Strategisch adviseur ICT & Privacy (FG)

Vacaturenummer
v22.0187

Omvang
1,0 fte

Organisatie
Hanzehogeschool Groningen

Afdeling
Stafbureau Informatisering

Bij het stafbureau voor Informatisering van de Hanzehogeschool Groningen is een vacature ontstaan voor een Strategisch adviseur ICT & Privacy (FG) (1,0 fte).

Beschik jij over sterke adviesvaardigheden en heb jij kennis van ICT & Privacy? Wil jij werken in een broedplaats van mensen die de wereld om ons heen mooier, gezonder en duurzamer willen maken? Wellicht ben jij onze nieuwe strategisch adviseur ICT & Privacy.


Functieomschrijving


Als strategisch adviseur ICT & Privacy (Functionaris Gegevensbescherming) ben je verantwoordelijk voor het creëren van samenhang tussen de strategische doelen van de organisatie en de realisatie binnen de bedrijfsprocessen door middel van ICT. Daarnaast zijn privacy en gegevensbescherming cruciaal voor onze organisatie waar veel persoonsgegevens worden verwerkt in het onderwijs en onderzoek. Jij adviseert en ondersteunt de Hanzehogeschool door:

- Toezicht op naleving van privacywetgeving en het privacybeleid van de HG.
- De toewijzing van verantwoordelijkheden, bewustmaking en opleiding van betrokken management en medewerkers.
- Het creëren van samenhang tussen strategische doelen.
- Het ontwikkelen van visie en beleid op het gebied van ICT, Privacy en Security binnen de HG.
- Het gevraagd en ongevraagd leveren van advies aan de CIO en het MT.
- Het toezien op het register van gegevensverwerkingen.
- Risicobeoordeling n.a.v. aard, omvang en context van de verwerkingen.
- Toezien op aanwezigheid van verwerkersovereenkomsten en certificeringen van leveranciers en samenwerkingspartners.
- Toezien op de uitvoering en naleving van DPIA’s.
- Uitvoering meldplicht datalekken.
- Samenwerken met toezichthoudende autoriteiten (zoals de Autoriteit Persoonsgegevens).
- Adviseren over technologie en beveiliging (privacy by design).

Waar ga je werken?


Het stafbureau Informatisering (INF) levert de ICT-voorzieningen aan de hele hogeschool en is leidend in het ontwikkelen en implementeren van beleid voor de informatievoorziening. Informatisering heeft een belangrijke faciliterende rol in de strategische koers van de HG en heeft een cruciale rol in de ondersteuning van de primaire processen: onderwijs & onderzoek. Bij het stafbureau Informatisering werken ca. 180 interne en externe medewerkers die dagelijks meer dan 30.000 gebruikers van de Hanzehogeschool (medewerkers en studenten) voorzien van ICT-voorzieningen en advies.


Functie-eisen


- Je beschikt over een relevante HBO/WO-opleiding, aangevuld met minimaal 5 jaar ervaring in een adviesrol bij een grote en complexe organisatie.
- Je hebt juridische kennis en ervaring met de privacywetgeving en informatieveiligheid. Je beschikt over CIPM-certificering of bent bereid deze te behalen.
- Je hebt zeer goede communicatieve vaardigheden om privacy bewustwording binnen de organisatie te vergroten.
- Ook verwachten we van je dat je begrijpt wat denken in kaders van privacy by design en privacy by default met zich meebrengt.
- Je bent een verbinder die wet- en regelgeving kan vertalen naar praktische adviezen en helpt de organisatie met het bedenken en invoeren van praktische maatregelen.
- Je snapt de taal die gesproken wordt binnen de informatisering en kan dit vertalen in beleid en advies.
- Ten slotte heb je humor, kun je goed relativeren en ben je in staat om moeilijke zaken duidelijk en bondig te formuleren.


Aanbod

We bieden een baan in een ambitieuze en innovatieve omgeving, waarbij je de vrijheid hebt om ook zelf veranderingen in gang te zetten. De veranderbereidheid en behoefte aan betere samenwerking binnen het team is groot. Het team kenmerkt zich door een grote diversiteit aan medewerkers, zowel in functie als in achtergrond en behoefte. Het salaris bedraagt minimaal € 4.508,- en maximaal € 6.064,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband conform schaal 12 cao-hbo. De Hanzehogeschool Groningen heeft een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een vakantie-uitkering van 8%, een structurele eindejaarsuitkering van 8,3% en maximaal 53 vakantiedagen. Daarnaast stimuleert de Hanzehogeschool medewerkers om zich voortdurend te professionaliseren. Onze Hanze PL Academy faciliteert en ondersteunt hierin. .

Inlichtingen


Voor inhoudelijke informatie over deze vacature kun je tot 15 augustus contact opnemen met Maarten Cornelissen (050-595 7644) en vanaf 15 augustus met Catrinus van der Meer (050-595 6545).

Word jij onze nieuwe collega?


Stuur dan je cv en motivatie via de sollicitatiebutton.

- De eerste gesprekken vinden plaats op: vrijdag 2 september 2022.
- Een assessment maakt deel uit van de selectieprocedure.
- Deze vacature is gelijktijdig intern en extern opengesteld. Medewerkers die werkzaam zijn bij de Hanzehogeschool Groningen hebben voorrang op externe kandidaten.
- Wij vragen nieuwe medewerkers om bij indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan te vragen. De kosten worden door de Hanzehogeschool vergoed.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Sluitingsdatum

24-08-2022

Solliciteren


Reageer op deze vacature