Procesmanager changemanagement (ITIL)

Vacaturenummer
v22.0196

Omvang
0,8-1,0 fte

Organisatie
Hanzehogeschool Groningen

Afdeling
Stafbureau Informatisering

Bij het stafbureau Informatisering van de Hanzehogeschool Groningen is een vacature ontstaan voor een Procesmanager changemanagement (ITIL) (0,8-1,0 fte).

Wij zoeken een procesmanager die actief de keten in gaat en over grenzen heen kijkt om het proces continu te verbeteren. Op naar meer voorspelbaarheid voor de klant!


Functieomschrijving


Als procesmanager werk je aan het neerzetten van een slim, klantgericht proces en je zorgt dat alle betrokken collega’s de juiste dingen doen ín het proces. Je werkt nauw samen met de Service Managers, Informatie Managers en het team van de Selfservice Portal. Tegelijkertijd heb je een belangrijke rol richting de technische teams die in het proces werken én ben jij voor projectmanagers een belangrijke schakel in de route om grote wijzigingen te implementeren.
De changemanager bereidt het CAB voor en zit deze ook voor. Verder werk je aan het (nog) klantgericht(er) maken van het proces, rapporteer je maandelijks over de procesprestaties en de belangrijkste verbeteracties. Daarbij kijk je ook over de grenzen van onze eigen afdeling heen en ben je niet bang om stakeholders actief te benaderen en te betrekken.
Momenteel wordt er voornamelijk aan de hand van ITIL-processen gewerkt. We werken toe naar een proactief procesmanagement team dat integraal werkt aan procesverbetering. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het begeleiden van lean trajecten, maar ook het inzetten van data, (proces)automatisering en een goede informatievoorziening. Het komend jaar moet het changeproces doorontwikkeld worden naar NBA maturity level 3. Daarbij is onze strategie dat we zoveel mogelijk klantwensen vatten in standaard IT diensten die geleverd worden via selfservice. Op die manier kan de changemanager zich richten op het continu verbeteren van het proces en de uitzonderingen c.q. klantvragen die in nieuwe dienstverlening resulteren.

Waar ga je werken?


Het stafbureau Informatisering van de Hanzehogeschool Groningen (HG) levert de ICT-voorzieningen aan de hele hogeschool en is leidend in het ontwikkelen en implementeren van informatievoorzieningsbeleid. Informatisering heeft een belangrijke faciliterende rol in de strategische koers van de HG en heeft een cruciale rol in de ondersteuning van de primaire processen: onderwijs & onderzoek. Bij het stafbureau Informatisering werken ca. 180 interne en externe medewerkers die dagelijks meer dan 30.000 gebruikers van de HG (medewerkers en studenten) voorzien van ICT-voorzieningen en advies.
Het team Dienstverlening bestaat uit Supportcenter, Fieldservice, een AV-mediateam en de Contract-, Proces- en Servicemanagers. Het team stelt zich als doel om ICT diensten met een hoge kwaliteit, betrouwbaarheid en gebruiksgemak beschikbaar te stellen aan studenten, medewerkers en andere belanghebbenden.


Functie-eisen


- Je hebt een relevante afgeronde hbo-opleiding.
- Ervaring als procesmanager in een IT organisatie.
- Een ITIL Foundation certificering of bereid deze te halen.
- Kennis van Topdesk of soortgelijke tooling.
- Ervaring met het continu verbeteren van processen.


Aanbod

Het salaris bedraagt minimaal € 2.813,- en maximaal € 4.158,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband conform cao-hbo schaal 9. Je wordt benoemd in de functie van Medewerker Processen en Projecten. Wij bieden eerst een dienstverband voor 1 jaar. Datum van indiensttreding is zo spoedig mogelijk. De Hanzehogeschool Groningen heeft een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een vakantie-uitkering van 8%, een structurele eindejaarsuitkering van 8,3% en maximaal 53 vakantiedagen. Daarnaast stimuleert de Hanzehogeschool medewerkers om zich voortdurend te professionaliseren. Onze Hanze PL Academy faciliteert en ondersteunt hierin. .

Inlichtingen


Voor inhoudelijke informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Marlien Rump, Manager IT Dienstverlening, 050-595 6962. Marlien is tot 8 augustus bereikbaar en daarna nemen collega’s haar telefoon waar.

Word jij onze nieuwe collega?


Stuur dan je cv en motivatie via de sollicitatiebutton.

- De eerste gesprekken vinden plaats op: donderdag 8 en vrijdag 9 september 2022.
- Deze vacature is gelijktijdig intern en extern opengesteld. Medewerkers die werkzaam zijn bij de Hanzehogeschool Groningen hebben voorrang op externe kandidaten.
- Wij vragen nieuwe medewerkers om bij indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan te vragen. De kosten worden door de Hanzehogeschool vergoed.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Sluitingsdatum

29-08-2022

Solliciteren


Reageer op deze vacature