Hoofdvakdocent saxofoon Jazz

Vacaturenummer
v21.0321

Omvang
ca. 0,2 fte

Organisatie
Hanzehogeschool Groningen

Afdeling
Prins Claus Conservatorium

Het Prins Claus Conservatorium van de Hanzehogeschool Groningen is zeer verbonden met de samenleving in het noorden van Nederland en heeft tegelijkertijd internationale uitstraling en niveau. Onze missie is het opleiden van inspirerende musici die het verschil maken in onze samenleving. Onder het motto ‘Share your talent, Move the world’ dagen wij je uit om jouw talent en passie voor muziek te delen met de wereld om je heen. Jij brengt de wereld in beweging.

Als ondernemende uitvoerende musicus en muziekdocent inspireer je anderen, je ontroert en motiveert. Je voelt je thuis in een internationale leeromgeving met studenten uit alle hoeken van de wereld. Voel jij je aangesproken? Lees dan snel verder!

Voor het Prins Claus Conservatorium zijn we op zoek naar een Hoofdvakdocent saxofoon Jazz.

Wat ga je doen?


Je wordt verantwoordelijk voor het begeleiden van het onderwijsleerproces van de studenten in de afdeling Jazz (Bachelor en Master). Je verzorgt hoofdvaklessen op het hoogste niveau in zowel de Nederlandse als Engelse taal. Je weet studenten te enthousiasmeren en motiveren, ook als het gaat om het toepassen van muziektechnologie. Naast het individueel begeleiden van studenten, ben je ook goed in groepsprocessen, je geeft namelijk ook ensemble les. Samen met je collega-docenten bouw je het onderwijs verder uit. Als opleider inspireer je onze studenten door het beste uit zichzelf te halen en hen te coachen naar persoonlijke en muzikale zelfstandigheid. Dat doe je met enthousiasme en op basis van je ervaring en kennis, ondersteund door je uitstekende didactische en muzikale kwaliteiten. Verder lever je een bijdrage aan de schoolbrede ontwikkelingen binnen het Prins Claus Conservatorium en aan de onderwijsontwikkeling. Vanuit jouw expertise draag je actief bij aan het toegepast artistiek onderzoek en weet je de verbinding te leggen met het lectoraat.


Wat vragen we?


Voor de functie van docent zoeken we iemand met ruime ervaring in de beroepspraktijk als uitvoerend saxofonist en beschik je over de volgende kennis en vaardigheden:
- een relevante (conservatorium) opleiding op minimaal hbo-niveau, en bij voorkeur beschik je over een afgeronde master. Een recente PhD strekt tot aanbeveling;
- ruime ervaring in de beroepspraktijk als uitvoerend musicus/saxofonist;
- kennis van en ervaring met de nieuwste muziektechnologie is een pré;
- vaardig op het gebied van het begeleiden en coachen van studenten, zowel individueel als in groepsverband en in het ondersteunen van studenten bij kennisverwerving en professioneel handelen;
- creatief en innovatief op het gebied van het ontwikkelen van activerende opdrachten, lesmateriaal en toetsmateriaal;
- goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden in de Engelse taal, voor buitenlandse kandidaten is bereidheid tot het leren van de Nederlandse taal gewenst;
- vaardig op het gebied van onderzoek, vertaalt onderzoeksresultaten naar het onderwijs en stimuleert de onderzoekende houding van studenten;
- in het bezit van een pedagogische didactische aantekening of de bereidheid dit te halen;
- regionale verbinding met zowel het professionele als het amateurcircuit of bereid zijn je hierin verder te ontwikkelen.


Wat bieden we?

De vacatureomvang is 0,2 fte, met een mogelijkheid tot uitbreiding. We bieden je een tijdelijk dienstverband voor de duur van een jaar. Bij gebleken geschiktheid en groei van de opleiding is een verlenging mogelijk. Afhankelijk van kennis en ervaring wordt je benoemd in schaal 10 (Instructeur onderwijs en onderzoek E) of 11 (docent-onderzoeker A). Het salaris bedraagt minimaal € 2.652,- en maximaal € 5.026,- bruto per maand bij een volledige betrekking en conform cao-hbo. De datum van indiensttreding is zo spoedig mogelijk. De Hanzehogeschool Groningen heeft een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een 13e maand. Daarnaast stimuleert de Hanzehogeschool medewerkers om zich voortdurend te professionaliseren. Onze Hanze PL Academy faciliteert en ondersteunt hierin. Wij verzoeken nieuwe medewerkers om bij indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan te vragen. De kosten hiervoor worden door de Hanzehogeschool vergoed.

Waar ga je werken?

Als hoofdvakdocent saxofoon ben je werkzaam binnen de afdeling Jazz. Voor meer informatie over het Prins Claus Conservatorium verwijzen we je graag naar onze website.

Inlichtingen


Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Jan-Gerd Krüger. Hij is bereikbaar via de mail j.kruger@pl.hanze.nl of telefonisch +31505951332. Let op! Dit emailadres niet gebruiken voor je sollicitatie. Klik daarvoor op de sollicitatiebutton.

Word jij onze nieuwe collega?


Stuur dan je cv en motivatie via de sollicitatiebutton.

- An English version of the vacancy text can be requested via recruitment@org.hanze.nl (Please do not use this email address for your application).
- De (online) sollicitatiegesprekken vinden plaats op donderdag 16 december 2021.
- Deze vacature is gelijktijdig intern en extern opengesteld. Medewerkers die werkzaam zijn bij de Hanzehogeschool Groningen hebben voorrang op externe kandidaten.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Sluitingsdatum

05-12-2021

Solliciteren


Reageer op deze vacature