Programmamanager master Energy for Society

Vacaturenummer
v21.0352

Omvang
0,4-0,5 fte

Organisatie
Hanzehogeschool Groningen

Afdeling
Instituut voor Engineering

Het Instituut voor Engineering van de Hanzehogeschool Groningen is een internationaal georiënteerd instituut en verzorgt Associate Degree opleidingen Projectleider Techniek, Mechatronica in de Smart Industry en Automotive, voltijd en deeltijd bacheloropleidingen in Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek, Technische Bedrijfskunde en Industrieel Product Ontwerpen en vier masteropleidingen in het gebied van energie en Smart Systems Engineering. In totaal studeren er aan ons Instituut ongeveer 2200 studenten en werken er circa 180 bevlogen medewerkers (docenten, ondersteunende medewerkers, management en lectoren).

Bij het Instituut voor Engineering van de Hanzehogeschool Groningen is een vacature ontstaan voor een Programmamanager master Energy for Society (0,4-0,5 fte).

Wij zoeken een ervaren programmamanager die interpersoonlijke, interculturele en organisatorische sensitiviteit combineert met pragmatisme en resultaatgerichtheid. Iemand die zich gemakkelijk beweegt in toegepast wetenschappelijke context in met name nationaal verband. Een bouwer en een verbinder met ruime ervaring in onderwijs en onderwijsinnovatie.


Waar ga je werken?


De master Energy for Society richt zich op maatschappelijke transities in het toepassingsgebied energietransitie. Hiervoor zijn vele disciplines – in samenhang – nodig. De operationele, tactische en strategische afstemming met een groot aantal schools met allen hun eigen werkwijzen vraagt bekendheid met de Hanzehogeschool en organisatorische sensitiviteit.

In de master Energy for Society bestaat een nauwe samenwerking met zowel de studenten, de docenten als het programmamanagement van twee andere energy-masters binnen het instituut voor Engineering (Renewable Energy en Systainable Energy System Management). Samen vormen ze een logisch geheel in de aanpak van de energietransitie.

Energy for Society werkt, evenals de twee andere energy-masters, nauw samen met EnTranCe/CoE Energy. Samenwerking vindt toenemend plaats binnen de Leanring Communities van EnTranCe, waar interdisciplinaire (onderzoeks)projecten van de lectoraten en het werkveld toegankelijk worden gemaakt voor studenten en docenten.

Energy for Society heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld in de richting van een echte transitiemaster: een master die zich richt op het opleiden van professionals die de maatschappelijke transitie ten behoeve van de energietransitie faciliteren. Het domein van de maatschappelijke transities is zowel binnen de Hanzehogeschool als landelijk sterk in ontwikkeling. Binnen de Hanzehogeschool is het project transitiemasters gestart om verbindingen te leggen tussen de masterprogramma’s die zich bezighouden maatschappelijke transities in verschillende domeinen waaronder zorg en energie.

Plaats in de organisatie


Je gaat werken bij het instituut voor Engineering, specifiek voor de master Energy for Society, in het Master-team onder de verantwoordelijkheid van de opleidingsmanager.

Landelijk is een initiatief gestart om transitiemasters te ontwikkelen tussen hogescholen.

Wat vragen we van jou?


- Een afgeronde master. Je bent bij voorkeur gepromoveerd en hebt affiniteit met onze opleidingen en ervaring met het begeleiden van onderwijsontwikkeling.
- Ervaring met transitiemanagement in maatschappelijke transities zoals b.v. de energietransitie.
- Ervaring met integraal aansturen van onderwijs en onderzoek en ervaring met accreditatietrajecten.
- Relevante ervaring als programmamanager en ervaring met Professional Masters.
- Vaardig in de Engelse taal.

Wat kenmerkt jou?


- Je bent toegankelijk, vasthoudend en gericht op samenwerken.
- Je kunt omgaan met verschillende belangen en voert zorgvuldig verwachtingenmanagement.
- Je bent organisatorisch en onderwijskundig sterk.
- Je hebt een sterke drive om deze innovatieve master in dit innovatieve domein, verder uit te bouwen.
- Je bent in staat om dagelijkse zaken goed uit te (laten) voeren, waarbij je de strategie niet uit het oog verliest en de effecten voor de praktijk overziet.
- Je hebt een uitstekende antenne voor politiek-bestuurlijke verhoudingen.


Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden je een uitdagende functie in een dynamische omgeving waarin we, samen met jou, onze ambities voor de organisatie en de student verder willen ontwikkelen. Wil jij hier een bijdrage aan leveren? Dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren. De datum van indiensttreding is zo spoedig mogelijk. Het betreft een tijdelijke aanstelling voor de duur van 1 jaar. De functie is gewaardeerd in schaal 12 en het salaris bedraagt, conform cao-hbo, minimaal € 4.250,- en maximaal € 5.717,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband. De Hanzehogeschool Groningen heeft een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een 13e maand. Daarnaast stimuleert de Hanzehogeschool medewerkers om zich voortdurend te professionaliseren. Onze Hanze PL Academy faciliteert en ondersteunt hierin. Wij vragen nieuwe medewerkers om bij indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan te vragen. De kosten hiervoor worden door de Hanzehogeschool vergoed..

Inlichtingen


Voor informatie over deze functie kun je contact opnemen met Anke de Poorte, opleidingsmanager Werktuigbouwkunde op telefoonnummer 050-595 4627 (tijdens de kerstvakantie bereikbaar van 28 t/m 30 december en 2 & 3 januari).

Word jij onze nieuwe collega?


Stuur dan je cv en motivatie via de sollicitatiebutton.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op vrijdag 28 januari 2022.

Status vacature


Deze vacature is gelijktijdig intern en extern opengesteld. Medewerkers die werkzaam zijn bij de Hanzehogeschool Groningen hebben voorrang op externe kandidaten.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Sluitingsdatum

17-01-2022

Solliciteren


Reageer op deze vacature