Teamleider International Office

Vacaturenummer
v21.0276

Omvang
0,8 fte

Organisatie
Hanzehogeschool Groningen

Afdeling
Facilitair Bedrijf

Het Facilitair Bedrijf (FB) is met zijn 200 medewerkers een zeer veelzijdig organisatieonderdeel van de Hanzehogeschool. De kerntaak van het FB is het integraal ondersteunen van het onderwijs en onderzoek: wij geloven dat wij met een duurzaam fundament onder talent de Hanze verder in beweging brengen. Dit doet het FB door zijn dienstverlening op het gebied van huisvesting, facilitaire voorzieningen, inkoop en studentenvoorzieningen te baseren op de Strategic Development Goals. We richten ons daarbij op de volgende speerpunten: ruimtemanagement, inkoop, gastvrijheid, integrale veiligheid, flexibele dienstverlening en studentenwelzijn.

De afdeling Studentenzaken is onderdeel van het Facilitair Bedrijf en verleent een breed pakket aan centrale dienstverlening dat niet binnen de schools wordt aangeboden. Zo zijn wij actief op het gebied van studentondersteuning, internationalisering, sportvoorzieningen, studentparticipatie, klachten en medezeggenschap. Onze afdeling wordt gevormd door medewerkers International Office, ambtelijk secretarissen, Front Office medewerkers, staf- en beleidsmedewerkers, sportinstructeurs, studentendecanen en studentpsychologen. Naar studenten toe profileren we ons zoveel mogelijk als International Office en Hanze Student Support. De afdeling Studentenzaken biedt dienstverlening aan studenten van de Hanzehogeschool, aan potentiële studenten, medewerkers en aan de schools en werkt daarin nauw samen met overige stafdiensten.

Onze afdeling is ambitieus, energiek, ondernemend, een tikkeltje eigenzinnig en uitermate betrokken op de student. We kenmerken ons door een hands-on mentaliteit en we proberen ons continu te verbeteren: elke dag weer een beetje beter dan gisteren. Voel jij je aangesproken, ben je een energieke leidinggevende met oog voor het team en het proces, dan zijn wij op zoek naar jou!

Binnen de afdeling Studentenzaken zijn wij op zoek naar een Teamleider International Office (0,8 fte).

Plaats in de organisatie


Eén van de onderdelen van de afdeling Studentenzaken is het International Office. Binnen het International Office werken op dit moment 16 medewerkers in de teams Exchange, Immigration, Summer School, Housing en International Mobility. De dienstverlening van het International Office is recent uitgebreid en zal naar verwachting nog verder groeien in de komende tijd. Het bouwen aan een vernieuwd International Office met een duidelijk palet aan student- en klantgerichte dienstverlening en een goed samenwerkend team is een belangrijke klus voor het team en de nieuwe teamleider.

De teamleider heeft zowel een leidinggevende, organisatorische als een inhoudelijke rol. Je bent verantwoordelijk voor de tactische en operationele aansturing van het team en daarnaast wordt de ontwikkeling, coördinatie en het op de kaart zetten van het International Office een belangrijke taak voor jou. De werkzaamheden worden uitgevoerd onder leiding en verantwoordelijkheid van de Manager Studentenzaken.


Wat is je opdracht


Het team is volop in ontwikkeling naar een breder palet aan dienstverlening aan studenten, medewerkers en schools. Er is hierbij aandacht nodig voor de vorming van het groter wordende team en afstemming van takenpakketten, werkprocessen en werkafspraken. Jij hebt de rol om hierin de leiding te nemen, te faciliteren, af te bakenen en te verbinden. Op basis van inhoudsdeskundigheid weet je je medewerkers mee te nemen in de te behalen resultaten. Je draagt zorg voor een resultaatgerichte en effectieve werkwijze van het team, maar verliest daarbij de mens niet uit het oog.

Je levert een bijdrage aan beleidsontwikkeling en -implementatie met als doel de dienstverlening van het International Office verder te ontwikkelen en te verbeteren. Je weet een constructieve verbinding te leggen tussen het International Office en de andere onderdelen van de afdeling Studentzaken, het Facilitair Bedrijf, andere afdelingen van de Hanzehogeschool en eventuele externe partijen.


Wie zoeken wij


Wij zoeken een energieke teamleider die binnen het International Office een heldere koers weet uit te zetten met een no-nonsense, maar empathische aanpak. Je bent analytisch, duidelijk en daadkrachtig en je open en eerlijke houding zorgt ervoor dat je dicht bij de mensen staat.
Je hebt ervaring met internationalisering in het hoger onderwijs en kunt nieuwe ontwikkelingen vertalen in processen en afspraken. Je hebt zin in het begeleiden van het International Office in de organisatieontwikkeling naar een groter team met een uitgebreidere dienstverlening.

Wat vragen wij


- Minimaal hbo werk- en denkniveau;
- visie op modern leiderschap;
- minimaal 2 jaar management- of leidinggevende ervaring;
- veranderdurf;
- aantoonbare ervaring met het thema internationalisering;
- organisatiesensitiviteit en interculturele sensitiviteit;
- uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel in het Nederlands als Engels;
- creativiteit, ondernemerschap;
- humor en relativeringsvermogen.


Wat bieden wij

De datum van indiensttreding is zo spoedig mogelijk. Het betreft een tijdelijk dienstverband voor in eerste instantie één jaar. Een eventuele verlenging behoort tot de mogelijkheden. Je wordt ingeschaald als manager B (schaal 11). Het salaris bedraagt minimaal € 3.453,- en maximaal € 5.026,- bruto per maand bij een volledige betrekking (conform cao-hbo). De Hanzehogeschool Groningen heeft een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een 13e maand. Daarnaast stimuleert de Hanzehogeschool medewerkers om zich voortdurend te professionaliseren. Onze Hanze PL Academy faciliteert en ondersteunt hierin. Wij vragen nieuwe medewerkers om bij indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan te vragen. De kosten hiervoor worden door de Hanzehogeschool vergoed. .

Inlichtingen


Ben je nieuwsgierig geworden? Karin de Roo, Manager Studentzaken, vertelt je graag meer over deze functie. Je kunt haar bereiken op telefoonnummer 06-47542820.

Word jij onze nieuw collega?


Stuur dan je CV en motivatie via de sollicitatiebutton.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op maandagmiddag 1 november 2021.

Status vacature


Deze vacature is gelijktijdig intern en extern opengesteld. Medewerkers die werkzaam zijn bij de Hanzehogeschool Groningen hebben voorrang op externe kandidaten.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Sluitingsdatum

24-10-2021

Solliciteren


Reageer op deze vacature