk, gemeenten en kennisinstellingen. Daarnaast onderhoud je een nationaal netwerk. Dit alles doe je in nauwe afstemming met de twee lectoren die het thema kwetsbaarheid en passende zorg trekken en in samenwerking met onderzoekers binnen met name het lectoraat Healthy Ageing, Allied Health Care and Nursing en het lectoraat Verpleegkundige Diagnostiek. Specifiek voor deze rol zoeken we een ervaren onderzoeker die bijdraagt aan het oplossen van urgente vraagstukken over de toekomst van de ouderenzorg in Eemsdelta en daarmee ook kennis ontwikkelt die breder toepasbaar is.

Welke taken en verantwoordelijkheden krijg je?


- opzetten en uitvoeren van interprofessionele, meerjarige onderzoekslijn(en) op het gebied van kwetsbaarheid en passende zorg in aanvulling op bestaande portfolio en bestaande kennis;
- formuleren van gewenste impact en output in nauwe afstemming met de lectoren;
- opbouwen en onderhouden van een relevant netwerk, zowel binnen de Hanzehogeschool als in het werkveld;
- aansluiting met IWP’s realiseren en verbinding zoeken met andere thema's, binnen het Centre of Expertise Healthy Ageing en de Hanzehogeschool;
- schrijven van subsidieaanvragen ten behoeve van financiering;
- coördineren en uitvoeren van onderzoeksprojecten.


Wat vragen we van jou?


- gepromoveerd op een onderwerp in het gezondheidszorg-, welzijns- of psychologisch domein;
- aantoonbare inhoudelijke en methodologische kennis en ervaring op het gebied van praktijkgericht onderzoek, leidend tot het realiseren van kennisproducten zowel voor professionals als voor de wetenschap;
- aantoonbare kennis en ervaring met het ontwikkelen en schrijven van subsidieaanvragen;
- sterke affiniteit met (ouderen)zorg en welzijn;
- uitstekende beheersing van Nederlands en Engels in woord en geschrift.

Competenties


Je houdt van samenwerken in een netwerk van diverse partners; je bent zeer goed in staat te organiseren en te schakelen, je hebt ruime kennis en ervaring op gebied van praktijkgericht onderzoek en kennisontwikkeling en je bent in staat ideeën om te zetten naar subsidieaanvragen.
Hiervoor beschik jij over tact, doorzettingsvermogen en goede sociale vaardigheden.
Verder ben jij initiatiefrijk, organisatiesensitief, proactief en stressbestendig. Je kunt goed zelfstandig en in teamverband kan werken;

Context


Healthy Ageing is één van de strategische zwaartepunten van de Hanzehogeschool Groningen (HG) én van Noord-Nederland. Ondanks alle inspanningen zijn de gezondheidsverschillen en kansenongelijkheid de afgelopen jaren eerder groter dan kleiner geworden. Tegelijkertijd komen de grenzen van de (betaalbaarheid van) zorg in zicht. De urgentie van de transitie naar meer gezondheid en participatie is nu ongekend groot. Het Centre of Expertise Healthy Ageing van de Hanzehogeschool Groningen draagt bij aan meer gezonde jaren voor de inwoners in de noordelijke regio door te werken aan kansengelijkheid & participatie, leefstijl & leefomgeving en kwetsbaarheid & passende zorg. Dit doen we door praktijkgericht onderzoek samen met en op basis van vragen uit de praktijk, waarmee we kennis ontwikkelen en deze o.a. via (leer)netwerken implementeren in de praktijk en het onderwijs.


Wat bieden wij?

De omvang van deze functie is 0,6 fte. Het betreft in eerste instantie een tijdelijke rol van twee jaar. De datum van indiensttreding is zo spoedig mogelijk. Benoeming vindt plaats volgens de bepalingen van de CAO HBO. De functie is ingeschaald in de functie van Docent-onderzoeker B, de functieschaal is 12. Het salaris bedraagt minimaal € 4.508,- en maximaal € 6.064,- bruto per maand bij een volledige betrekking. Detachering vanuit huidig dienstverband is een optie. Je krijgt de mogelijkheid je verder te ontwikkelen als praktijkgericht onderzoeker en een netwerk met mensen uit het werkveld uit te bouwen. Je gaat werken in een inspirerende, sociale en multidisciplinaire werkomgeving waar inhoudelijke verdieping mogelijk is en waar in een collectief van (docent-)onderzoekers en promovendi onderzoekvaardigheden en het onderwijs verder worden doorontwikkeld en geprofessionaliseerd. De Hanzehogeschool Groningen heeft een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een vakantie-uitkering van 8%, een structurele eindejaarsuitkering van 8,3% en maximaal 53 vakantiedagen. Daarnaast stimuleert de Hanzehogeschool medewerkers om zich voortdurend te professionaliseren. Onze Hanze PL Academy faciliteert en ondersteunt hierin. Wij vragen nieuwe medewerkers om bij indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan te vragen. De kosten worden door de Hanzehogeschool vergoed..

Nieuwsgierig?


Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Harriët Jager-Wittenaar, lector Malnutrition and Healthy Ageing (ha.jager@pl.hanze.nl, 06-23668897) of Marie Louise Luttik, lector Familiezorg (m.l.a.luttik@pl.hanze.nl, 06-40585983). Let op! Deze emailadressen niet gebruiken voor je sollicitatie. Klik daarvoor op de sollicitatiebutton.

De gesprekken vinden plaats op maandag 3 oktober 2022 (tussen 10.00 en 13.00 uur).

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Sluitingsdatum

25-09-2022

Solliciteren


Reageer op deze vacature