Docent-onderzoeker (Vastgoed)Economie

Vacaturenummer
v21.0315

Omvang
max. 2 fte

Organisatie
Hanzehogeschool Groningen

Afdeling
Instituut voor Bedrijfskunde

Welke invloed heeft de leefomgeving en de economie op vastgoed? Welke keuzes maken beleggers of investeerders? Hoe beïnvloeden sociale en economische factoren zoals onder meer rente en inflatie waarde van en rendement op vastgoed?

Ben jij die docent-onderzoeker die onze studenten meeneemt in het zelfstandig kunnen beantwoorden van deze vragen? En wil je bijdragen aan kennisontwikkeling rondom dit onderwerp? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Het Instituut voor Bedrijfskunde is, voor de opleiding Vastgoed & Makelaardij (V&M), op zoek naar nieuwe collega’s in de rol van Docent-onderzoeker (Vastgoed)Economie (max. 2,0 fte).

Wat verwachten we van jou in de rol van docent-onderzoeker?


Je levert een belangrijke bijdrage, vanuit jouw ervaring binnen de vastgoed & makelaardij, aan de constante ontwikkeling van onze onderwijsprogramma’s. Je bent op de hoogte van actuele, relevante ontwikkelingen in het vakgebied en je onderhoudt en bouwt contacten op met het werkveld. Je legt continu verbinding met onderzoek en onderwijs omdat dit van groot belang is voor de kwaliteit van onze onderwijsprogramma’s.

Ook begeleid je studenten in hun leerproces en bij hun afstuderen. Studenten werken aan opdrachten uit de praktijk die ze zoveel mogelijk zelf kiezen en volgen ondersteunende vakken. Bedrijfseconomie en (vastgoed) economie zijn centrale kennisgebieden in de opleiding en komen in alle jaren van de opleiding aan bod. Je wordt dan ook voor alle leerjaren ingezet. Daarnaast lever je een bijdrage aan de organisatie en ontwikkeling van onderwijs en kwaliteitszorg en werk je samen in interdisciplinaire teams om geïntegreerd onderwijs te verzorgen.

Kenniscentrum/ Innovatiewerkplaats


De opleiding V&M werkt nauw samen met het lectoraat Leefomgeving in Transitie en het lectoraat Vastgoed van het Kenniscentrum NoorderRuimte. Binnen dit kenniscentrum werken docent-onderzoekers en studenten samen met externe partners aan actuele vraagstukken uit de vastgoedpraktijk. Daarnaast onderhoudt iedere docent intensieve contacten met het werkveld om eigen kennis en ervaring actueel te houden en als lerende professional ontwikkelen zij voortdurend hun vaardigheden.


Wat vragen wij?


- Een afgeronde Master, bijvoorbeeld bedrijfseconomie/ economie/ financiële economie.
- Kennis van en ervaring met actuele ontwikkelingen van vastgoedmarkten en vastgoedrekenmodellen.
- Je bent op de hoogte van de actuele financieringsmethoden.
- Een ondernemende en innovatieve houding en je wil graag jouw kennis en ervaring overdragen en ontwikkelen in een onderwijsomgeving.
- Je weet studenten te boeien en te inspireren, hebt passie voor vastgoed en neemt een relevant (inter)nationaal netwerk mee.
- Voor een eventuele bijdrage aan het lectoraat zijn een brede oriëntatie op vastgoed en ruimtelijke vraagstukken, een innovatieve onderzoekende houding en goede adviesvaardigheden belangrijke kwaliteiten.

Waar ga je werken?


Bij de opleiding Vastgoed &Makelaardij leiden we studenten op tot vernieuwende vastgoedprofessionals die bewust zijn van hun omgeving en denken in duurzame oplossingen. Kernbegrippen in het curriculum zijn verbinden, adviseren, onderzoeken, zelfregie, klantgericht, integer en ondernemend. Inhoudelijk richt het curriculum zich op vastgoedwaarderen, vastgoed(her)ontwikkelen en vastgoedexploitatie ondersteund door vastgoedrekenen, vastgoedrecht, bouwkunde en generieke vakken als bedrijfskunde, ruimtelijke planning en economie.

Je wordt onderdeel van het enthousiaste docententeam van de opleiding V&M, waarin vernieuwing centraal staat. Het team bestaat uit circa 45 docenten en is groeiend. Je legt verantwoording af aan een van de opleidingsmanagers V&M.


Wat bieden we

Het salaris bedraagt minimaal € 3.453,- en maximaal € 5.026,- bruto per maand (schaal 11) bij een fulltime-aanstelling en conform cao-hbo. Het betreft in eerste instantie een tijdelijke aanstelling voor de duur van één jaar. De datum van indiensttreding is zo spoedig mogelijk. Je krijgt een leuke en veelzijdige baan binnen een groeiende opleiding waar we willen vernieuwen en verbinden. Een brede inzetbaarheid bepaalt mede de omvang van je aanstelling. Indien je nog geen ervaring hebt binnen het onderwijs investeren we graag in je Basiskwalificatie Didactische Bekwaamheid (BDB) voor hbo-docenten. We willen ook kandidaten motiveren om te reageren die eventueel in de vorm van een duobaan willen werken, enerzijds in het bedrijfsleven en anderzijds lesgeven bij onze hogeschool. Ook als je interesse hebt om, naast je docentschap, een bijdrage te leveren aan nieuwe kennisontwikkeling en een rol wilt spelen binnen de praktijkgerichte onderzoeksprojecten van het lectoraat Vastgoed en/of Leefomgeving in Transitie dan behoort dat nadrukkelijk tot de mogelijkheden. Dat zal dan om ongeveer 0,4 fte per week gaan. De Hanzehogeschool Groningen heeft een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een 13e maand. Daarnaast stimuleert de Hanzehogeschool medewerkers om zich voortdurend te professionaliseren. Onze Hanze PL Academy faciliteert en ondersteunt hierin. Wij vragen nieuwe medewerkers om bij indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan te vragen. De kosten hiervoor worden door de Hanzehogeschool vergoed. .

Inlichtingen


Informatie over deze functie kan worden ingewonnen bij Alice Steenkamp, opleidingsmanager Vastgoed & Makelaardij. Zij is bereikbaar op telefoonnummer 06-206 15 002.

Word jij onze nieuwe collega?


Stuur dan je cv en motivatie via de sollicitatiebutton.

De (online) sollicitatiegesprekken vinden plaats op donderdag 2 december 2021.

Status vacature


Deze vacature is gelijktijdig intern en extern opengesteld. Medewerkers die werkzaam zijn bij de Hanzehogeschool Groningen hebben voorrang op externe kandidaten.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Sluitingsdatum

28-11-2021

Solliciteren


Reageer op deze vacature