Docent Kunstgeschiedenis/ Cultuurbeschouwen

Vacaturenummer
v22.0165

Omvang
0,25 fte

Organisatie
Hanzehogeschool Groningen

Afdeling
Academie voor Beeldende Kunst, Vormgeving en Popcultuur Minerva

Wil jij na de zomer aan de slag als docent bij de Academie voor Beeldende Kunst, Vormgeving en Popcultuur MINERVA? Heb jij ervaring binnen het hbo-onderwijs en heb je affiniteit met beeldende kunst, kunsteducatie en kunsthistorie? Dan komen wij graag met jou in gesprek!

Voor de docentenopleiding Beeldende Kunst en Vormgeving zijn we op zoek naar een Docent Kunstgeschiedenis/ Cultuurbeschouwen (omvang 0,25 fte).

Wat ga je doen?


Als docent Kunstgeschiedenis/ Cultuurbeschouwen verzorg je het onderwijs in het vakgebied kunstgeschiedenis, kunstbeschouwing, kunstfilosofie, studio classroom en cultuurbeschouwing en onderzoeksmethodiek. Je begeleidt studenten in het onderwijsleerproces, onderzoekstrajecten, werkstukken en bij actieve kennisverwerving. Hierbij hanteer je diverse onderwijsvormen. Daarnaast ontwikkel je onderwijswerkvormen, studiemateriaal en beoordelingsinstrumenten en werk je samen met de andere docenten aan de opbouw en doorontwikkeling van het curriculum in het kader van relevante ontwikkelingen in het werkveld.

Wie zoeken we?


We zoeken een docent die vaardig is in het ondersteunen van studenten bij kennisverwerving en professioneel handelen, waaronder ook contextualisering van een authentiek artistiek proces. Hierbij ben je in staat om kunsttheoretische inzichten te vertalen naar onderwijsinnovatie en lever je een bijdrage aan visieontwikkeling van de opleiding en het werkveld. Je vindt het leuk om groepen en individuen te begeleiden, te ondersteunen en te enthousiasmeren en hebt het vermogen om goed te luisteren en samen te werken. Je bent analytisch, hebt een sterk oplossend vermogen en bent hierbij oplossingsgericht. Uiteraard beschik je over uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden.


Wat vragen wij verder?


- Een relevante Masteropleiding en ervaring als docent in het hbo-onderwijs.
- Brede kennis en ervaring in het vakgebied beeldende kunst en de ontwikkeling hierin en belangstelling voor ontwikkelingen op het gebied van kunsteducatie.
- Aantoonbare affiniteit met beeldende kunst, bewustzijn van ontwikkelingen binnen de (kunst)historische canon en inclusie, actieve participatie in kunstactiviteiten en belangstelling voor ontwikkelingen op het gebied van kunsteducatie.
- Een breed netwerk en kennis van artistic research, action research, educational design research en van het toepassen praktijkgerichte onderzoeksmethodiek.
- Op de hoogte van politiek/maatschappelijke ontwikkelingen binnen de kunsten.
- In het bezit van een pedagogisch didactische aantekening en basiskwalificatie examinering of bereid deze te behalen.

Waar ga je werken?


Academie Minerva is dé school op het gebied van beeldende kunst, vormgeving en popcultuur en is onderdeel van de Hanzehogeschool Groningen. Hieronder vallen de afdelingen Beeldende Kunst en Vormgeving en FMI Masters in de stad Groningen en de Academie voor Popcultuur te Leeuwarden. De opleiding moedigt een cultuur aan van vrijheid van verbeelding, openheid, inclusiviteit en ontwikkeling van kritische kunstpraktijken. Academie Minerva is verbonden aan het Kenniscentrum Kunst en Samenleving en is gevestigd in de bruisende binnenstad van Groningen. Als docent maak je deel uit van het docententeam en werk je onder verantwoordelijkheid van de onderwijsteamleider Docentenopleiding.


Wat bieden wij?

We bieden je een veelzijdige baan waarin we willen vernieuwen en verbinden. Binnen Minerva hebben we een open cultuur, korte communicatielijnen en erkennen we dat iedereen een uniek individu is. Voel jij je aangesproken en wil jij ons helpen onze ambities verder te ontwikkelen? Dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren! Daarnaast krijg je van ons het volgende: - Een jaarcontract met mogelijkheden tot verlenging, indiensttreding 1 september 2022. - Een salaris tussen de € 3.663,- en maximaal € 5.332,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek en conform cao-hbo (schaal 11, docent-onderzoeker A). - Een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een vakantie-uitkering van 8%, een structurele eindejaarsuitkering van 8,3% en maximaal 53 vakantiedagen. - De mogelijkheid om je voortdurend te professionaliseren. Onze Hanze PL Academy faciliteert en ondersteunt hierin..

Inlichtingen


Wil je meer weten over deze vacature neem dan contact op met Sieta Maring, onderwijsteamleider, telefoonnummer: 050-595 1264.

Word jij onze nieuwe collega?


Stuur dan je motivatie en je CV via de sollicitatiebutton.

- De sollicitatiegesprekken vinden plaats op woensdagmiddag 6 juli 2022.
- Wij vragen nieuwe medewerkers, bij indiensttreding, een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan te vragen. De kosten worden door de Hanzehogeschool vergoed.
- Deze vacature is gelijktijdig intern en extern opengesteld. Medewerkers die werkzaam zijn bij de Hanzehogeschool Groningen hebben voorrang op externe kandidaten.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Sluitingsdatum

26-06-2022

Solliciteren


Reageer op deze vacature