Senior Docent-onderzoeker Gezondheid en Technologie

Vacaturenummer
v22.0182

Omvang
0,6-0,8 fte

Organisatie
Hanzehogeschool Groningen

Afdeling
Instituut voor Communicatie, Media & IT

Bij het Instituut voor Communicatie, Media & IT (SCMI) is een vacature ontstaan voor een Senior Docent-onderzoeker Gezondheid en Technologie (0,6-0,8 fte).

Voor het lectoraat digitale transformatie en voor de Engelstalige bachelor Creative Media & Game Technologies zoeken wij een Senior Docent-onderzoeker Gezondheid en Technologie.

Als senior docent-onderzoeker werk je voor twee onderdelen van SCMI. In de eerste plaats werk je als onderzoeker voor het lectoraat Digitale Transformatie. Als onderdeel van SCMI richt het Lectoraat Digitale Transformatie zich op de vraag hoe de digitale transformatie in sectoren zoals de gezondheidszorg, het bedrijfsleven en het onderwijs aangejaagd en gefaciliteerd kan worden. In het Lectoraat Digitale Transformatie werken drie lectoren op het gebied van User-Centered Design, New Business & ICT en Personalised Digital Health. Zij richten zich in hun onderzoek op alle aspecten rondom het design en de (door)ontwikkeling van innovatieve technologie en de implementatie ervan in verschillende toepassingsgebieden, waarbij langdurige impact wordt nagestreefd door oog te hebben voor duurzame business modellen. Deze vacature betreft met name het gezondheidsdomein en valt als zodanig onder het thema Healthy Ageing, wat een belangrijk kernthema is van de Hanzehogeschool Groningen.

In de tweede plaats werk je als docent binnen de Engelstalige bachelor Creative Media & Game Technologies (CMGT). In deze (internationale) bachelor werken studenten aan en met state-of-the-art technologieën en leren ze hoe ze toekomstbestendige games moeten maken die impact hebben op de maatschappij. Het vierjarige internationale programma richt zich vooral op studenten die zich willen onderdompelen in het brede en snel veranderende gebied van digitale technologie.

Verantwoordelijkheden


Als senior-onderzoeker heb je de ervaring en vaardigheden om de schakel te vormen tussen technologische ontwikkelingen en het domein gezondheid en welzijn. Je hebt een overkoepelende blik op wat er voor nodig is om gezondheidstechnologie te bedenken en te ontwikkelen die daadwerkelijk bijdraagt aan de transformatie in gezondheid en welzijn: van behandeling naar preventie, van afhankelijke patiënten naar autonome patiënten, van zorg binnen zorginstellingen naar zorg in de eigen leefomgeving. Daarvoor is het noodzakelijk dat je goed thuis bent in de mogelijkheden en toepassingen van technologie en de zorgwereld goed kent. In eerste instantie zal het werk van de senior-onderzoeker uit twee delen bestaan:

Het grootste deel van je werkzaamheden als onderzoeker ligt binnen het SPRONG-programma HealthTech in Society (informatie hierover kan op aanvraag verkregen worden). In dit programma vervul je de rol van aanjager en initiatiefnemer van projecten die als doel hebben het voorkomen, vervangen en verplaatsen van zorg door middel van en met behulp van technologie, vooral gericht op mensen met een lagere sociaaleconomische status (SES). Je hebt overzicht over de projecten, schrijft mee aan aanvragen, start nieuwe projecten op en hebt een coachende rol naar de onderzoekers en/of promovendi binnen de projecten. Je legt verantwoording af aan de leading lector(en) binnen de werkpakketten.
Daarbij ben je, binnen het lectoraat Digitale Transformatie verantwoordelijk voor een onderzoekslijn en werkt vanuit die hoedanigheid mee aan bestaande projecten, je ontwikkelt en implementeert technologie voor gezondheid en welzijn en je initieert en schrijft aanvragen om deze projecten verder uit te bouwen. Je zorgt voor een relevant netwerk binnen en buiten de Hanzehogeschool en adviseert de lectoren over kansen en mogelijkheden om technologie met impact te implementeren in het domein van zorg en welzijn.

