Docent-onderzoeker Toegepaste Psychologie, expertise assessmentpsychologie

Vacaturenummer
v21.0333

Omvang
0,7 fte

Organisatie
Hanzehogeschool Groningen

Afdeling
Academie voor Sociale Studies

De Academie voor Sociale Studies van de Hanzehogeschool Groningen is op zoek naar een Docent-onderzoeker Toegepaste Psychologie, expertise assessmentpsychologie (0,7 fte).


Wat ga je doen als docent-onderzoeker?


We zijn op zoek naar een (a&o)psycholoog die ruime ervaring heeft met psychologische assessments en het beoordelen van gedrag en die het leuk vindt om deze expertise over te brengen op studenten en cursisten. Daarnaast ben je iemand die breed inzetbaar is in de voltijd en/of deeltijdopleiding. Dat betekent dat je uit de voeten kunt met vaardigheidscursussen zoals trainen, voorlichten of coachen, en/of met meer conceptuele cursussen en/of praktijkgericht onderzoek.

Vanuit de rol(len) die je vervult draag je bij aan het resultaat van het team en aan de ambities van de Hanzehogeschool. De rollen zijn die van didacticus, coach, ontwikkelaar, onderzoeker, organisator en teamlid. Je verzorgt (werk-) colleges en trainingen en inspireert je studenten op het vakgebied van de (assessment) psychologie. Je coacht studenten bij het onderwijsleerproces en begeleidt hen tijdens stage- en afstudeertrajecten. Je coördineert cursussen, en je levert een bijdrage aan de vormgeving van het (nieuwe) curriculum en daarmee aan de flexibilisering van het onderwijs. Als teamspeler zet je in op samen leren en ontwikkelen met collega’s.

Je bent op de hoogte van actuele, relevante ontwikkelingen in jouw vakgebied en het werkveld en je kunt deze vertalen naar adequate onderwijswerkvormen, studiemateriaal en beoordelingsinstrumenten. Ervaring met het ontwikkelen van nieuwe curricula of onderdelen daarvan is meer dan welkom. Datzelfde geldt voor onderwijs aan professionals en het vormgeven van blended onderwijs.

Zo mogelijk participeer je in onderzoek binnen of buiten de Hanzehogeschool. Je onderhoudt jouw contacten met het werkveld met als doel het versterken van de verbinding tussen het onderwijs en de praktijk.

Je vindt het leuk om jouw kennis en vaardigheden met studenten en collega’s te delen en om je verder te ontwikkelen als docent-onderzoeker. Je werkt progressiegericht, bent gedreven, inspirerend en betrouwbaar. Daarnaast ben je iemand die kansen ziet, en ondernemend is. In voorkomende gevallen ben je coördinator en/of de projectleider van een veranderproces of onderwijsproject.


Wat vragen we van jou?


- je hebt een masterdiploma in de A&O Psychologie;
- je hebt minimaal drie jaar succesvolle werkervaring in de praktijk (praktisch of onderzoeksmatig);
- ervaring met psychologische assessments is noodzakelijk. Ervaring met WAIS/WISC en neuropsychologisch onderzoek en het bezit van de BAPD is een pré;
- je hebt affiniteit met de ideeën en ontwikkelingen op het gebied van progressiegericht werken;
- je hebt ervaring/affiniteit met onderwijs, trainen en/of beschikt over een onderwijsbevoegdheid of je bent bereid om deze te halen;
- je bent in staat projectmatig te werken en je kunt zelfstandig projecten initiëren en leiden;
- je hebt aantoonbare affiniteit met praktijkgericht onderzoek;
- je kunt je vinden in de missie van de Hanzehogeschool, en in die van de opleiding Toegepaste Psychologie in het bijzonder.

Waar ga je werken?


De Academie voor Sociale Studies is één van de achttien Schools van de Hanzehogeschool Groningen. Binnen de Academie voor Sociale Studies worden de volgende opleidingen aangeboden: Ad Ervaringsdeskundigheid in Zorg en Welzijn, Ad Sociaal Werk in de Zorg, Toegepaste Psychologie (bachelor, deeltijd en voltijd), Social Work (bachelor, deeltijd en voltijd en Master) en daarnaast een ruim aanbod maatwerk en in-company programma’s. Binnen de Academie studeren momenteel circa 2.900 studenten en werken ruim 150 medewerkers.

Vrijwel alle ontwikkelingen in de samenleving vragen om gedragsverandering. Het is de kunst om gedrag succesvol te onderzoeken, te beoordelen en te beïnvloeden. De opleiding Toegepaste Psychologie levert daar een bijdrage aan door experts op te leiden die hierbij kunnen coachen, trainen en onderzoeken en adviseren. Onze insteek is progressiegericht: we sluiten aan bij de capaciteiten van mensen en leggen de focus op betekenisvolle vooruitgang. We onderstrepen het belang van de psychologische basisbehoeften verbinding, autonomie en ervaren competentie. Zo werken wij als onderdeel van de Hanzehogeschool Groningen aan een duurzame wereld.

Je gaat deel uitmaken van het opleidingsteam Toegepaste Psychologie (voltijd en deeltijd), onderdeel van de Academie voor Sociale Studies. Het team Toegepaste Psychologie is verantwoordelijk voor de uitvoering en ontwikkeling van het onderwijs. Het team bestaat uit zo’n 50 medewerkers.


Wat bieden we?

Het betreft een structurele functie, waarbij we in eerste instantie een jaarcontract aanbieden. De datum van indiensttreding is uiterlijk 1 februari 2022. Benoeming vindt plaats volgens de bepalingen van de cao-hbo. Inschaling vindt plaats in de functie Docent-onderzoeker A in schaal 11. Het salaris bedraagt minimaal € 3.453, - en maximaal € 5.026, - bruto per maand bij een fulltime dienstverband. De Hanzehogeschool Groningen heeft een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een 13e maand. Daarnaast stimuleert de Hanzehogeschool medewerkers om zich voortdurend te professionaliseren. Onze Hanze PL Academy faciliteert en ondersteunt hierin. Wij vragen nieuwe medewerkers om bij indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan te vragen. De kosten hiervoor worden door de Hanzehogeschool vergoed. De Hanzehogeschool is overtuigd van de kracht en het belang van een diverse en inclusieve organisatie. We streven daarom naar meer (gender)diversiteit en een betere vertegenwoordiging van mensen met verschillende achtergronden. We horen graag wie jij bent. .

Wil je meer informatie over deze vacature?


De link naar de visie en enkele relevante documenten is te vinden via documenten Toegepaste Psychologie

Je kunt je naam en telefoonnummer en momenten dat je goed bereikbaar bent mailen naar Carmen Peters, managementondersteuner, c.peters@pl.hanze.nl. Wij zorgen er voor dat één van de leden van de benoemingsadviescommissie dan contact met je opneemt. Let op! Dit emailadres niet gebruiken voor je sollicitatie. Klik daarvoor op de sollicitatiebutton.

Word jij onze nieuwe collega?


Stuur dan je cv en motivatie via de sollicitatiebutton.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op donderdag 16 december 2021.

Status vacature


Deze vacature is gelijktijdig intern en extern opengesteld. Medewerkers die werkzaam zijn bij de Hanzehogeschool Groningen hebben voorrang op externe kandidaten.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Sluitingsdatum

12-12-2021

Solliciteren


Reageer op deze vacature