Promovendus Motoriek Lectoraat Jeugd, Educatie & Samenleving

Vacaturenummer
v22.0121

Omvang
0,8 fte

Organisatie
Hanzehogeschool Groningen

Afdeling
Pedagogische Academie

Het lectoraat Jeugd, Educatie & Samenleving (JES)


Het lectoraat JES wil bijdragen aan het gezond, veilig en kansrijk opgroeien van kinderen in de noordelijke regio. Dat doen we door praktijkgerichte en innovatieve onderzoeksprojecten uit te voeren. Hierin geven we antwoord op vragen als: Hoe werken jeugdprofessionals in het sociaal educatieve domein in de praktijk en wat kunnen zij doen om de ontwikkeling van alle kinderen te stimuleren? Kunnen we dit effectief en betekenisvol verbeteren of vernieuwen? Hoe werken nieuwe samenwerkingsverbanden zoals integrale kindcentra, wijkteams en samenwerkingsverbanden passend onderwijs en hoe kunnen we interprofessionele samenwerking inzetten om de opgroeikansen van alle kinderen en jongeren te stimuleren?

Bij het Lectoraat Jeugd, Educatie & Samenleving zoeken wij een Promovendus Motoriek Lectoraat Jeugd, Educatie & Samenleving (0,8 fte).

Wat ga je doen?


In dit promotieonderzoek (0,6 fte) ga je onderzoeken hoe de samenhang is tussen taalontwikkelingsstoornissen en motorische ontwikkelingsstoornissen en hoe deze kennis ingezet kan worden om de vroegdiagnostiek van kinderen met taalstoornissen en motorische stoornissen te verbeteren. Het promotieteam bestaat uit co-promotoren en promotoren van de Hanzehogeschool en van de Universiteit van Utrecht.
Daarnaast ga je voor 0,2 fte studenten van de Pabo & ALO begeleiden bij hun onderzoek.

Wat verwachten we van jou?


Je hebt:
- een afgeronde masteropleiding in bewegingswetenschappen, klinische/algemene gezondheidswetenschappen, ontwikkelingspsychologie, (ortho)pedagogiek, of epidemiologie en daarnaast eventueel een opleiding in kinderfysiotherapie, kinderoefentherapie of ergotherapie;
- affiniteit met de taalontwikkeling van kinderen;
- ervaring met zowel kwantitatieve als kwalitatieve onderzoeksmethoden;
- aantoonbare affiniteit en ambitie met onderwijs aan een hoger onderwijsinstelling;
- ervaring met SPSS (of aanverwante programma’s) voor statistische verwerking van data, invoer en analyse van gegevens;
- uitstekende contactuele vaardigheden, ook richting professionals, ouders en kinderen;
- sterke organisatorische eigenschappen en doorzettingsvermogen;
- een goed ontwikkelde schrijfvaardigheid in het Nederlands en in het Engels.

Je bent communicatief sterk, zowel mondeling als schriftelijk. Je bent een geïnspireerde proactieve collega. Je bent een zelfstandige werker, maar ook gericht op samenwerking, zowel binnen als buiten de Hanzehogeschool.

Waar ga je werken?


Je voert onderzoek uit bij het lectoraat Jeugd, Educatie & Samenleving (JES) in samenwerking met de Universiteit en de Hogeschool van Utrecht. Je wordt aangesteld bij het lectoraat JES. Het lectoraat JES bestaat uit vier leeropdrachten: Talig functioneren en Gezond ouder worden, Diversiteit in leren en gedrag, Jeugd en Leefomgeving en Integrale Aanpak Kindermishandeling, waarbij er samenwerking is met Kunsteducatie en Bewegingsonderwijs en Jeugdsport. Gezamenlijk geven we vorm aan een van de drie thema's van het Center of Expertise Healthy Ageing, namelijk Kansengelijkheid & Participatie.

Wat bieden wij?

De datum van indiensttreding is bij voorkeur 29 augustus 2022. Het betreft een tijdelijk dienstverband voor de duur van het promotietraject; de eerste periode duurt tot en met 28 augustus 2023 met daarna, onder voorbehoud van goed functioneren, zicht op verlenging voor drie jaar. Benoeming vindt plaats volgens de bepalingen van de cao-hbo in de functie van Instructeur onderwijs en onderzoek E, schaal 10. Je salaris bedraagt, afhankelijk van je achtergrond en ervaring, minimaal € 2.705,- en maximaal € 4.393,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband. De Hanzehogeschool Groningen heeft een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een 13e maand. Daarnaast stimuleert de Hanzehogeschool medewerkers om zich voortdurend te professionaliseren. Onze Hanze PL Academy faciliteert en ondersteunt hierin. Wij vragen nieuwe medewerkers om bij indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan te vragen. De kosten worden door de Hanzehogeschool vergoed. .

Nieuwsgierig geworden?


Margreet Luinge, lector Talig Functioneren & Gezond ouder worden, informeert je graag verder over deze vacature. Zij is te bereiken via email: m.r.luinge@pl.hanze.nl. Let op! Dit emailadres niet gebruiken voor je sollicitatie. Klik daarvoor op de sollicitatiebutton.

Word jij onze nieuwe collega?


Stuur dan je cv en motivatie via de sollicitatiebutton.

De (online) gesprekken vinden plaats op donderdag 16 of 23 juni 2022.

Status vacature


Deze vacature is gelijktijdig intern en extern opengesteld. Medewerkers die werkzaam zijn bij de Hanzehogeschool Groningen hebben voorrang op externe kandidaten.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Sluitingsdatum

07-06-2022

Solliciteren


Reageer op deze vacature