Docent-onderzoeker/ onderwijscoördinator opleiding Autonoom Beeldende Kunst

Vacaturenummer
v22.0115

Omvang
0,4 fte

Organisatie
Hanzehogeschool Groningen

Afdeling
Academie voor Beeldende Kunst, Vormgeving en Popcultuur Minerva

De Academie voor Beeldende Kunst, Vormgeving en Popcultuur MINERVA bestaat uit de onderdelen Beeldende Kunst en Vormgeving, FMI Masters (locatie Groningen) en Popcultuur (locatie Leeuwarden).

Voor de opleiding Autonoom Beeldende Kunst zijn we per direct op zoek naar een Docent-onderzoeker/ onderwijscoördinator (0,4 fte).

Wat ga je doen?


Bij aanvang zal de focus meer liggen op het organiseren van het onderwijs en het begeleiden van de primaire processen in de organisatie zoals het coördineren van projecten, evenementen en excursies. Je bent daarbij een directe en belangrijke ondersteuner voor de opleiding en werkt nauw samen met de Hogeschooldocenten en het Hoofd van de opleiding. Afhankelijk van jouw achtergrond zal je, met ingang van het nieuwe schooljaar, ook docenttaken gaan vervullen. Je verzorgt onderwijs en de begeleiding van studenten binnen de ontwikkellijnen van het curriculum. Daarbij ben je in staat je relevante praktijkervaring en brede kijk op het vakgebied beeldende kunst te combineren met recente ervaring in of aantoonbare affiniteit met het onderwijs. Je brengt je praktische kennis als beeldend kunstenaar en onderzoeker graag over op je studenten en begeleidt en coacht je studenten in hun leerproces. Je hanteert daarbij een coachende stijl, enthousiasmeert, motiveert en faciliteert.

Wie zoeken wij?


Je bent een verbinder, gericht op samen werken, samen bouwen en samen leren. Je bent nieuwsgierig, onderzoekend en durft te experimenteren. Je kunt uitstekend organiseren en schakelt makkelijk op verschillende niveaus en biedt een veilige omgeving, waarin collega’s en studenten zich kunnen ontplooien. Van de interactie met studenten krijg je energie. Dat geldt ook voor de samenwerking met collega’s, met wie je actief meedenkt en bijdraagt aan de continue vernieuwing van ons onderwijs.

Wat vragen we verder van jou?


- Een relevante hbo-opleiding en aantoonbare ervaring binnen het hbo-kunstvakonderwijs.
- Ervaring op het gebied van coördineren en organiseren en in het begeleiden en coachen van studenten.
- Visie op artistiek en/of praktijkgericht onderzoek en actuele kennis van en ervaring met (artistiek) onderzoek in het domein van de kunsten en /of creatieve industrie.
- Brede kennis van en ervaring in het vakgebied beeldende kunst en vormgeving en kennis van de ontwikkelingen hierin.
- Kennis van politieke/maatschappelijke ontwikkelingen op gebied van kunst en vormgeving.
- Beschikking over een relevant netwerk binnen het kunstvakonderwijs en daarbuiten, waaronder het werkveld.
- Vaardigheden in het zowel groeps- als individueel gericht begeleiden van studenten.
- Goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden in het Nederlands en Engels.
- In het bezit van een pedagogisch didactische aantekening of bereid deze te halen.

Wat bieden we?

We bieden je een afwisselende functie met veel ruimte voor eigen aanpak in een leuke en dynamische omgeving. Bij ons krijg je de ruimte om zelf invulling te geven aan je functie en hebben we aandacht voor ontwikkeling. Je gaat deel uitmaken van het docententeam en legt verantwoording af aan het Hoofd van de Opleiding Autonoom Beeldende Kunst. Lijkt het je leuk om ons team te komen versterken? Solliciteer dan op de leuke vacature! Daarnaast krijg je van ons het volgende: - Een jaarcontract met mogelijkheden tot verlenging, indiensttreding zo spoedig mogelijk. - Een salaris tussen de € 3.522,- en maximaal € 5.127,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek en conform cao-hbo (schaal 11, docent-onderzoeker A). - Een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een 13e maand. - De mogelijkheid om je voortdurend te professionaliseren. Onze Hanze PL Academy faciliteert en ondersteunt hierin. .

Informatie


Als je meer wil weten over de vacature dan kun je contact opnemen met Tihamér Salij, Hoofd Opleiding Autonoom Beeldende Kunst, email: t.h.salij@pl.hanze.nl / telefoonnummer: 06-28102211. Let op! Dit emailadres niet gebruiken voor je sollicitatie. Klik daarvoor op de sollicitatiebutton.

Word jij onze nieuwe collega?


Stuur dan je motivatie en je CV via de sollicitatiebutton.

Wij onderschrijven het belang van medezeggenschap, diversiteit en inclusie.

- De sollicitatiegesprekken vinden plaats op dinsdag 24 mei 2022. Een 2e gesprek staat gepland op dinsdag 31 mei 2022.
- Wij vragen nieuwe medewerkers om bij indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan te vragen. De kosten worden door de Hanzehogeschool vergoed.
- Deze vacature is gelijktijdig intern en extern opengesteld. Medewerkers die werkzaam zijn bij de Hanzehogeschool Groningen hebben voorrang op externe kandidaten.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Sluitingsdatum

16-05-2022

Solliciteren


Reageer op deze vacature