Als docent binnen CMGT ben je verantwoordelijk voor het organiseren en uitvoeren van lessen en coachingsactiviteiten binnen vakken en projecten. Je begeleidt zowel groepen studenten, bijvoorbeeld in innovatieprojecten, als individuele studenten in bijvoorbeeld afstudeertrajecten. Je doet dat op het gebied van (onderzoek naar) games en nieuwe technologie. Als docent speel je een rol in het ontwikkelen, uitvoeren en evalueren van het programma, samen met andere teamleden.

Waar ga je werken?


Je gaat werken bij het Instituut voor Communicatie, Media & IT. Daarbinnen ga je werken bij het Lectoraat Digitale Transformatie (ongeveer 0,4 fte) en bij de bachelor Creative Media and Game Technologies (0,2-0,4 fte). Een opleidingsmanager van CMGT zal jouw HRM-supervisor zijn en de lectoren van het Lectoraat Digitale Transformatie zullen je supervisoren zijn bij je onderzoekswerkzaamheden.

Functie-eisen


We zoeken een gemotiveerde en ervaren docent-onderzoeker die:
- beschikt over minimaal een relevante afgeronde masteropleiding (en bij voorkeur gepromoveerd is).
- in staat is om vanuit een overkoepelende visie op Gezondheid en Technologie te komen tot concrete onderzoeksvoorstellen en -activiteiten.
- in staat is om succesvol nieuwe onderzoeksprojecten op te starten en hier (structurele) financiering en/of subsidie voor te vinden en die hier aantoonbare ervaring in heeft.
- actuele onderzoekservaring heeft met betrekking tot Technologie en Gezondheid.
- beschikt over aantoonbare netwerken in het werkveld en makkelijk contacten legt zowel binnen als buiten de organisatie.
- die communicatief sterk en praktijkgericht is.
- technische vaardigheden heeft, zoals database engineering, (rapid) prototyping en coderen voor interactieve technologieën
- een passie heeft om studenten en onderzoekers te inspireren en in staat is om bij te dragen aan het verder ontwikkelen van onze visie op onderwijs en onderzoek
- die pragmatisch en proactief is en de flexibiliteit heeft om in een jong en dynamisch, multidisciplinair team goed te functioneren.
- mondeling en schriftelijk uitstekend onderlegd is in zowel de Nederlandse als Engelse taal.

Aanbod

Het salaris bedraagt minimaal € 4.508,- en maximaal € 6.064,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband conform schaal 12 cao-hbo. Je wordt benoemd in de functie van docent-onderzoeker b. Wij bieden eerst een dienstverband voor 1 jaar. Datum van indiensttreding is zo spoedig mogelijk. De Hanzehogeschool Groningen heeft een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een vakantie-uitkering van 8%, een structurele eindejaarsuitkering van 8,3% en maximaal 53 vakantiedagen. Daarnaast stimuleert de Hanzehogeschool medewerkers om zich voortdurend te professionaliseren. Onze Hanze PL Academy faciliteert en ondersteunt hierin..

Inlichtingen


Voor inhoudelijke informatie over deze vacature kun je contact opnemen met dr. Hilbrand Oldenhuis, lector Personalised Digital Health, h.k.e.oldenhuis@pl.hanze.nl, 050-595 3305/ 06-44987459 of drs. Henriët Eilander, opleidingsmanager CMGT, 06-25151594. Let op! Dit emailadres niet gebruiken voor je sollicitatie. Klik daarvoor op de sollicitatiebutton.

Word jij onze nieuwe collega?


Stuur dan je cv en motivatie via de sollicitatiebutton.

- De eerste gesprekken vinden plaats op: woensdag 7 september 2022.
- Deze vacature is gelijktijdig intern en extern opengesteld. Medewerkers die werkzaam zijn bij de Hanzehogeschool Groningen hebben voorrang op externe kandidaten.
- Wij vragen nieuwe medewerkers om bij indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan te vragen. De kosten worden door de Hanzehogeschool vergoed.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Sluitingsdatum

28-08-2022

Solliciteren


Reageer op deze vacature