Business Intelligence Ontwikkelaar

Vacaturenummer
v21.0292

Omvang
1,0 fte

Organisatie
Hanzehogeschool Groningen

Afdeling
Stafbureau Informatisering

Heb jij passie voor data, voor het oplossen van uitdagende puzzels en ben je een stevige gesprekspartner voor de business en andere stakeholders? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Voor het Stafbureau Informatisering (INF) zoeken we een ervaren en klantgerichte Business Intelligence Ontwikkelaar (1,0 fte).

Wat ga je doen?


Je gaat een cruciale rol spelen in het (door)ontwikkelen van essentiële sturingsinformatie voor onze hele organisatie. Denk hierbij aan indicatoren als aantal studentaanmeldingen, behaalde opleidingsrendementen, financiële kerncijfers en personele overzichten. Je vindt oplossingen voor technische en functionele vraagstukken, programmeert en bent in staat om data te interpreteren. Bij het bouwen begrijp je welke variabelen relevant zijn en aan welke knoppen je kunt draaien. Je ontwikkelt gebruiksvriendelijke eindproducten die makkelijk geaccepteerd worden binnen de organisatie. In overleg kun je ook gevraagd worden om andere werkzaamheden te verrichten, zoals het begeleiden van stakeholders bij de uitrol van een nieuwe functionaliteit of het testen hiervan.

Onze ambitie
Het is onze ambitie om door data analyse vooruit te denken in plaats van reageren. Jij vertaalt onze ambitie naar een architectuur die in staat is om deze doelen op een efficiënte, betrouwbare en stabiele wijze te realiseren. Deze vertaling bevat zowel de globale eigenschappen van het product (e.g. infrastructuur, tool-keuze) als de specifieke wijze waarop de benodigde informatie wordt ontsloten en opgeslagen (e.g. ontwerp dimensioneel model, extracties). Je zorgt ervoor dat de architectuur van het product past binnen de corporate architectuur en onderhoudt contacten met alle partijen die op een technisch niveau te maken hebben met het product.


Wie ben jij?


We vinden het belangrijk dat je een team-georiënteerde houding hebt en je flexibel opstelt. Je hebt een visie op BI thema’s en bent in staat om deze over te brengen. Goede communicatieve vaardigheden zijn hierbij essentieel. Je bent in staat om een BI oplossing c.q. BI (data) architectuur te ontwerpen. Je analytisch vermogen is belangrijk, immers in een IT-omgeving is de oorzaak van een incident niet altijd even makkelijk te vinden. Je bent gestructureerd en je zorgt ervoor dat de documentatie op orde is. Je bent inventief en oplossingsgericht. Tevens verwachten we dat je in staat bent te reflecteren op eigen gedrag maar ook van andere teamleden zodat jullie als team continue kunnen verbeteren.

Wat breng je verder mee?
- Minimaal een afgeronde bedrijfskundige, economische of ICT HBO/WO-opleiding;
- aantoonbare werkervaring in de rol van (senior) ontwikkelaar, bij voorkeur in een grote dynamische werkomgeving;
- ervaring met inrichten, onderhouden en ontwikkelen op basis van Azure BI stack
- kennis van database structuren en dimensioneel modeleren;
- minimaal 5 jaar ervaring als BI ontwikkelaar en ervaring in het werken met tools zoals SSAS, SQL, DWH, Powerbi, TSQL DAX;
- het is een pré als je al ervaring hebt in het maken van data-analyses, kunt werken met python en kennis hebt van de Agile Scrum methodiek.

Waar ga je werken?


Je gaat werken voor het stafbureau Informatisering. Samen met 7 andere collega’s maak je deel uit van het Scrum team Bedrijfsinformatie management (BIM).

Wat bieden we?

We bieden je een baan in een ambitieuze en innovatieve omgeving, waarbij je de vrijheid hebt om ook zelf veranderingen in gang te zetten. Voel jij je aangesproken? Solliciteer dan snel op deze uitdagende functie! Je start met een jaarcontract en een salaris van minimaal € 3.453,- en maximaal € 5.026,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek. De functie is structureel en gewaardeerd in schaal 11, conform cao-hbo. De Hanzehogeschool Groningen heeft een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een 13e maand. Daarnaast stimuleert de Hanzehogeschool medewerkers om zich voortdurend te professionaliseren. Onze Hanze PL Academy faciliteert en ondersteunt hierin. Wij vragen nieuwe medewerkers om bij indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan te vragen. De kosten hiervoor worden door de Hanzehogeschool vergoed. .

Nieuwsgierig?


Wil je meer weten over deze functie? Neem dan gerust contact op met Ron Meijer, Scrummaster BIM, via telefoonnummer 06-40 21 58 56.

Word jij onze nieuwe collega?


Stuur dan je Nederlandstalige CV en motivatiebrief via de sollicitatiebutton.

De eerste gesprekken vinden plaats op donderdag 11 november 2021.

Status vacature


Deze vacature is gelijktijdig intern en extern opengesteld. Medewerkers die werkzaam zijn bij de Hanzehogeschool Groningen hebben voorrang op externe kandidaten.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Sluitingsdatum

07-11-2021

Solliciteren


Reageer op deze vacature