(Aankomend) Docent Academie voor Verpleegkunde

Vacaturenummer
v21.0327

Omvang
0,6-1,0 fte

Organisatie
Hanzehogeschool Groningen

Afdeling
Academie voor Verpleegkunde

Bij de academie voor Verpleegkunde ontstaat vacatureruimte voor nieuwe collega’s in de functie van (Aankomend) Docent Academie voor Verpleegkunde.


Wat ga je doen?


De vraag naar hbo-opgeleide verpleegkundigen neemt toe. Daarom zijn wij op zoek naar enthousiaste professionals en/of docenten met een zorggerelateerde achtergrond, die een bijdrage willen leveren aan de verdere ontwikkeling van de bacheloropleiding Verpleegkunde en die de verpleegkundige professionals van de toekomst willen opleiden.

Heb jij het in je om de verpleegkundige professional van de toekomst op te leiden?

Als docent ben je breed inzetbaar en word je zowel binnen de voltijdopleiding als binnen de modulaire deeltijdopleiding ingezet. Met jouw ervaring uit het werkveld weet je de studenten te inspireren en te motiveren. Je verzorgt vakinhoudelijke lessen (theorie en vaardigheidsonderwijs; zowel de technische als ook de communicatieve en onderzoeksvaardigheden). Je begeleidt de student bij het onderwijsleerproces en je ontwikkelt samen met collega’s onderdelen van het curriculum. Je bent geïnteresseerd in (digitale) didactiek en actuele onderwijskundige ontwikkelingen.

Daarnaast volg je de ontwikkelingen in het verpleegkundig vakgebied op de voet en kun je deze veranderingen (praktisch) vertalen naar het curriculum (denk bijvoorbeeld aan het elektronisch patiëntendossier (EPD), eHealth, robotica en domotica).


Wat breng jij mee?


- een relevante masteropleiding;
- brede ervaring en kennis van de ontwikkelingen in het (verpleegkundige) zorgwerkveld;
- kennis en vaardigheden op het gebied van (toegepast) onderzoek, inclusief onderzoeks- en analysetechnieken;
- een goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in het Nederlands en Engels;
- bereid zijn je onderwijsbevoegdheid te halen.

Competenties


Je vindt het leuk om kennis en vaardigheden over te dragen en verder te ontwikkelen, in de basis heb je een coachende houding. Binnen de academie werken we samen op basis van collegialiteit, professionaliteit en eigenaarschap. We vinden het dan ook belangrijk dat je gericht bent op samenwerking (zowel met collega’s, het werkveld en de studenten) en verantwoordelijkheid.

Je bent ontwikkelingsgericht, je wilt het beste uit de student halen, het curriculum ontwikkelen, maar niet in de laatste plaats ook jezelf. Daarnaast ben je analytisch vaardig, studentgericht en je kunt goed plannen en organiseren.


Wat bieden wij?

Het betreft in eerste instantie een tijdelijk dienstverband voor de duur van het lopende schooljaar, met uitzicht op verlenging. De datum van indiensttreding is zo spoedig mogelijk. Benoeming vindt plaats volgens de bepalingen van de cao-hbo. De functieschaal is 11. Het salaris bedraagt minimaal € 3.453,- en maximaal € 5.026,- bruto per maand bij een volledige betrekking. De omvang van de aanstelling is mogelijk tussen 0,6 en 1,0 fte. De Hanzehogeschool Groningen heeft een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een 13e maand. Naast deze primaire arbeidsvoorwaarden bieden wij de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen als docent, middels training en coaching. Wij faciliteren in het tweede jaar van je aanstelling het behalen van je onderwijsbevoegdheid en je wordt gekoppeld aan een mentor om jou zo goed mogelijk te begeleiden naar het docentschap. Wij vragen nieuwe medewerkers om bij indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan te vragen. De kosten hiervoor worden door de Hanzehogeschool vergoed.

Waar ga je werken?

De Academie voor Verpleegkunde is een snelgroeiende en zich ontwikkelende academie. De academie is onderdeel van de Hanzehogeschool Groningen en biedt de volgende opleidingen aan: bacheloropleiding Verpleegkunde (voltijd, deeltijd en duaal), master Advanced Nursing Practice (mANP) en bij- en nascholingscursussen via HanzePro. Er studeren ruim 2200 studenten bij de Academie voor Verpleegkunde waarbij de modulaire deeltijdopleiding een sterke groei doormaakt. Daarnaast maakt het lectoraat Verpleegkundige Diagnostiek deel uit van de academie. Wij hebben als academie de volgende missie: het stimuleren van studenten, medewerkers en zorgprofessionals, met als doel hun talent te ontwikkelen en kennis te delen, om samen continu te verbeteren. Binnen de academie wordt gewerkt vanuit de lean-filosofie. Passend bij onze missie is ook hier het doel: continu verbeteren waarbij we met elkaar steeds denken vanuit de waarde voor de klant en waarbij verspilling wordt tegengegaan. Bovendien wordt daarbij eigen regie en eigenaarschap van de medewerker gestimuleerd. Daarnaast ligt de nadruk op het vieren van successen en het werken vanuit vertrouwen. Onze Groninger kleur - Healthy Ageing, onderzoekende houding en verpleegkundige diagnostiek - is ondersteunend aan onze missie. Verpleegkundige Diagnostiek komt nadrukkelijk tot uiting in de samenwerking met het lectoraat Verpleegkundige Diagnostiek. Healthy Ageing is steeds de rode draad in onderwijs en onderzoek. De onderzoekende houding en het doen van onderzoek zit als vanzelfsprekend in ons onderwijs en in het lectoraat. Daarnaast wordt deze onderzoekende houding ook in onze organisatie steeds zichtbaarder in de praktische aanpak van onze verbetercultuur. Als docent werk je in één van de onderwijsteams onder de verantwoordelijkheid van een teamleider Onderwijs..

Nieuwsgierig?


Ben je nieuwsgierig geworden? Jurren Schoonbeek, teamleider Onderwijs, vertelt je graag meer over deze vacature. Hij is op werkdagen bereikbaar tussen 16.00 en 17.00 uur op: 050-595 1106.

Word jij onze nieuwe collega?


Stuur dan je cv en motivatie via de sollicitatiebutton.

De sollicitatiegesprekken vinden online plaats op vrijdag 10 december 2021.

Status vacature


Deze vacature is gelijktijdig intern en extern opengesteld. Medewerkers die werkzaam zijn bij de Hanzehogeschool Groningen hebben voorrang op externe kandidaten.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Sluitingsdatum

06-12-2021

Solliciteren


Reageer op deze vacature