Docent-onderzoeker InterRelational Art Practices

Vacaturenummer
v22.0198

Omvang
0,3 fte

Organisatie
Hanzehogeschool Groningen

Afdeling
Academie voor Beeldende Kunst, Vormgeving en Popcultuur Minerva

Heb jij ervaring binnen het hbo-onderwijs en heb je affiniteit met beeldende kunst, kunsteducatie en kunsthistorie? Dan komen wij graag met jou in gesprek!

Voor de opleiding InterRelational Art Practices van het Frank Mohr Instituut zijn we op zoek naar een Docent-onderzoeker InterRelational Art Practices (0,3 fte).

Wat ga je doen?


Je gaat werken voor de opleiding InterRelational Art Practices (iRAP) van het Frank Mohr Instituut (Master of Arts Fine Art and Design). Als docent verzorg je het onderwijs en de begeleiding van studenten binnen de ontwikkellijnen van het iRAP curriculum. Jouw relevante praktijkervaring en ervaring als interrelational artist, binnen verschillende contexten, weet je hierbij prima te combineren. Je helpt studenten, op een coachende wijze, bij hun ontwikkeling van de artistieke praktijk. Je gaat aan de slag om het iRAP netwerk verder uit te breiden en te versterken, zowel regionaal als (inter)nationaal en op het gebied van onderzoek ga je samenwerken met lectoraten van het Kenniscentrum Kunst en Samenleving. Daarnaast word je verantwoordelijk voor de begeleiding van de primaire processen in de organisatie, zoals het coördineren van projecten, binnen- en buitenlandse excursies. In deze rol werk je nauw samen met de onderwijsondersteuners, hogeschooldocenten, het hoofd van de opleiding en mogelijke externe stakeholders. Ook neem je deel aan teamvergaderingen en trainingen. Als docent maak je deel uit van het docententeam en werk je onder verantwoordelijkheid van het hoofd van de opleiding.


Wie zoeken wij?


Je bent experimenteel, ontwikkelt makkelijk nieuwe methodes en zoekt grenzen op van het kunstenaarschap. Je vindt het leuk om groepen en individuen te begeleiden, kunt goed luisteren en weet je studenten makkelijk te enthousiasmeren, motiveren en faciliteren. Naast je analytische blik heb je een sterk oplossend vermogen en ben je gericht op het zoeken naar oplossingen. Je bent een netwerker bij uitstek, wat terug te zien is in excellente communicatieve vaardigheden. Van de interactie met studenten krijg je energie. Dat geldt ook voor de samenwerking met collega’s, met wie je actief meedenkt en bijdraagt aan de continue vernieuwing van ons onderwijs.

Wat breng je verder mee?


- Een afgeronde Master en je bent bij voorkeur (bijna) gepromoveerd op een relevant thema.
- Aantoonbare ervaring binnen het hbo-kunstvakonderwijs en als interrelational artist.
- Je bent op de hoogte van relevante ontwikkelingen binnen kunsthistorische en cultuurkritische literatuur en van maatschappelijke, artistieke, politieke en ethische issues die belangrijk zijn voor het zich ontwikkelende vakgebied van de interrelational artist.
- Je hebt een breed netwerk, visie op artistiek en/of praktijkgericht onderzoek en actuele kennis van en ervaring met (artistiek) onderzoek in het domein van de kunsten en /of creatieve industrie.
- Kennis van politieke/maatschappelijke ontwikkelingen op gebied van kunst en vormgeving.
- In het bezit van een pedagogisch didactische aantekening of bereid deze te halen.

Waar ga je werken?


Academie Minerva is dé school op het gebied van beeldende kunst, vormgeving en popcultuur en is onderdeel van de Hanzehogeschool Groningen. Hieronder vallen de afdelingen Beeldende Kunst en Vormgeving en FMI Masters in de stad Groningen en de Academie voor Popcultuur te Leeuwarden. De opleiding moedigt een cultuur aan van vrijheid van verbeelding, openheid, inclusiviteit en ontwikkeling van kritische kunstpraktijken en onderschrijft het belang van medezeggenschap, diversiteit en inclusie. Academie Minerva is verbonden aan het Kenniscentrum Kunst en Samenleving en is gevestigd in de bruisende binnenstad van Groningen.


Wat bieden we?

We bieden je een afwisselende functie met veel ruimte voor eigen aanpak in een leuke en dynamische omgeving. Bij ons krijg je de ruimte om zelf invulling te geven aan je functie en hebben we aandacht voor ontwikkeling. Spreekt jou dit aan? Solliciteer dan op deze leuke docentfunctie! Daarnaast krijg je van ons het volgende: - Een jaarcontract met mogelijkheden tot verlenging, ingangsdatum zo spoedig mogelijk. - Een salaris tussen de € 3.663,- en maximaal € 5.332,- bruto per maand bij een fulltime werkweek en conform cao-hbo (schaal 11, docent-onderzoeker A). - Een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een vakantie-uitkering van 8%, een structurele eindejaarsuitkering van 8,3% en maximaal 53 vakantiedagen. - De mogelijkheid om je voortdurend te professionaliseren. Onze Hanze PL Academy faciliteert en ondersteunt hierin. .

Informatie


Als je meer wilt weten over de vacature dan kun je contact opnemen met Maria Kaldenhoven, Hoofd Frank Mohr Instituut Masters, op telefoonnummer 06 -414 24 634. Zij is vanaf 4 augustus 2022, tijdens werkdagen, bereikbaar tussen 14:00 en 16:00 uur.

Word jij onze nieuwe collega?
Stuur dan je motivatie en je CV via de sollicitatiebutton.

- De sollicitatiegesprekken vinden plaats op maandag 12 of dinsdag 13 september 2022.
- Wij vragen nieuwe medewerkers om bij indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan te vragen. De kosten worden door de Hanzehogeschool vergoed.
- Deze vacature is gelijktijdig intern en extern opengesteld. Medewerkers die werkzaam zijn bij de Hanzehogeschool Groningen hebben voorrang op externe kandidaten.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Sluitingsdatum

04-09-2022

Solliciteren


Reageer op deze vacature