Onderzoeker energietransitie en datamodellering

Vacaturenummer
v22.0178

Omvang
0,8-1,0 fte

Organisatie
Hanzehogeschool Groningen

Afdeling
EnTranCe, Centre of Expertise Energy

Voor het EnTranCe, Centre of Expertise Energy van de Hanzehogeschool Groningen zoeken we een Onderzoeker energietransitie en datamodellering (0,8-1,0 fte).

Ben jij onze nieuwe collega met stevige ervaring in datamodellering? Wil jij bijdragen aan het voeren van de discussie in de energie transitie op basis van feiten? Dan zoeken we jou!


Wat ga je doen


In deze rol ga je met name aan de slag met het project Energieopwek. Jouw onderzoek is met name gericht op het ontwikkelen van technisch-economische modellen, methoden en instrumenten die ingezet kunnen worden bij besluitvorming in de energietransitie op regionaal en lokaal niveau. Je kent de verschillende belangen, neemt de effecten van menselijk gedrag mee en legt verbanden als het gaat om sociale, economische en technische aspecten binnen je onderzoek. Verder ga je bezig met het opstellen en doorrekenen van business cases en modelleer je verschillende systemen op het gebied van energiestromen en transport.

Waar ga je werken?


Je gaat werken bij EnTranCe, Centre of Expertise Energy. EnTranCe is ons expertisecentrum op het gebied van energietransitie. EnTranCe draagt als lerende, praktijkgerichte kennisgemeenschap bij aan een robuuste en veerkrachtige energievoorziening. Door middel van hoogstaand toegepast onderzoek en onderwijs stimuleert EnTranCe duurzame innovaties in samenwerking met burgers, bedrijven, maatschappelijke organisaties, overheden en andere kennisinstellingen. Met ‘People in Power’ als uitgangspunt, streeft EnTranCe naar engagement in de energietransitie om een duurzamere samenleving te realiseren.

Wat verwachten wij van jou?


Je bent een kritisch denker, reflectief op je eigen handelen en hebt in deze rol de uitdaging om meters te maken binnen het project Energieopwek. Dit doe je in samenwerking met de andere onderzoekers binnen Making City en Energieopwek en de onderzoeksgroep van EnTranCe. Je bent minimaal in het bezit van een relevante afgeronde masteropleiding, bijvoorbeeld EMRE of SESYM. Je hebt onderzoekservaring en -kwaliteiten in een relevant gebied en bent bekend met praktijk- en actiegericht onderzoek.

Je bent breed inzetbaar voor de projecten en hebt ervaring met het modelleren van energiesystemen. Verder heb je kennis van en ervaring met (het doorrekenen van) business cases en je weet hoe je daarbij inzicht verkrijgt in welke variabelen van invloed zijn. Daarnaast heb je ervaring met het gebruik en het ontwikkelen van energiemodellen en verbindt je deze aan de praktijk. Je hebt aantoonbare interesse in ontwikkelingen op het gebied van duurzame energie en hebt begrip van de besluitvormingsprocessen in de energietransitie.

Wat bieden we je

Je hebt de mogelijkheid om jouw vak te vernieuwen en een bijdrage te leveren aan vraagstukken uit de energietransitie. Wij bieden een ambitieuze multidisciplinaire onderzoek omgeving waar je samenwerkt met lectoren, onderzoekers, docenten en studenten uit verschillende disciplines. Juist het werken met studenten die met verrassende ideeën of vragen komen, maakt dat soms een stap verder gemaakt kan worden. Je kunt sparren met experts binnen het vakgebied en wellicht haal je juist inspiratie uit aangrenzende vakgebieden. Op onze hogeschool is dit allemaal aanwezig. Je wordt je benoemd in de functie van docent-onderzoeker a. Je salaris bedraagt minimaal € 3.663,- en maximaal € 5.332,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband conform schaal 11 cao-hbo. Wij bieden eerst een dienstverband voor 1 jaar. Datum van indiensttreding is zo spoedig mogelijk. De Hanzehogeschool Groningen heeft een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een vakantie-uitkering van 8%, een structurele eindejaarsuitkering van 8,3% en maximaal 53 vakantiedagen. Daarnaast stimuleert de Hanzehogeschool medewerkers om zich voortdurend te professionaliseren. Onze Hanze PL Academy faciliteert en ondersteunt hierin..

Informatie


Voor inhoudelijke informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Martien Visser, lector energietransitie, 050-595 7345. Voor vragen over de organisatie kun je contact opnemen met Antoinette Bos, manager operations EnTranCe, 050-595 2190.

Word jij onze nieuwe collega?


Stuur dan je cv en motivatie via de sollicitatiebutton.

- De eerste gesprekken vinden plaats op: woensdag 13 juli 2022 (dinsdag 12 juli krijg je bericht of je wordt uitgenodigd).
- Deze vacature is gelijktijdig intern en extern opengesteld. Medewerkers die werkzaam zijn bij de Hanzehogeschool Groningen hebben voorrang op externe kandidaten.
- Indien je interesse hebt en je geschiktheid blijkt om docent te worden/zijn dan is deze optie bespreekbaar.
- Wij vragen nieuwe medewerkers om bij indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan te vragen. De kosten hiervoor worden door de Hanzehogeschool vergoed.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Sluitingsdatum

10-07-2022

Solliciteren


Reageer op deze vacature