Programmamanager Onderwijs

Vacaturenummer
v22.0197

Omvang
1,0 fte

Organisatie
Hanzehogeschool Groningen

Afdeling
Stafbureau Informatisering

Bij het stafbureau Informatisering van de Hanzehogeschool Groningen is een vacature ontstaan voor een Programmamanager Onderwijs (1,0 fte).

Ben jij een aanjager met passie voor technologie en mens en begrijp je de impact van digitale systemen op onderwijs en onderzoek? Wellicht word jij onze nieuwe programmamanager onderwijs.


Functieomschrijving


Als programmamanager onderwijs ben je verantwoordelijk voor projecten binnen het onderwijs. Dit zijn diverse projecten maar bijvoorbeeld ook aanbestedingen van informatiesystemen. Denk hierbij aan het aanbesteden van een nieuw Leer Management Systeem of het invoeren van een E-portfolio systeem voor het ondersteunen van programmatisch toetsen. De ontwikkeling rondom flexibilisering, de passende leerroute voor een student loopt als een rode draad door alle projecten die er geïnitieerd worden.
Je geeft functioneel leiding aan het programmateam en bent verantwoordelijk voor het coachen van projectleiders en projectmedewerkers. Je maakt van vragen concrete doelen en vertaald dit onder het programma naar heldere plannen van aanpak. Samen met het team vertaal je innovatie initiatieven naar bestaande of nieuwe bedrijfsprocessen. Je onderhoudt contacten met stakeholders en organisatieonderdelen binnen onderwijs, onderzoek. Bijvoorbeeld met Deans, Directeuren en opleidingsmanagers. Je hebt een initiërende, regisserende rol waarbij je de (interne) omgeving meeneemt. De Regiegroep Digitale Leer Omgeving en Hanze MT zijn hierin belangrijke gremia’s waar de besluitvorming en voortgang van de projecten plaats vindt.

Waar ga je werken?


Het stafbureau Informatisering (INF) levert alle ICT-voorzieningen aan de Hanzehogeschool Groningen (HG) en is leidend in het ontwikkelen en implementeren van beleid voor de informatievoorziening. Informatisering heeft een belangrijke faciliterende rol in de strategische koers van de HG en heeft een cruciale rol in de ondersteuning van de primaire processen: onderwijs & onderzoek. Bij het stafbureau Informatisering werken ca. 180 interne en externe medewerkers die dagelijks meer dan 30.000 gebruikers van de HG (medewerkers en studenten) voorzien van ICT-voorzieningen en advies.
Het team projecten en projectondersteuning, waaronder deze functie valt, is onderdeel van de stafafdeling Informatisering en houdt zich bezig met de verandering van informatievoorziening en ICT.


Functie-eisen


- Je hebt ervaring met programma management in het onderwijs.
- Je hebt een afgeronde master. Bijvoorbeeld in de richting technische bedrijfskunde of ICT.
- Je hebt affiniteit met het digitalisering en begrijpt de impact hiervan.
- Je bent een aanjager en bent in staat het thema digitalisering te laten landen in een drukke en veranderende organisatie.
- Je bent in staat initiatieven te bundelen en te vertalen naar een coherent plan voor de Hanzehogeschool.
- Je beschikt over organisatiesensitiviteit.


Aanbod

Het salaris bedraagt minimaal € 4.508,- en maximaal € 6.064,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband conform schaal 12 cao-hbo. Wij bieden eerst een dienstverband voor 1 jaar. Datum van indiensttreding is zo spoedig mogelijk. De Hanzehogeschool Groningen heeft een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een vakantie-uitkering van 8%, een structurele eindejaarsuitkering van 8,3% en maximaal 53 vakantiedagen. Daarnaast stimuleert de Hanzehogeschool medewerkers om zich voortdurend te professionaliseren. Onze Hanze PL Academy faciliteert en ondersteunt hierin. .

Inlichtingen


Voor inhoudelijke informatie over deze vacature kun je tot 15 augustus contact opnemen met Maarten Cornelissen (050-595 7644) en vanaf 15 augustus met Catrinus van der Meer (050-595 6545).

Word jij onze nieuwe collega?


Stuur dan je cv en motivatie via de sollicitatiebutton.

- De eerste gesprekken vinden plaats op: dinsdag 30 augustus 2022.
- Deze vacature is gelijktijdig intern en extern opengesteld. Medewerkers die werkzaam zijn bij de Hanzehogeschool Groningen hebben voorrang op externe kandidaten.
- Wij vragen nieuwe medewerkers om bij indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan te vragen. De kosten worden door de Hanzehogeschool vergoed.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Sluitingsdatum

24-08-2022

Solliciteren


Reageer op deze vacature